Mäklare Ingarö

Ön är Sveriges 18:e största ö och har haft bofast befolkning sedan bronsåldern År 2012 var antalet bofasta invånare över 9 000 och sommargästerna många gånger fler.

Delar av filmen Sunes sommar från 1993 och delar av filmen The Girl with the Dragon Tattoo från 2011, med Daniel Craig i huvudrollen, spelades in på Ingarö.

Naturen på Ingarö är av lantlig karaktär, påverkad av landhöjningen och delvis dramatiskt kuperad med en blandning av öppna landskap med ängar, skog och branta berg och raviner. Det ger att vissa delar av ön är lättare att bebygga än andra.

I Brunn, som är största tätort finns en mataffär, en F-9 skola – en av Värmdös kommunala skolor, en pizzeria och en bensinstation. Det finns även en idrottsplats och en idrottshall. Bebyggelsen består av flerbostadshus och villor.

Vid Brunn centrum bygger VärmdöBostäder AB sex stycken 4-våningshus, samt ett lägre 1-våningshus. Förutom 132 hyreslägenheter i olika storlekar, byggs cirka 500 kvadratmeter lokalyta. Inflyttning bedöms kunna ske under andra halvan av 2023.

På Ingarö finns en 36 håls golfbana, som invigdes av Prins Bertil 1964. Golfens popularitet har varierat och enligt hemsidan ”har idag cirka 2200 medlemmar och befinner sig i en positiv trend med fokus inställt på att ta nästa steg för att utvecklas till en än mer attraktiv golfanläggning för våra medlemmar, sponsorer och gäster”.

Vill du köpa eller sälja bostad på Ingarö?

Då hälsar vi dig välkommen till Mäklarringen Värmdö! Vi finns i Saltsjö-Duvnäs stationshus, Saltsjöbadsvägen 18 och på telefonnummer 070-748 24 21 eller skicka oss ett mail.

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd? Just nu erbjuder vi kostnadsfri värdering av din bostad.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.