Bästa grannverksamheten

Nybakat bröd – populäraste grannen

Goda grannar är ju en dröm när du flyttar till nytt boende. Inte bara närheten till skolor, arbete och kommunikationer är av betydelse om du letar ny bostad. Nära på hälften av alla svenska bostadsrättsägare vill ha tillgång till nybakat bröd i huset där de bor, enligt en undersökning. 

Det är Skanska som gjort en undersökning där drygt 600 bostadsrättsägare fått uttala sig om vad de helst skulle vilja ha för verksamheter på gatuplan i husen de bor i. Någon form av service hamnade överst på listan, men närheten till frisör eller postombud smäller inte särskilt högt. Däremot vill närmare 50 procent gärna ha ett väldoftande bageri som granne!

Grannverksamheter som hamnar långt ner på önskelistan är sådana som låter mycket, som pubar, barer och kvällsöppna restauranger. Här är listan i sin helhet, med bageri, café och apotek i klar topp-tre-ledning.

Önskegrannar i gatuplan

  1. Bageri (47%)
  2. Café (38%)
  3. Apotek (29%)
  4. Matbutik (27%)
  5. Delikatessbutik (26%)
  6. Blomsteraffär (24%)
  7. Gym (20%)
  8. Kontor (18%)
  9. Jouröppen butik (18%)
  10. Restaurang (16%)

Du är med andra ord i gott sällskap om du tycker det är toppen att kunna hasa ner i morgontofflorna och köpa dagsfärskt bröd och en kopp kaffe i huset där du bor.

Källa: Sköna Hem