2022-08-17

Peter och Kerstin Nämfors har drivit Sagolika keramik 25 - 30 år. Först genom att stå på olika marknader i Sverige och sälja sina fina alster men i pandemin, så ställdes marknaderna in. Då var det dags att tänka nytt. Kerstin som är trädgårdsmästare och florist hade haft en dröm sedan länge. Tänk att få öppna upp trädgården till ett café och där bjuda på hembakat kaffebröd och så visa upp och erbjuda keramik och andra vackra saker till försäljning.

Nu gjorde de tillsammans drömmen till verklighet. Och gissa att de har lyckats. En helt fantastisk trädgård med fikaplatser samt ett uterum vackert inrett där du kan fika ev. regniga dagar. Trädgården innehåller förutom fikaplatserna saker för din trädgård som rustika krukor och lyktor. I trädgården får du också ideér och inspiration för din egna täppa.

Keramikverkstaden är full med brukskeramik i stengodslera (keramik som du kan diska i diskmaskin och ha i microugn, dock inte om det är guldornament på). Allt är designat av Kerstin och hon tillverkar det i sin verkstad. Hon berättar att många storsäljare blivit till genom att kunderna själva fått önska modeller och mönster. Storsäljaren ”Nilla” kommer från önskemål från Gunilla, hon ville ha lite bling på sin temugg och hon fick guldhjärtan, den serien fick sitt namn efter kunden.

Mäklarringen uppmärksammar fantastiska muggar med höns och tuppar på och Kerstin berättar att när hon lanserade dem så fick hon 50 beställningar på en dag. Då gäller det att ligga i. Måndagar och tisdagar är hon i verkstaden, på onsdagar bakar hon och sen är ju butik och/eller cafeét öppet. Peter har ett annat heltidsjobb och stöttar upp på sin fritid.

Fortfarande åker Kerstin på marknader och säljer men nu får hon åka ensam så Peter kan hålla caféet öppet hemma. Öppettiderna för keramikverkstaden är torsdag-lördag 11-16:00 året runt. Cafeét har öppet maj till augusti samma tider och i september är cafeét öppet på lördagarna.

Vad är då det allra bästa med Kvicksund frågar Mäklarringen och så här svarar Kerstin;

- Jag och Peter har bott i Kvicksund hela våra liv, det är en bra plats med lagom längd till städer och så är det lugnt och fint med vackra omgivningar. Och så känner vi varandra och stöttar varandra. Grannarna erbjuder solrosplockning, och vi marknadsför varandra, så fint att kunna ta en fika hos oss efter att man plockat blommor. I uterummet finns tavlor av Thord Harry, konstnär från Kvicksund och honung från två gårdar i närheten. Tumbomöbler samarbetar med oss osv. Vi är en fin liten ort med människor som stöttar varandra.

Missa inte ett besök på Sagolika keramik!

Startklar

Du som går i köptankar behöver kanske sälja din nuvarande bostad? Med vår kostnadsfria tjänst Startklar® förbereder vi allt oavsett när det är dags att sälja.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.