Mäklare Ella Gård

Ella Gård är ett mycket populärt område i södra delen av Täby kommun. Det är ett renodlat villaområde och domineras av större villor. Ella Gård byggdes upp i tre etapper, de första husen byggdes 1955 och de sista var färdiga 1970. Initiativet kom av en man som ville återupprätta den gamla källarlösa stugan och göra den till en modern familjebostad. Området blev det första i Stockholm med denna typ av gruppbebyggelse och är ett område som man sedan start värderat högt.

Det som framförallt uppskattas mest i Ella gård är de generösa grönområdena som ligger i nära anslutning till alla tomter. Det erbjuder fina promenadvägar, elljusspår, populära cirkuslekplatsen, spindelparken samt Ellavallen med b.la. tennisbanor, fotbollsplaner och utegym.

I närområdet finns restauranger och livsmedelsbutiker. Dessutom är det en kort promenad till shoppingcentret Täby Centrum som erbjuder en inspirerande mötesplats med både shopping, mat och upplevelser.

I närheten av Ella Gård finns det flera förskolor och skolor för årskurs F-6 samt skola för årskurs 6–9.

Byalaget är en förening för boende i Ella Gård. Föreningen startades 1958 och värnar om Ellagårdsmiljön samt anordnar flera trevliga aktiviteter i området såsom städdagar, cirkusfestival, valborg- och midsommarfirande. Se gärna föreningens hemsida för mer info: http://ellagard.nu

Vill du köpa eller sälja bostad i Ella Gård?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Täby! Vi finns på Näsbydalsvägen 19 A och på telefonnummer 08-587 609 15 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.