Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Upptäck Örebro

 

 


Glad Påsk önskar vi på Mäklarringen Örebro

Tisdag 31 mars 2020

Vi på Mäklarringen vill passa på att önska dig en riktigt glad påsk! Vi hoppas att påskhelgen inbringar fint väder, god mat och många glada skratt vilket behövs i dessa speciella tider.

Även om vi ska vara socialt återhållsamma så här i Coronatider så börjar våren spira omkring oss. Örebro har så otroligt mycket härliga utomhusaktiviteter att bjuda på, så ut och njut av våren tillsammans med vänner och familj på lagom avstånd. Vill ni prata om köpa eller sälja bostad så är ni varmt välkomna in till oss på säkert avstånd!
Vattentornet Svampen

Onsdag 18 september 2019

Svampen är ett arkitekt ritat vattentorn i Norra Örebro och invigdes i Maj 1958. Vattentornet är 58 meter högt och rymmer 9 miljoner liter vatten.

Detta är ett attraktivt utflyktsmål då man har en magisk utsikt över Örebro tack vare Svampens höga höjd.

Högst upp i Svampen finns Café och konferens, men man kan även boka Svampen för privata tillställningar samt att en del event hålls här.  Vid speciella tillfällen ljussätts Svampen i olika färger. På tex världsdiabetes dagen sken vattentornet i ett vackert blått ljus.

En prins från Saudiarabien som såg Svampen tyckte den var så vacker att han lät bygga en kopia av vattentornet i Riyad.

https://svampen.gastrogate.com/
Oset-Rynningeviken

Fredag 13 september 2019

I Örebros närhet ligger Oset och Rynningeviken som har en fantastisk natur med ett rikt växt- och fågelliv. Det går snabbt och lätt att ta sig hit med både bil och cykel. I området hittar du bland annat raststugor, grillplatser, cykel- och promenadvägar samt café och restaurang Naturens Hus. Promenadstigarna i området är även anpassade för personer med rörelsenedsättning.

Oset är idag ett av Sveriges rikaste fågelområden med många olika fågelarter.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Oset_(naturreservat)
Wadköping

Fredag 02 augusti 2019

I centrala Örebro intill Stadsparken vid Svartåns strand hittar du fantastiskt fina och trevlig Wadköping. Med sina trähus och gårdar skildrar Wadköping Örebros äldre bebyggelse och stadsmiljö. Här finns ett mysigt café och restaurang, handelsbod som den såg ut förr, museer, bageri, utställningar, träsvarvare och många andra spännande hantverkstäder och butiker. Ett måste för dig som besöker Örebro.

Här finner ni mer om allt ni kan finna i Wadköping:

https://www.visitorebro.se/g%C3%B6ra/akt%C3%B6rer/wadk%C3%B6ping/
Örebros vackra stadspark med stadsträdgården

Onsdag 19 juni 2019

Örebro stadspark är en av Sveriges vackraste parker.  Här skapar många olika delar tillsammans den perfekta platsen för att bara sitta och njuta av den vackra miljön, läsa på en parkbänk, picknick i gräset, gå på konsert, strosa, spela kubb eller varför inte bara hämta inspiration till den egna trädgården. Stadsparken utsågs till Sveriges vackraste park 2004.

Här finner ni mer om Örebro Stadspark och dess olika delar:

http://orebroguiden.com/stadsparken-med-stadstradgarden/

https://www.visitorebro.se/g%C3%B6ra/akt%C3%B6rer/stadsparken/
Naturreservatet och svanrastplatsen Tysslingen

Onsdag 28 mars 2018

Strax efter vårdagsjämningen några kilometer norr om Örebro finner man naturreservatet och svan-rastplatsen Tysslingen. Här samlas tusentals svanar årligen för att vila upp sig under resan för att sedan flyga vidare. Rekordet räknade svanar är drygt 5000. Kom till Tysslingen och se svanarna och lyssna på när de pratar och sjunger med varandra och ta en fika i mysiga café svanen. Här finns även en bokhandel, galleri svanen och det hålls kurser och konferenser.

https://naturkartan.se/sv/orebro/tysslingen

http://www.tysslingen.nu/   
Hjälmarens största ö, Vinön

Torsdag 22 mars 2018

Med färjan från Hampetorp tar man sig till Hjälmarens största ö, Vinön som bjuder på en hel del för sina besökare vad gäller inbjudande natur, sköna bad, god mat och intressanta besöksmål.

Ett av dessa är Örtboden, som är belägen i öns äldsta affär vilken var öppen mellan åren 1900 och 1936. Fortfarande finns den gamla inredningen och en del av inventarierna kvar och man kan med andra ord insupa atmosfären av en gammaldags lanthandel. Det är här man kan hyra cyklar om så önskas för att ta sig runt på ön, men också köpa lokala produkter, glass, godis och dricka.

När hungern börjar sätta in finns Vinöns Värdshus till hands för att råda bot på detta. Vinöns Värdshus är känt för att under sommarkvällarna hålla konserter med några av Sveriges största artister. På menyn hittar man bland annat Hjälmarens frukter såsom abborre, Hjälmargös och kräftor.

http://www.totallyorebro.se/leva-bo/vinon/
Ånnaboda naturreservat

Fredag 02 mars 2018

Bara 22 km nordväst om Örebro ligger Ånnaboda naturreservat och friluftsområde i Kilsbergens svårslagna natur.

Här erbjuds aktiviteter året om så som mountainbikeleder, vandring, camping, fiske och bad. På vintern erbjuds skidåkning på längden i världsklass.  Utförsåkning i pisterna och på sommaren kan du åka Mountainbike i backarna och på mountainbikelederna.

http://www.annaboda.com/                           
Pitchers restaurang i Örebro

Lördag 17 februari 2018

Pitchers är en restaurang/sportbar som tillhandhåller en mängd olika aktiviteter i centrala Örebro. För den sportintresserade visas många matcher från olika event på ett stort antal TV- skärmar. Träffas på en afterwork med bowling och god mat eller varför inte besöka Prison Island som i ren fångarna på fortet anda låter leklusten ta fart.  

Här finns även äventyrsgolf, raceroom, biljard mm 3-kamp eller 5-kampsutmaningar. Här kan man boka in firmafesten, möhippan eller bara ett glatt gäng att ha en rolig stund med.

https://www.pitchers.se/restauranger/orebro/bowling-aktiviteter/

Örebro är staden för alla, fylld med äventyr och evenemang som lätt kopplas ihop med den harmoniska naturen som omger stadens centrum.
Karlslund Herrgården

Tisdag 06 februari 2018

Några kilometer ifrån Örebros centrum ligger Karlslunds Herrgård en mellansvensk herrgårdsmiljö med kulturbyggnader, park och omgivande miljö med oersättligt värde om den skulle gå förlorad. Detta kulturreservat visar anor från ända bak till 1655 och en 350-årig odlings-historia. Idag bjuder Karlslund på vackra och intressanta vandringsled, genom park och trädgård, guidning och även event

http://www.karlslundsherrgard.se/
I Örebro finns Gustavsviksbadet

Måndag 22 januari 2018

Äventyret nära dig. I Örebro finns Gustavsviksbadet med troligtvis Sveriges största och hetaste äventyrsbad men med så mycket mer som camping, utomhusbad, god mat och uppträdande.

Lost City. Äventyr bland vilda forsar, ruiner, djungelvatten och häftiga vattenrutschbanor. För den som vill ta det lugn och njuta så finns en fin relaxavdelning med ångbastu, bubbelpool. Lounge och god mat.

Gustavsvik familjecamping. Här bor man alldeles intill allt från Äventyrsklubb, minigolf, hoppborgar, utomhusbad, Lost City och fin restaurang med svängig livemusik och god mat.

http://www.gustavsvik.se/
Stort utbud för riktiga hamburgerälskare

Onsdag 10 januari 2018

Örebro kan erbjuda ett stort utbud av restauranger för riktiga hamburgerälskare. Förutom ett antal Sibyllaställen hittar du också bland annat: Burger Love, Käk i Saluhallen, Diné Burgers på Våghustorget, Hamburgerbruket vid Svampen, Max vid Behrn Arena, McDonalds på bl a Drottninggatan, Enellys vid brandstationen, Texas Longhorn och BL Burgers! 
Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.