Sök på Mäklarringen Utland

Kristallklart vatten och ett snorkelparadis

Benissa

Benissa är en stad nordost om provinsen Alicante, i distriktet Marina Alta och har ca 14 000 invånare. Kommunen Benissa har mycket oregelbunden och blandad terräng som sträcker sig från huvudorten på höjden ner till kusten, som sträcker sig 4 km mellan Calpe och Benissa, med små badvikar och klippor. Detta område kallas Benissa Costa.

Vattnet här är kristallklart och ett paradis för alla som vill snorkla. Andra vattensporter som utövas här är dykning, segling, kajakpaddling och vindsurfing. Vandring är en annan populär aktivitet i området. Benissa är omgiven av berg och det mest kända är Sierra de Bernia på nästan 1200 m.ö.h. Här finns många vandringsleder av olika svårighetsgrad.

Benissa är en av de äldsta städerna på Costa Blanca med vackert bevarade byggnader från 1700- och 1800-talet. Jordbruket är fortfarande av stor betydelse för staden och runt omkring odlas allt från oliver till vindruvor, citroner och apelsiner.

Prova gärna den lokala gastronomin i Benissa som består av utsökta risrätter och charkuterier.

Missa inte heller den gamla staden med medeltida karaktär. Här finns byggnader från 1500-1600- och 1700-talet som är väl värda att besöka.

Till Benissa tar man sig lättast via motorvägen vilket tar en timme från flygplatsen i Alicante. Du kan också nå Benissa med buss från Alicante eller Valencia liksom med tåget som går längst kusten från Alicante till Denia.

Vi är din mäklare i Calpe

Vill du köpa bostad i Benissa – varmt välkommen till oss på Mäklarringen! Vi guidar dig genom hela ditt bostadsköp, från början till slut. Du når oss på telefonnummer +46 70 250 1192 eller på vår mailadress calpe@maklarringen.se. Vårt kontor ligger på Calle Pintor Sorolla 4 i Calpe.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.