2022-07-20

På Kvicksundsvägen 10, bredvid Kvicksundsbron ligger en padelbana och en glassbar med fantastisk utsikt över Mälaren. Mäklarringen besökte Nichlas Lundin för att höra lite mer om verksamheten.

Nichlas och hans fru Jenny har bott i Kvicksund i 23 år. De har två barn som båda fått växa upp i Kvicksund vilket verkligen varit en bra plats att växa upp på. För några år sedan renoverade de ett ödehus i närheten av ICA i Kvicksund, det blev 5 lägenheter. Att jobba "hemma" i Kvicksund gav mersmak och när tomten intill Kvicksundsbron blev till salu så började de fundera, är detta nästa projekt för oss?

Fastigheten är en industritomt och här har lastats bl a koks och olja. Tankarna kring den nya detaljplanen för Kvicksund, stämde med Jenny och Nichlas tankar, att öppna upp denna plats för kvicksundsborna. Så Nichlas och Jenny slog till, det fick bära eller brista. Här ska du kunna bada från bryggor även om du inte har egen strandtomt, här kan du redan nu spela padel och snart boule med polarna och avsluta med en god glass. Barnen ska också trivas och därför finns aktiviteter för dem som ex olika spel. Du kan också hyra SUP-brädor och kanoter. En pontonbåt är på ingång för uthyrning. Och så har Achima care en filial här, då det saknas en vårdcentral i Kvicksund. Skriver du dig i Ekeby, Hällby så kan du gå till denna filial.

- Inom kort hoppas vi kunna öppna restaurang här och få upp bryggor där båtbesökare kan parkera fortsätter Nichlas. Min fru och jag är tacksamma till Kvicksund och den bra uppväxt våra barn fick här, så detta är ett sätt att få vara med och påverka Kvicksunds fortsatta utveckling, vi tror på Kvicksund.

Glassbaren har många olika sorters glass, toppingar och strösselsorter. Mäklarringen frågar vad namnet Odd Jenny kommer ifrån och Nichlas berättar:

- Våra två, idag vuxna barn, bor i USA. Jag ringde dem och berättade om glassbaren. Jag frågade dem vad de tyckte det skulle heta. Då sa de: - Kommer du ihåg när vi var små? Då sa vi ofta till vår underbara mamma, du är lite konstig du mamma. Namnet borde vara Odd Jenny.

- Nichlas fortsätter: vi kommer alltid vara lite konstiga, gå våra egna vägar och hitta nya lösningar. Men för oss är det positivt att våga vara lite "odd", Ibland lyckas vi och ibland har vi misslyckats. En del frågar idag, - går padelbanan med vinst? Eller går glassbaren med vinst? - Jag har ingen aning, det är inte delarna i sig utan helhetskonceptet som är viktigt för oss.


Du kan följa både padelbanan och glasscafeét på Instagram och Facebook.

Odd Jenny’s Ice Cream (@oddjennys_icecream) • Foton och videoklipp på Instagram

Kvicksund Watercourt (@kvicksundpadel) • Foton och videoklipp på Instagram

https://www.facebook.com/OddJennys

Kvicksund Padel | Facebook


Välkommen att besöka Kvicksunds nya samlingsplats, du kommer inte bli besviken!

Jennys glass

Startklar

Du som går i köptankar behöver kanske sälja din nuvarande bostad? Med vår kostnadsfria tjänst Startklar® förbereder vi allt oavsett när det är dags att sälja.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.