Sälja bostad - Guiden till en lyckad försäljning

Mäklarringens säljguide hjälper dig genom hela processen

Funderar du på att sälja en bostad. Det finns många sätt att sälja människors hem. Därför är det viktigt att du får en insikt i hur en försäljning går till, så att du kan göra väl överlagda val i din egen försäljning. Vi har satt samman en guide som tar upp allt du behöver veta när du ska sälja ditt hem.

Säljguide

Värdering & Första mötet med Mäklaren

Kostnadsfri värdering av ditt hem


En mäklare gör en kostnadsfri värdering* utan några förpliktelser från din sida. Därefter går ni igenom hur försäljningen ska gå till. Den kan göras diskret eller på ett sätt som gör att många uppmärksammar att ditt hem är till salu. Vi behärskar båda sätten, du väljer det sätt som passar dig bäst.


Efter värderingen sammanställer vi all fakta om ditt hem. För hus gäller det till exempel lån, pantbrev och taxeringsvärde. För bostadsrätter gäller det att kontrollera boarean och kartlägga föreningens ekonomi och månadsavgifter.


Därefter gör vi tillsammans med dig en säljbeskrivning av ditt hem. En heltäckande och professionell presentation, i kombination med en preliminär boendekostnadskalkyl som gör det lättare för en köpare att fatta ett snabbt beslut.

* lokala avvikelser kan förekomma

Filip, Markus och Arash från Mäklarringen

Startklar

Du som går i köptankar behöver kanske sälja din nuvarande bostad? Med vår kostnadsfria tjänst Startklar® förbereder vi allt oavsett när det är dags att sälja.

Loading...

*Obligatoriskt fält. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. Läs mer här.

Startklar®

Startklar® - En Kostnadsfri tjänst som gör dig redo

Med vår kostnadsfria tjänst Startklar® hjälper vi dig att förbereda din bostad inför försäljning och ta fina bilder av din bostad klara att använda oavsett när det är dags att sälja.

Du är inte ensam om att ha flyttankar. De flesta kommer också att köpa nytt hem innan de har sålt sitt gamla. För att undvika de problem som då kan uppstå, som att bli sittande med dubbla boendekostnader, har vi lanserat Startklar. Denna tjänst innebär att vi hjälper dig att förbereda hela din försäljning med fotografering och allt, så att du kan slappna av och sälja när du är redo. Eftersom du då har förberett din försäljning minskar du också risken att sälja i en eventuell försämrad marknad. Startklar är dessutom helt kostnadsfri.

I Startklar ingår:

  • Värdering av bostad
  • Fotografering av din bostad
  • Planritning över din bostad
  • Komplett bostadsbeskrivning
  • Färdigt marknadsföringspaket
  • Förmånliga finansieringsvillkor tack vare våra bankkontakter
  • Genomgång av eventuella skattekonsekvenser
  • Kostnadsfri rådgivning för både bostadsköp och försäljning
  • Genomgång av försäljningens alla steg och vår mäklartjänst


Kontakta ditt lokala Mäklarringskontor för mer information om vår tjänst

Startklar®.