De bästa takterrasserna i Valencia

I varje spansk storstad är takterrasser något av en stor fascination och oftast bland de bästa ställena att hänga på. Valencias utbud är kanske inte fullt så utvecklat ännu som i Madrid och Barcelona, men det håller helt klart hög standard och på god väg att ta efter. Här kommer några av våra absoluta favoritställen där vi avnjutit många trevliga stunder tillsammans med vänner och Mäklarringen-kunder.

270 Grados Sky Bar, Barceló Hotel

På toppen av Barceló Valencia hotellet hittar du den här fantastiska 270-graders takterrassen. Uppkallad efter den L-formade formen av terrassen och 270 graders utsikten erbjuder den en panoramautsikt över Turia Parken och den moderna Konst- och Vetenskapsstaden. Takterrassen är öppen såväl dag- som kvällstid när vädret tillåter och den är inredd i klassisk lounge-stil med låga plastsoffor och högbord med pallar. Från takbaren kan du njuta av högklassiga cocktails med eller utan alkohol, cavas och champagne i takt till chill out musik. Har du tid att stanna och se den bedårande solnedgången så kan det varmt rekommenderas. Det finns också en liten men härlig pool, perfekt för de riktigt varma Valencia-dagarna.

La Terraza de Blanq, Blanq Carmen Hotel

Det här är fortfarande lite av en dold pärla men ack så härlig och mysig. Den avslappnade atmosfären på denna lilla bar på taket och dess utsikt över Turia Parken och ”Torres de Serranos”; en av Valencias gamla stadsportar – gör det till det perfekta stället att spendera en skön eftermiddag. Om du letar efter en frukost på taket eller för att slappna av med en café con leche eller ett glas vin efter några intensiva timmar av shopping och sightseeing i Valencias centrum, så är La Terraza de Blanq stället.

UPPDATERING: La Terraza de Blanq har varit tillfälligt stängt pga renovering men kommer att öppnas åter i mars 2019.

Mirador del Ateneo Sky Bar

Om du vill ha en oslagbar utsikt över Valencias historiska centrum är denna takterrass ett av de bästa alternativen! Själva Ateneo baren ger dig en delvis utsikt över Valencias centrum och man betalar 3 Eur/person för att gå upp till sky-baren. När du kommit upp på takterrassen finns det yttre trappor som tar dig ännu högre upp och ger dig en 360-graders utsikt över hela staden. Mirador del Ateneo Mercantil, som ofta kallas Mirador del Ateneo är en modern lounge-terrass men den kanske saknar lite atmosfär, dock är det ett bra ställe att njuta av en drink tillsammans med vänner och med tjusig utsikt över Valencia.

La Terraza VLC Urban Club, Expo Hotel

Här möts en cool, trendig atmosfär med en unik och vänlig miljö där du kommer att känna dig som ett med Valencia och omgiven av några riktigt spektakulära vyer. La Terraza VLC Urban Club är den perfekta platsen att koppla av med din partner, med vänner eller arbetskamrater efter jobbet. Njut av den härliga utsikten och prova på en mycket god hamburgare. Terrassen är öppen från maj till oktober.

Terraza Atic Palau Alameda

Det här är nog en av de bästa takterrasserna i Valencia! Utsikten kanske inte är otrolig men atmosfären i kombination med stora utsökta cocktails gör det hela. Man får inte bli avskräckt när man går in för det ligger på taket av det som ser ut som ett tråkigt konferenscenter. Atic Palau Alameda kan beskrivas med tre ord, det är mysigt, elegant och modernt och alla växter som finns på plats ger en riktigt fin känsla för det lilla extra.

La Terraza del Petit Bistro, Catedral Suites Hotel

Le Petit Bistro brukade vara en av våra klara favoriter och så var fallet även hos lokalbefolkningen i Valencia. Nu är Petit Bistro dock bara öppet för gäster som bor på Cathedral Suites Hotel. Det är en mycket mysig och charmig takterrass med en stor trädgårdspergola och massor av naturliga element. Det här är en utmärkt plats att njuta av frukost, cocktails eller en romantisk middag om du bor på det här hotellet. Hotellgästerna kan också njuta av den härliga poolen på taket, perfekt att svalka sig i på en varm Valencia-dag.

La Terraza Panorama, Marina Real

Det här är inte den högsta takterrassen i Valencia, men den vackra havsutsikten du över Medelhavet och Playa del Cabanyal slår det mesta. Terrassen är en perfekt plats för att njuta av en stund i solen och med utsikt över havet. Under vintern kan du njuta av samma panoramautsikt men inifrån glasväggarna. Restaurangen serverar lokalproducerad medelhavsmat medan utomhusbaren erbjuder lokala och internationella viner, cocktails, champagne och kall öl.

La Plaça Gastromercat, El Corte Inglés de Colón

Den exklusiva varuhuskedjan El Corte Inglés vid Valencias huvudvaruhus erbjuder denna bar på taket, även om det är modernt och med en atmosfär, känns väldigt mycket som den vanliga stormarknaden som bara händer på taket. La Plaça Gastromercat erbjuder ett brett utbud av mat; från diverse mindre tapasrätter till huvudrätter och dessutom ett bra urval av sushi. Observera att det finns flera El Corte Inglés butiker i Valencia och dett är den som ligger på Calle Colón 27.

L’Umbracle i Ciudad de las Artes & Ciencias

L'Umbracle är en vackert anlagd gångväg och utsiktspunkt på dagtid, men nattid förvandlas stället till ett av de hetaste festställena i Valencia. L’Umbracle ligger ovanpå den kända året runt öppna nattklubben Mya, så egentligen är den här terrassen mer ett tillhåll under sommaren för fantastiska al-fresco-vibbar. Njut av bra live DJ’s medan du blir serverad svalkande och trendiga cocktails under de varma sommarnätterna.

La terrazza Blanc i Valencia
Le petit Bistro i Valencia