Mäklare Furusund

Furusund, porten till hav och skärgård! En levande ö, fylld av historia och underbar skiftande natur. Platsen som Evert Taube odödliggjort med sin "Vals i Furusund". Idag präglas ön av många fritidsboende, speciellt sommartid. Furusund har även givit namn åt den starkt trafikerade Furusundsleden som passerar mellan Furusund och Yxlan. Här kan man beskåda Finlandsfärjorna när de stoltserar genom sundet på väg mot sin destination.

I Furusund ligger ett anrikt värdshus alldeles intill vattnet med hänförande utsikt över leden och Yxlan. Där har de en väldigt populärt restaurang (rekommenderad i Whiteguide 2019). Värdshuset har även hotell för den som vill bo kvar. I Furusund finns även gästhamn, sjömack och café.

Från Furusund kan man åka färja över till Yxlan och Blidö, som är väl värda ett besök. Om man är båtburen ligger roslagens skärgård uppdukat som ett smörgåsbord strax utanför bryggan med många trevliga utflyktsmål. Stränder, klippor, natur och hav!

Vill man se sig om i Skärgården, trafikeras ett antal bryggor av båtar som utgår från Stockholm, och även av ångfartyget Blidösund som kör en mängd utflyktsturer.

Skola: På grannön Yxlan finns Köpmanholms skola F-6.

Kommunikation: Från Stockholm tar man buss 676 från Tekniska högskolan och byter buss i Norrtälje till buss 632/634 mot Furusund.

Man kan även ta sig hit med båt från strömkajen i Stockholm (Grand Hotell) med Blidösundsbolaget M/S Sjögull och M/S Sjöbris. Se gärna mer information på www.blidosundsbolaget.se och www.waxholmsbolaget.se.

Vill du köpa eller sälja bostad i Furusund?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Norrtälje! Vi finns på telefonnummer 0176-570 50 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.