Mäklarringens nya rutiner med anledning av Corona-viruset. Läs mer här.

Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
69 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Lillhagsvägen 8
  • Område Hagsätra, Älvsjöbadet
  • Avgift 4 810 kr inkl värme, VA kabel-tv (grundutbud)
  • Boarea 69 m²
  • Rum 3
  • Drift 3 000 kr/år

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Älvsjöbadet nr 3 finns på adresserna Lillhagsvägen 6-12 och består av tre flerbostadshus på två fastigheter upplåtna med tomträtt, Liggmilan 3 och Liggmilan 7, med omskrivningsår 2020 respektive 2021. Det finns 53 bostadsrätter i föreningen, samt en lokal som upplåts med hyresrätt. Lägenhetsfördelning är: 2 rum och kök 2 st, 3 rum och kök 29 st, 4 rum och kök 18 st samt en bostad med fler rum än fem. Total bostadsarea är 4104 kvm.

Övrigt om föreningen

Föreningen är medlem i Liggmilans samfällighet tillsammans med Brf Älvsjöbadet 2,3 & 4. Samfälligheten sköter och administrerar gemensamma vägar, garage, parkeringsplatser (i februari 2019 med fyra platser lediga) och grönområden. Parkeringskontrakt och kölista administreras av Stockholms Fastighetsägarförbund Service AB. Genom samfälligheten kan medlemmarna hyra en större samlingslokal för upp till 75 personer. I samma byggnad kan bastu samt grovtvättstuga bokas. I föreningen finns tvättstuga, sophantering/återvinning samt en mindre samlingslokal. För teknisk förvaltning anlitas AMW Fastighetsvård AB. För ekonomisk förvaltning anlitas SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB

Renoveringar

Genomförda större renoveringar i urval. 2017, stamspolning, nytt kök i gemensamhetslokal, slipning av trappor och stengolv, översyn av värmeanläggning. 2016, byte av lås i samtliga lägenheter. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. För mer information se årsredovisningen.

Parkering

Föreningen är delägare i en samfällighet som har garage och p-platser med totalt 153 platser för bil. Fastighetsägarna i Stockholm AB sköter uthyrningen av parkeringsplatser och administrerar kön. I februari 2019 finns fyra lediga platser. http://liggmilan.se/

Tv och bredband

Både ComHem och Telia finns att välja på.

  • Föreningsnamn Brf Älvsjöbadet 3
  • Hemsida http://alvsjobadetnr3.bostadsratterna.se
  • Ekonomi Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett basbelopp av köparen samt en pantsättningsavgift om 1 % av ett basbelopp av pantsättaren. Föreningen redovisar en lång rad med avgiftssänkningar som inleddes 1 april 2008 då avgifterna sänktes med 2% tack vare slopandet av fastighetsskatten. Därefter har avgifterna sänkts vid ytterligare åtta tillfällen, tack vare god skötsel av ekonomin: 1/1 2009 2% 1/1 2010 5% 1/1 2011 2% 1/4 2012 2% 1/4 2014 2% 1/4 2015 4% 1/4 2017 3% 1/4 2018 3% Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Hagsätra är en av de förorter som växer snabbast i Stockholm och det byggs ständigt nya bostäder. Här blandas låg- och flervåningshus byggda mellan 1958 och 1967 med nyproducerade flerfamiljshus.

Närservice

Här har du närhet till Hagsätra centrum med utbud av affärer, restauranger, bibliotek, service och tunnelbana. Från bostaden tar det ca 10 minuter att promenera till Hagsätra centrum. Runt Älvsjö centrum och nya Älvsjö torg har en helt ny stadsdel byggts upp, med bostäder, butiker, restauranger och service. Även Stockholmsmässan ligger på ca 10 minuters promenadavstånd.

Kommunikation

Från t-banestationen Hagsätra kommer du till T-centralen på 24 minuter. Föredrar du pendeltåg så tar buss 143 dig till Älvsjö resecentrum. Den bilburne tar sig snabbt ut på Huddingevägen för snabb anslutning till genomfartslederna. Läs mer på sl.se. Här finns även bra vägnät med Huddingevägen på ett rofyllt avstånd, men ändå nära till hands att snabbt komma ut på. Hagsätra centrum når du på ca 10 minuters promenad längs en upplyst och asfalterad väg eller till Älvsjö resecentrum med en promenad på ca 15 minuter. Omedelbart där Lillhagsvägen startar, vid Ormkärrsvägen, finns busshållplatser för färd mot Hagsätra centrum, eller mot Älvsjö station. Vid Älvsjö station når man pendeltågen för vidare färd mot Stockholm eller utåt Södertörnshållet.

Parkering

Parkering på gatan mot avgift. Parkering och garage finns att hyra genom föreningens samfällighet. Sep kö.

Övrigt

Alldeles intill bostaden ligger Älvsjöbadet med härlig utomhuspool och grönt gräs runtom att solbada i, fri entré. Älvsjöbadet bjuder på stora gräsytor och tre bassänger för fritidsbad, som hålls öppna från första juni till sista augusti. På Hagsätra idrottsplats som är nyrenoverad och moderniserad finns en konstgräsplan, grusplan och en rink för ishockey. I området finns även ett gym. Den närliggande Ormkärrsskogen har gott om promenadvägar och är dessutom ett bra område för svampplockning. Det närmsta närområdet är mycket barnvänligt och har två förskolor: en inom den egna föreningen och en i grannföreningen, samt även närhet till parklek. Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.