Mäklare Björknäs

Björknäs är ett område som nås direkt efter överfart av Skurubron från Stockholmssidan. Det är ett populärt och trevligt område med blandad bebyggelse med både lägenheter och villor. Här bor du med närhet till natur och friluftsliv, bad och båtliv kring Skurusundets fantastiska omgivningar men erbjuds samtidigt ett stort utbud av aktiviteter. För den som vill aktiveras finns bl.a. Björknäs Idrottsplats med fotboll och friidrott samt även Islada och konstisbana för hockey och konståkning.

Björknäs har ingen naturlig centrumkärna men det finns ett kommersiellt centrum som bl.a. erbjuder livsmedelsbutik, apotek, ATG-butik med spel och service, inredningsbutik, restaurang och bensinmack. Strax ovan centrum, vid busshållplats Centralplan, finns det omtalade Centralkonditoriet som bl.a. ägs av en syster från den kända ”bagerifamiljen” Delselius. I området finns många populära förskolor och Björknässkolan (f-9).

I den norra delen av Björknäs ligger Lilla Björknäs och Talludden vars strandlinje mot Skurusundet bebyggdes under slutet av 1800-talet med sommarvillor med snickarglädje men som idag präglas mer av en nyfunkisinspirerad arkitektur.

Vill du köpa eller sälja bostad i Björknäs?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Nacka! Vi finns i Saltsjö-Duvnäs stationshus, Saltsjöbadsvägen 18 och på telefonnummer 070-748 24 21 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.