Sök på Mäklarringen Utland

Upptäck Södra Costa Blanca

 

 


Varför bör man äta granatäpple?

Onsdag 12 juni 2019

 

  • Granatäpple är en frukt som växer på träd och tillhör familjen fackelblomsväxter och kan leva upp till 200 år. Trädet kan bli upp till 8 meter högt och blommar under perioden maj till oktober. Ursprungligen kommer arten från området kring det gamla Persien, nuvarande Iran, men fördes tidigt till länderna runt Medelhavet. Idag odlas granatäpple runt om på Costa Blanca kusten. Granatäppelträd klarar sig i temperaturer ner till -10°C.

 

  • Granatäpplet har en välkänd god effekt på hälsan eftersom det innehåller rikliga mängder av antioxidanter och C-vitaminer. Frukten är även rik på mineralerna järn och kalium. Dessa ämnen renar kroppen från toxiner och motverkar hudens åldrande. Forskning pekar på att granatäpple kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och motverka högt blodtryck. Om man känner sig på dåligt humör kan man äta granatäpple. Fruktköttet innehåller ett ämne som ökar serotoni-nivåerna i hjärnan och kan göra att du känner dig lite gladare.

 

  • Frukten blir stor som en apelsin. Till färgen är den röd, gul eller grönaktig. Granatäpplet har ett läderartat skal och innehåller en stor mängd ätliga frön som omges av ett saftigt, rött ätligt kött med syrlig, fruktig smak. Fruktens kärnor anses vara en delikatess. Kärnorna passar perfekt i en sallad med sin spännande smak och sin härligt röda färg. Kärnorna används med fördel även till bakverk och desserter. Kärnorna utgör ungefär hälften av fruktens totala vikt som kan uppgå till ½ kg.Till bloggen

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.