Mäklare Österskär

Vi är den mäklarfirma som säljer mest av alla i området och flera av oss på kontoret är bosatta eller uppvuxna här.

Österskär är ett villaområde i tätorten Åkersberga inom Österåkers kommun. I Österskär finns en av slutstationerna på Roslagsbanan som trafikeras från Östra station.

Området ligger på en kraftigt kuperad halvö mellan Tunaviken och Sättrafjärden nordväst om Trälhavet. Tack vare de stora höjdskillnaderna har många hus sjöutsikt vilket snabbat på utbyggnaden. Många stockholmare har båten i någon av Österskärs många småbåtshamnar. 1906 öppnades Roslagsbanan till Österskär för frakttrafik. Bland annat fanns en mindre gruva och en gård (Tuna Gård). Under 1900-talets början fanns planer på att Österskär skulle bli ett exklusivt område och det byggdes stora hus längs kusten. Samtidigt anlades en badstrand, Österskärs Havsbad (i folkmun känd som Solbrännan) och Österskärs ångbåtsbrygga stod klar 1912. Under 20- och 30-talet byggdes allt fler fritidshus i området som blev en sommarort för Stockholmare. Den stora expansionen med bofasta tog fart på 70-talet och i dagsläget är i princip i hela halvön bebyggd. Österskär hör idag till en av norra Stockholms exklusivaste förorter.

Vid Österskärsstation finns en populär Sushirestaurang, ett konditori och en uppskattad klädbutik. Vid havsbadet finns även restaurang Solbrännan med magisk utsikt över Trälhavet. I Österskär finns även egen skola med årskurser från förskoleklass till och med årskurs 6. Ett flertal förskolor finns även i området.

Vill du köpa eller sälja bostad i Österskär?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Österåker! Vi finns på Storängstorget 21 och på telefonnummer 08-587 609 00 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.