Första intrycket och misstagen säljarna gör inför visning

Vad ska man i stora drag tänka på vid en visning?

Det handlar ofta om det första intrycket. Även i fråga om bostäder. Det ska vara rent och fräscht i hemmet och att fönsterrutorna ska helst vara putsade. Är det ett hus eller radhus är trädgården och exteriören minst lika viktig.

Att styla sitt hem inför en visning är också viktigt. Här är det viktigt att veta vad man ska rensa och plocka bort så att man inte visar upp en kal och steril bostad. Det är en balansgång att skapa en bild som väcker intresse.

Hur stor betydelse har det att man plockat och rensat inför en visning?

– Det har väldigt stor betydelse. Här är det viktigt att veta vad man ska rensa och plocka bort så att man inte visar upp en kal och steril bostad. Det är en balansgång, så att man skapar en bild som väcker intresse, säger Lotta Moström, Stockholms Inredare.

Är vi generellt dåliga på att styla vår bostad inför försäljning?

– Många förstår kanske inte skillnaden mellan inredning och styling. Det finns ett stort inredningsintresse i dag. Men att styla inför foto och visning för att marknadsföra sin bostad kräver ett helhetstänk och förståelse hur man skapar en säljande bild.

– Ibland tror jag också att det går så snabbt när man väl bestämmer sig för att ska sälja att det inte riktigt finns tid och ork att gå hela vägen med styling, då det är så mycket annat att tänka på. Mitt råd är att ta hjälp av en stylist så snart du går i säljtankar. Boka några timmars rådgivning för att få hjälp att prioritera de stora dragen.

Kontakta Mäklarringen för ett första möte.