Mäklare Södermalm

Södermalms vidsträckta område omfattar olika tidsepoker av bebyggelse som går som en tidslinje över Södermalms historia. Här finns ett stort utbud av kultur-, nöjes- och krogliv med teatrar, restauranger, caféer, biografer och mycket mer. Njuta av gröna parker, utsiktsplatser och bra shopping. Kommunikationerna är mycket goda med såväl tunnelbana, bussar och Saltsjöbanan.

Björns Trädgård ligger vid Medborgarplatsen med skateboardpark och parklek. Några kvarter söderut, bakom Skatteskrapan, finns Rosenlundsparken med de välkända solstolarna samt parkleken Skånegläntan. Ovanför Rosenlundsparken finns pittoreska Helgalunden som omger Allhelgonakyrkan. Öster om Götgatan finns kanske den populäraste parken inom Katarina församling; Nytorget. Här samlas man på de kaféer som omger parken, äter picknick på gräsytorna eller låter barnen leka i parkleken. Två mindre grönområden inom området är Axel Landquists park vid korsningen Södermannagatan/Åsögatan samt Bjurholmsplan som är en hemlig liten pärla ett kvarter in från Ringvägen. Längst söderut finner ni Årstaviken med idylliska strövområden längs med vattnet, Tantolundens koloniområden samt Eriksdalsbadet med inom- och utomhusbad.

Kultur och nöjen

Inom Katarina församling finns det ett stort kultur- och nöjesutbud. Längst upp i norr finner ni vid vackra Mosebacke torg Södra teatern som erbjuder en internationell scen för teater, film och musik. Flera andra teatrar finns inom området. Stora delar av Katarina församling ligger inom det trendiga område som benämns SoFo och här finns det ett mycket stort utbud av små- och medelstora barer samt dansställen för alla plånböcker och smaker. Vill man hellre ta en biokväll finns biograf Viktoria på Götgatan samt Filmstaden Söder vid Medborgarplatsen som gränsar mot församlingens område.

Affärer och Restauranger

Kafé- och restauranglivet i området är ett av de bästa i Stockholm med ett oändligt utbud av uteserveringar och restauranger som erbjuder mat tillagad av råvaror från världens alla hörn. Upptäck de olika områdena för just er favorit. Det finns flera köpcentrum i området: vid Götgatsbacken finns Brunogallerian; längs med Götgatan finns Skrapan och längst söderut vid Skanstull Ringen köpcentrum med bland annat nya "Teatern", en food court med många spännande restauranger. I övrigt finns det, framför allt på den östra sidan om Götgatan, ett enormt utbud för shopping med massor av roliga och unika butiker samt trendiga klädbutiker med heta svenska designers.

Övrigt

Katarina församling är ett stort område med många olika typer av områden och här finns det möjlighet att hitta just era favoritkvarter: Kulturkvarter med kullerstensgator, pampiga 30-talsfastigheter, fri utsikt mot parker, mitt i nöjesutbudet med allt utanför porten, lugna områden där pulsen finns runt hörnet - i Katarina församling finns något för alla!

Vill du köpa eller sälja bostad på Södermalm?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Stockholms Innerstad! Vi finns på Värtavägen 53 E och på telefonnummer 08-36 96 90 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.