Mäklare Skärgårdsstad

Skärgårdsstad är en tätort i Österåkers kommun, cirka 7 km från Åkersberga Centrum, mellan Solbergasjön, Bosjön och Isättraviken. Större delen av området består av vidsträckta skogs- och vildmarksområden. 1983 började Östra Skärgårdsstad bebyggas med fritidshus som med åren blivit villor för permanentboende. Det är idag totalt ca 600-650 hushåll i hela samfälligheten. Östra delen med ca 480-500 st och Västra delen med ca 150-160.

I samfällighetsavgiften ingår skötsel och under håll av vägnätet, snöröjning, sopning, sandning, även ny asfalt, underhåll och nya gatubelysningar samt löpande kostnader så som el, glödlampor m.m. Slåtter på ängarna, skogsavverkning, städdagar som sker 2 ggr/år, underhåll av badplatsen med sand, bryggor m.m.

Det finns en villaförening, där igenom kan man hyra paviljongen och en fiske förening som även har hand om bastun nere vid havsbadet som går att boka.

Båthamn, båtuppläggningsytor, havsbad, fotbollsplan, tennisplan, paviljong, hästhagar, Skärgårdsstadsskolan m.m

För mer info om båthamnen se mer på: www.skargardshamnen.com

Skärgårdsstadsskolan är en tvåparallellig F-9 skola placerad ett stenkast från skärgårdens strand en knapp mil utanför Åkersberga. De sätter elevernas lust och nyfikenhet i centrum, genom ett upplevelsebaserat lärande och med estetiska läroprocesser som pedagogisk idé.

Förskolan Skogslunden är Sveriges första passivförskola, läs mer på: http://www.lundensforskolor.se/forskolanskogslunden/extern/start.php

Vill du köpa eller sälja bostad i Skärgårdsstad?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Österåker! Vi finns på Storängstorget 21 och på telefonnummer 08-587 609 00 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.