Mäklare Djurö Vindö

Vindö/Djurö var tidigare två skilda öar, landhöjningen har gjort att de vuxit ihop. Där bor ca 2000 personer permanent och sommartid ca 10 gånger fler när alla åker till sina fritidshus. Vindö/Djurö är beläget ca 5 mil öster om Stockholm och ön nås via väg 222 ”Skärgårdsvägen” samt Djuröbron, som byggdes 1962. Vindö/Djurö är så långt ut man kan komma med bil ut i Stockholms skärgård.

På Djurö, den södra delen där bron ansluter är samhället Djurö by eller Björkås beläget. Där är en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerbostadshus. Service, såsom ICA Nära mataffär med paketutlämning samt vårdcentral, restauranger, bageri, F-9 Skärgårdsskola, kulturhus, bibliotek, handelsträdgård, djuraffär, utomhusgym med mera finns här.

Strax innan Djurö by är en havsvik som avvänts som örlogshamn för krigsskepp under 15– och 1600 talet. Nu har kustbevakningen en bas där samt är Djurönäsets kursgård beläget i närheten.

Vindö, den norra delen, som är störst till ytan är till största delen bebyggd med fritidshus. Området styckades av på 30 – 40 - talet när sommarstugor blev populära och har sedan dess utvecklats. Idag räknas området till ett av landets främsta. Tack vare alla små sjöar finns det gott om sjönära tomter och med sin långsmala form ger Djurö/Vindö möjlighet till ett stort utbud av tomter med havsutsikt, både över Kanholmsfjärden i öster och Vindöström och Älgöfjärden i väster.

Längst upp i norr är Sollenkroka by med brygga, varifrån det går skärgårdsbåtar till bland annat Möja.
SL trafikerar regelbundet, dagligen med buss både till Överby och Sollenkroka. Det tar en dryg timme till Slussen.

Trubaduren Carl Anton hade under många år en stuga på Överby och skrev på 60-talet Överbyvals:

”en vals med alla måsarna
uppe på Överbyberg.
Och Vindö strömmar blommar
av segel och båtar i färg!
Kom hit här bjuder mamma på blåbär
med socker och kylskåpskall fil.
Skogen syns långt idag
och vattnet minst ett par mil…”

Vill du köpa eller sälja bostad på Djurö Vindö?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Värmdö! Vi finns i Saltsjö-Duvnäs stationshus, Saltsjöbadsvägen 18 och på telefonnummer 070-748 24 21 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.