Mäklare Ektorp

När egnahemsrörelsen växte i början av 1900-talet anlades många nya bostadsområden i landet. I Ektorp sålde bolaget Ektorps Egna Hem tomter som förvärvades för eget uppförande av villor.
År 1934 bildade kommunen ett eget fastighetsbolag, AB Nacka bostäder, som började bygga 16 fastigheter med 96 lägenheter och år 1941 kunde inflyttningen ske. I Ektorp fanns då även ett nybyggt affärscentrum med tobaksaffär, pappershandel, livsmedel, skomakeri, järnaffär och frisör.
Idag är det ett centrum med flera matbutiker, restauranger, det populära bageriet/caféet Gateau, butiker och gym.

Det finns planer att utveckla Ektorp centrum som ett lokalt centrum med en tätare bebyggelse och ett ökat inslag av bostäder, handel och kontor i enlighet med Nacka kommuns stadsbyggnadsstrategi som ska eftersträva för att skapa ett levande kommundelscentrum.

Ektorp är centralt beläget i Nacka med närhet till många trevliga promenadstråk i närkvarteren, grönområden i Nyckelviken och Skuruparken samt till insjöbad i Bastusjön. Här finns också många förskolor och skolor att välja mellan. Från Ektorp går flera busslinjer dygnet runt som når olika delar av Södermalm på kort restid.

Vill du köpa eller sälja bostad i Ektorp?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Nacka! Vi finns i Saltsjö-Duvnäs stationshus, Saltsjöbadsvägen 18 och på telefonnummer 070-748 24 21 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.