Mäklare Västertorp

Västertorp är en stadsdel som ingår i Hägersten-Älvsjö stadsdelsområde. Västertorp gränsar till Fruängen, Hägerstensåsen, Mälarhöjden och Hägersten. Västertorp byggdes mellan åren 1949 och 1954 och gav till en början bostäder åt drygt 11 000 personer. Västertorps centrum med Västertorpsplan utformades som det sista av Stockholms förortscentra efter traditionellt mönster som innebar att butiker samt olika serviceinrättningar anordnades på båda sidor av en huvudgata, i detta fall längs med Störtloppsvägen. Bebyggelsen präglades av idéer kring grannskapsenhet och folkhemsarkitektur. Västertorp var den första stadsdelen i Stockholms stad som fick trafikseparering mellan gångvägar och gator. De flesta kvarter och gator fick namn som anknyter till vintersport, exempelvis Vasaloppet och Isjakten. Närheten till den stora idrottsplatsen Myren gör att många ungdomar i Västertorp har spelat ishockey, fotboll, tennis och friidrottat. Lekplatsen i Lugnet ligger väl inbakat i grönska och är liksom övriga Västertorp utsmyckat med skulpturer och i flera av bostadshusen finns konstnärligt utformade trappuppgångar. Den stora väggklockan på Störtloppsvägen är värt att leta efter. Det är inte många som hittar till väggklocka med stjärntecknen, en ledtråd är att klocka finns på en fasad efter Störtloppsvägen!

Skolor: Västertorpsskolan. Förskolor: Snöbollen, Störtloppet och Vasan. 

Kommunikation: T-banan från Fruängen till T-centralen, Tvärbanan från Liljeholmen. Bussar: 707 till bl a Skärholmen, 144 till Gullmarsplan, 703 till Huddinge Centrum, gått om bra cykelvägar i ”alla” riktningar.

Vill du köpa eller sälja bostad i Västertorp?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Hägersten/Skärholmen/Älvsjö! Vi finns på Störtloppsvägen 30, på telefonnummer 08-603 10 00 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.