Köpa bostad - Så här går det till

Mäklarringens köpguide hjälper dig genom hela processen

Det finns många väsentliga saker att tänka på när du ska köpa ett nytt hem. Saker som undersökningsplikt, lån, budgivning, köpeavtal och kommunal fastighetsavgift kan vara främmande. Därför har vi gjort en guide som förhoppningsvis ger dig klarhet i hur köpprocessen går till, allt för att du ska känna dig trygg när du köper ett nytt hem.

Vi på Mäklarringen hjälper dig gärna i kontakterna med banker, försäkringsbolag, jurister samt besiktningsmän, lokala flyttfirmor och städbolag samt stylister. Vi kan helt enkelt ta hand om de tunga och svåra bitarna, så du kan ägna dig åt allt det roliga i att skaffa ett nytt hem.

Köpguide

Hitta Hem

Det tar tid att hitta hem

När du bestämt dig för att köpa ett nytt hem är det dags att se dig omkring. Sök efter ditt nya hem via vår hemsida, Internet, lokaltidningar och mäklarkontor. Gå på visningar, läs bostadsbeskrivningarna och ställ många frågor.

Du kan söka bland de hem vi har till salu och besöka Boneo och Hemnets hemsida, där du får tillgång till Sveriges största databas för bostäder. Där finns tiotusentals lägenheter och fastigheter till salu över hela landet. Vi hoppas att du hittar hem.

Vardagsrum med soffgrupp

Startklar

Du som går i köptankar behöver kanske sälja din nuvarande bostad? Med vår kostnadsfria tjänst Startklar® förbereder vi allt oavsett när det är dags att sälja.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.

Ett urval av våra objekt