Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
27 m² Boarea
1 Rum

Fakta

  • Adress Bjursätragatan 110
  • Område Rågsved
  • Avgift 1 955 kr Värme, VA kabel-Tv bas.
  • Boarea 27 m²
  • Rum 1
  • Drift 2 800 kr/år
  • Möjligt tillträde Enligt överenskommelse
Ansvarig mäklare Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Moussa El Masri Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0709-30 80 87
moussa.el.masri@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Ansvarig mäklare Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Moussa El Masri Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0709-30 80 87
moussa.el.masri@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Nymålat och fräscht
Nymålat och fräscht
Fint ljus även i köket
Fint ljus även i köket
Helt nytt kök
Helt nytt kök
Matplats för fler
Matplats för fler
Utgång till balkong
Utgång till balkong

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Bäverdammen 2 är en populär förening med låg belåningsgrad och god ekonomi. Fastigheten Bäverdammen 2 förvärvades 1960. Föreningen upplåter 72 lägenheter och 4 lokaler med bostadsrätt och 16 lokaler med hyresrätt. Bostadslägenheterna har följande storleksfördelning: 1 RoK 16 st, 2 RoK 33 st, 3 RoK 18 st och 4 RoK 3 st. Total bostadsarea är 3831 kvm. Fastigheten är upplåten med tomträtt, tomträttsavtalet skrivs om 2026.

Övrigt om föreningen

Föreningen har en trivsam gemensam innergård med lekplats och en grillplats. Det finns även en gemensamhetslokal med hobbyrum och pingisbord. Föreningen har två tvättstugor med tork- och mangelrum och de ligger på Bjursätragatan 100 Ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning sköts av SBC Sveriges Bostadsrätts Centrum AB och teknisk förvaltning av Åkerlunds Fastighetsservice AB. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Protector Försäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Renoveringar

Ett urval av föreningens genomförda/pågående och planerade renoveringar, läs utförligare i årsredovisningen: 2020 Balkongplattor, tätskiktsmassa, butiksdelen. 2019 Laddningspunkter för elbilar. Stamspolning. Energideklaration. Renovering av snickeriets lokal. Byte av värmeväxlare i pannrum. Renovering av föreningens lokal. 2018-2019 byte av ventilation. 2017 Omläggning av tak på lågdelen. 2016 Renovering av snickeriets lokal. Renovering avloppsstammar i lågdelen. Byte värmeväxlare. 2015-2016 OVK besiktning/ventilation. 2014 Filmning/rörinspektion av liggande stammar i alla byggnader. 2012 Lekställning. Ett hyresgarage ombyggt till miljörum. 2011 Fastighetsanslutning till Telias fibernät. 2006 Dränering runt hus 110-116. 2006 Spolning av stammar i lägenheter. Filmning/spolning stammar l.108. 1998-1999 Rörstambyte. 1997 Renovering av balkonger, inklusive ny cementplatta.

Parkering

Föreningen har 23 parkeringsplatser med möjlighet till el- stolpe för alla och kostar 150 kr/mån utan el samt 200 kr/mån med el för motorvärmare. P-plats med el för motorvärmare och elbil/hybridbil 390kr mån, tillkommer el-kostnad. För närvarande med kö. 11 garageplatser vilka idag är en form av äganderätt vilket innebär att de köps och säljs internt i föreningen. Det finns även två sju-dygnsparkeringar intill.

Tv och bredband

Kabel-tv finns från ComHem.

  • Föreningsnamn Brf Bäverdammen 2
  • Ekonomi Föreningen höjde månadsavgiften med 2% den 1 januari 2020. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av gällande prisbasbelopp tas ut av pantsättaren. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Västra delen av Rågsved gränsar till Huddinge kommun, här kommer du snabbt ned i Kräppladalen och Snösätraskogen, där det finns alla möjligheter att leta efter svamp och bär eller bara ströva omkring. Närmaste badsjö är Magelungen. Rågsved ligger ca 9 km söder om Stockholm city. Området har vuxit fram sedan 1950-talet och består av en blandning av lamellhus och punkthus. Under senare år har moderniseringar och förtätningar av Rågsvedsområdet skett, utan att inkräkta för mycket på de naturliga grönytor och skogspartier som bidrar till trivseln i stadsdelen.

Närservice

I Rågsveds centrum med sin karakteristiska hästskoformade centrumbyggnad finner du vardagsservice som livsmedel, restauranger frisör etc. Ett större centrum med cirka 70 verksamheter med bland annat bad och bowlinghall finner du i Högdalen, en dryg kilometer från Rågsveds centrum.

Kommunikation

Tunnelbanan tar dig till Centralen på 23 minuter. Den som åker pendeltåg tar enklast cykeln till Stuvsta station, dit är det knappt 3 km, alternativt går det buss till Älvsjö resecentrum från centrum. Buss 744 från hållplats Gillerbacken når du på ett par minuter, härifrån går buss mellan Balingsnäs och Högdalen. Till Huddinge tar det ca 11 min och till Högdalen ca 5 min. Rågsvedsvägen ansluter till Huddingevägen som snabbt tar dig vidare ut på de stora genomfartslederna.

Övrigt

Rågsved är en tidig förort i Stockholm, som förutom ett antal mindre torp stod obebyggt fram till 1950-talet. Stora delar av bebyggelsen är lamellhus och höghus från mitten av femtiotalet, då även tunnelbanan invigdes. I området finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Huddinge.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.