Höj värdet med styling

Ett stylat hem skapar ett större köpintresse jämfört med ett som inte har genomgått någon form av styling. Det har vi tagit fasta på och erbjuder därför hjälp med styling – både inne och ute.

Vår erfarenhet visar att ett stylat hem ger ett mervärde i form av fler spekulanter på visningarna, fler
skriver upp sig på intresselistor samt att fler spekulanter ger sig in i budgivningen. Många gånger
stiger priset med så mycket som 15 procent. Samma sak gäller en stylad och välskött trädgård.

Professionell hjälp

Mäklarringen samarbetar med ett flertal skickliga inredningsföretag över hela Sverige. Inredarens mål är att hjälpa dig som säljare att lyfta fram den allra bästa sidan av ditt hem. Det ska kännas inbjudande och ombonat på visningen. Inredaren ser bland annat över din möblering och ljussättning samt att textilier och andra inredningsdetaljer matchar varandra.

Så här går det till

Stylisten kontaktar dig och bokar upp en tid för ett första möte. På överenskommen tid träffas ni hemma hos dig och du visar runt och berättar om din bostad. Redan här kan inredaren ge dig några enkla tips om vad du bör tänka på. Stylisten återkommer efter några dagar med ett förslag på en åtgärdslista. Därefter kan du som säljare ta ställning till om du vill köpa listan och genomföra åtgärderna själv, eller överlåta det arbetet till inredaren.

Stylistens bästa tips

Absoluta måsten gällande hemstyling;

  • Släpp in ljuset! Gardiner är fantastiska och kan mjuka upp ett rum. Men gardiner i skrikiga färger och mönster eller gardiner som tar bort ljuset bör absolut bytas ut! Tänk på att gardiner ska rama in fönstren, inte täcka för.
  • Minimera färger och mönster, tänk på bostaden som en helhet där det inte är alltför stora kontraster mellan rummen. Enklast är att jobba med neutrala färger och tillföra en accentfärg genomgående.
  • Se till att man kan röra sig fritt i bostaden även om det kommer många på visningen, blockera inte passager. Ta bort möbler som är för stora i förhållande till rummets proportioner.

Misstag att undvika;

  • Fokusera inte för mycket på små detaljer utan istället på helheten.
  • Ofta vill man för mycket! För många färger och stilar. Att gå på alla trender och styla utifrån allt som gäller just nu blir sällan lyckat för att skapa harmoni, blickfång eller balans.
  • Man har för lite och framförallt för små växter. Satsa hellre på en stor växt än flera små.
  • Man använder för lite textiler och med för olika mönster som inte hänger ihop.
  • Man glömmer att städa ordentligt, även i skåp och kyl. Ett fräscht hem kommer man långt med.

Styla din trädgård

Företaget TrädgårdsMakeover levererar skräddarsydda tjänster framtagna för att lyfta fram rummet som ofta glöms bort vid en försäljning – trädgården. Under ledning av utbildade trädgårdsmästare undanröjs allt som drar ner intrycket inför en visning. TrädgårdsMakeover erbjuder samma service i hela landet och utbildar och licenserar trädgårdsfirmor i det lokala mäklarkontorets närområde.

Vi hjälper dig att styla ditt hem – såväl inomhus och utomhus!