Mäklare Hägerneholm Ullna

Hägerneholm och Ullna strand är områden inom stadsdelen Arninge i Täby kommun. Ullna strand är den första etappen av området som började byggas år 2014. Hägerneholm är den andra etappen och började byggas år 2016. Ullna Strand är en stadsdel med unika och särskiljande arkitekturer som påminner om en trädgårdsstad. Området består av mindre flerbostadshus, townhouses, stadsradhus och gruppbyggda småhus. Några av de townhouses som finns i området har stora växthus på taken vilket är både en rolig detalj men även en teknisk lösning då växthusen är som en grön lunga som förbättrar inomhusmiljön. Hägerneholm är ett område med huvudsakligen radhus och flerbostadshus i två till tio våningar.

Hägerneholms torg ligger i anslutning till den nordvästra delen av Arninge, här finns ett grönt torg med bland annat sittplatser, träd, planteringar. Torget övergår västerut till stadsparken som är en mötesplats för alla åldrar. I parken finns två olika lekplatser, utomhusgym, multisportplan, grillplatser samt flertal sittplatser. Den stora stadsparken sträcker sig genom området Hägerneholm, runt Hägerneholms gård och de äldre husen i kulturmiljön kring gården. Via en gång- och cykelbana kopplar parken samman Hägerneholm med Skavlötens naturreservat och Rönninge by i söder och bostadsområdet Ullna Strand i norr.

Ullna Strand ligger i anslutning till fina naturområden. Här finns strandskogen som ligger ner mot Ullnasjön som har ett system med spänger där man kan vandra torrskodd i våtmarken, med jämna mellanrum finns små brygg platser som är utrustade med sittplatser och skyltad där miljöbeskrivning finns. Det finns en fin golfbana i anslutning till flera tomter samt Ullnabadet. Ullnabadet renoverades 2019 med sandstrand, grillplats, bänkbord och cykelställ.

Arninge handelsplats ligger i absolut närhet och erbjuder byggvaruhus, matbutiker, caféer, Costco-varuhuset, gym och mycket mer. Här finns även bra kommunikationer med Roslagsbana och flera busslinjer.

Området har både förskola och skola för alla åldrar upp till årskurs 9.

Vill du köpa eller sälja bostad i Hägerneholm Ullna?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Täby! Vi finns på Näsbydalsvägen 19 A och på telefonnummer 08-587 609 15 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.