Vad gör jag med mitt bredbandsabonnemang när jag flyttar?

Inför att du ska flytta

När du vet att du ska flytta till en ny adress är det viktigt att veta om du är kvar i bindningstid på ditt bredbandsabonnemang. Vet du inte det kan du såklart alltid undersöka det hos din nuvarande operatör. Har du ett bredband som ingår i din avgift till föreningen via ett gruppavtal behöver du vanligtvis inte göra något. Ibland kan du också flytta med ditt bredband, och andra tjänster via befintlig operatör, till din nya adress – detta förutsätter dock att den operatören kan leverera på din nya adress.

Ibland behövs abonnemanget sägas upp

Om det inte är möjligt att flytta med ditt abonnemang till din nya adress behöver du säga upp abonnemanget i god tid. Vanligtvis är det 1 månads uppsägningstid på bredbandsabonnemang.

Tips! Om det fortfarande är bindningstid kanske du kan överlåta bredbandet till nästa ägare eller boende i bostaden du lämnar?

Enklaste sättet att hitta ett nytt abonnemang på nya adressen

För att undersöka vilka abonnemang för bredband du kan få på din nya adress kan du använda Bredbandsvals söktjänst för bredband. Du bestämmer själv startdatum i beställningsformuläret för det nya abonnemanget så att det är fixat tills du flyttar in på din nya adress.