Mäklare Väst på Stan

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området ligger mellan E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Här finns gymnasieskolan Dragonskolan, Nolia-området, Polisstation, Brandstation, Umeå stadshus och Umeås äldsta stenhus Gamla bankhuset "Smörasken", ett av de få hus som överlevde branden 1888.

Väst på stan finner du gröna parker och ett mycket omtyckt område är strandpromenaden för rekreation och motion. Storgatan är en av Umeås längsta gator, cirka 4 kilometer lång. Storgatan binder samman de centrala områdena på norra stranden av Umeälven. Sträckningen är från den gamla stadsgränsen vid Tvärån i väster till Norrlands universitetssjukhus i öster. Vid Tvärån förlängs Storgatan av Backenvägen som i sin tur sammanbinder de västra stadsdelarna; Grubbe, Grisbacka och Backen.

Intill Broparken finns Umeås äldsta bro så kallade Gamla Bron som även förbinder centrala Umeå med stadsdelen Teg. Likaså förbinder sig den nya Lundabron till Bölesholmarna och stadsdelen Böleäng. Det är mycket goda bussförbindelser till exempelvis universitet och sjukhus. Busslinje nr 1 trafikerar Skolgatan var 10:e minut och här har du även promenadavstånd till centrum.

Väst på stan bor du med närhet till det mesta Umeå har att erbjuda! Här finns livsmedelsbutiker, restauranger, butiker, gym, skolor, förskolor mm. Dragonens hälsocentral är en närliggande vårdcentral. Endast ett stenkast till Nolias fina hallar, Hedlundadungen med en trevlig och populär minigolfbana samt Umeå centrum med alla dess butiker och service.

Vill du köpa eller sälja bostad i Väst på Stan?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Umeå! Vi finns på Skolgatan 49 och på telefonnummer 090-14 93 90 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.