2024-01-31

Här får ni lite tips på fina längd spår i Umeå med omnejd.

  • Ett väldigt centralt skidspår som prepareras av ideella insatser är skidspåret på Umeå älv, spåret börjar vid kyrkbron och Lillån, mellan Ön och Teg hela vägen ner mot Rinneln/Obbola.
  • Nydala fritidsområde dras sex skidspår där tre av dom prepareras med konstsnö så fort det blir ihållande minusgrader, det är också de spår som öppnar först. De andra spåren dras så fort det finns tillräckligt med snö. Här finns tre elljusspår som lyser från kl:06.00-23.00 alla dagar. Hundar är tillåtna kvällstid i skidspåren utom i konstsnöspåret, annars finns ett speciellt spår för hundar och pulka.
  • Holmslund som ligger ut mot kusten kan du åka på fem längdskidspår mellan 0,7-15 km där tre av spåren är elljusspår. Spåren går vid Bräntevägen och du kan åka både klassisk stil och skate, utom på det kortaste spåret där du bara kan åka klassisk stil.
  • I Röbäck kan du åka i fyra preparerade längdskidspår som går i en lättåkt terräng av plan mark. Här åker du endast klassik stil, spåren är mellan 1,3-10km långa. Två elljusspår finns som är 1,3km och 2,4km. Vill du ha lite utmaning och träna på tekniken ska du ta spåret som är 8,8km. Det är ett lite mer tekniskt än de andra skidspåren. Startar gör du vid Röbäcks idrottsplats.

Startklar

Du som går i köptankar behöver kanske sälja din nuvarande bostad? Med vår kostnadsfria tjänst Startklar® förbereder vi allt oavsett när det är dags att sälja.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.