Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
86,5 m² Boarea
5 Rum

Fakta

 • Adress Broddgränd 27
 • Område Västertorp
 • Avgift 4 147 kr inkl värme och vatten
 • Boarea 86,5 m²
 • Rum 5
 • Drift 5 200 kr/år
 • Möjligt tillträde Enligt överenskommelse
Daniel Bohman Fastighetsmäklare Mäklarringen Hägersten - Skärholmen - Älvsjö 070-710 44 22
daniel.bohman@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Daniel Bohman Fastighetsmäklare Mäklarringen Hägersten - Skärholmen - Älvsjö 070-710 44 22
daniel.bohman@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Hall/Entré samt vardagsrum
Hall/Entré samt vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök med generös matplatsyta
Kök med generös matplatsyta

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Västertorps fastigheter bebyggdes 1949-1950 med 8 st. låghus i 2 respektive 3 våningar med källare. Antal bostadslägenheter i föreningen är 238 st. Samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fördelning av lägenheterna: 144 st. med två rum och kök, 76 st. med tre rum och kök samt 18 st. med fyra rum och kök. Det finns två tvättstugor på Broddgränd (nr 13 och nr 31) och en på Puckgränd (nr 25). Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, centrifug, torktumlare och torkskåp. Till varje tvättstuga hör även mangel- och läggningsrum samt torkrum. Föreningen har en föreningslokal (Mysingen) i källaren vid Broddgränd 25, ingång från gaveln. Mysingen är ca 150 m2 stor. Det finns ett pentry, några stora rum och ett övernattningsrum. Lokalen kan med andra ord både hyras för fest, möten med mera och övernattning. Det finns sophus på Broddgränd och Puckgränd för källsortering. Möjlighet till matavfallssortering. Till varje lägenhet hör två källarutrymmen. Den ena är av modell större. Den andra är en så kallad matkällare, ett litet utrymme med några hyllor. En del ställer sina cyklar i det egna förrådet. Några skyddsrum används också som gemensamma cykelrum. Föreningen har två lekplatser. Den ekonomiska förvaltningen sköts på uppdrag genom Reconomi redovisning och förvaltning, och den tekniska förvaltningen genom styrelsen samt extern fastighetsskötare. Föreningen bildades 1952 som en HSB-förening. Föreningen har välskötta byggnader och välskött omgivning. Ekonomin får bedömas som stabil och mycket god. För mer information om föreningen och dess verksamhet: Se, Brf Årsredovisning. Se även föreningens hemsida för mer information: www.brfvastertorp.se.

Renoveringar

Renoveringar av föreningens byggnader är mestadels utförda under åren 1993-1995. Byggnaderna har försetts med nya yttertak inklusive plåtbeslag, hängrännor, säkerhetsräcken, bärande konstruktioner och undertäckning. De tidigare enkupiga takteglet har bytts ut mot betongpannor. På balkongerna har över- och kantbetong bilats bort och defekt armering har bytts ut. Nya aluminiumräcken och nya skärmar har monterats. Va-anläggningen, dvs rörledningar för vatten- och avloppsförsörjning i kök och badrum har ersatts med nya. Stambyte är utfört. Nya entréportar har monterats samt nya kodlåssystem har installerats. Trappuppgångar har målats. Ny asfalt på gångbanor och entréuppgångar. Lekplatserna är även upprustade. Renovering av byggnadernas fönster genomförs under hösten 2017 samt vinter/vår 2018.

Parkering

Föreningen innehar 45 st. garageplatser och 49 st. parkeringsplatser för uthyrning till sina medlemmar. Förnärvarande kö. Kontakt tas med föreningens styrelse beträffande kölista och kostnader: brf.vastertorp@gmail.com. På Puckgränd samt Broddgränd råder för närvarande gatuparkering på ena sidan av gatan. Hänsyn tas till vissa datum då städning och snöröjning sker. Goda parkeringsmöjligheter finns även på närliggande Västertorpsvägen.

Tv och bredband

Lägenheten är ansluten till comhem. Ett grundutbud (ett antal tv-kanaler) ingår i månadsavgiften till föreningen. Möjlighet till bredband, fiber. OBS! Anslutning till lägenheten kan komma att behövas installeras, p.g.a. att tidigare ägare ej har låtit installera uppkoppling in till lägenheten (till/från trapphuset). Anslutningsavgift kan komma att behöva debiteras av leverantören, Ownit Bredband AB. Separat avtal tecknas med Ownit. Tel till kundservice: 08-525 073 00. E-post: info@ownit.se.

 • Föreningsnamn Brf Västertorp i Stockholm
 • Hemsida www.brfvastertorp.se
 • Äger föreningen marken Marken upplåtes med tomträtt.
 • Överlåtelseavgift 1 138 kr
 • Pantsättningsavgift 455 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Delat ägande är ok.

Området

Allmänt om området

Varmt välkommen till Västertorp! Västertorp är ett välkänt, genuint och trivsamt 50-tals område. Bostaden är belägen med nära gångavstånd (ca 300 meter) till Västertorps charmiga centrumgata. Här finns det mesta man kan önska sig med bland annat 2 st. livsmedelsbutiker (Coop, Hemköp), bank (Handelsbanken), postombud, apotek, kinarestaurang, sushirestaurang, pizza- och salladsbutiker, konditorier, caféer, spel- och videobutiker, frisörsalonger, låssmed, radio- och tvbutik, blomsterbutik, optiker, skrädderi/kemtvätt m.m. Från bostaden har man även nära cykel- eller gångavstånd till Västertorps idrotts- och simhall med gym samt Hägerstensbadet med utomhuspool (sommartid). För den som gillar natur- och friluftsliv finns här många möjligheter i närområdet. Från bostaden har man gång- eller cykelavstånd till trivsamma naturområden intill Mälaren med populära Vinterviken och Mörtviken. Omgivande rekreationsområden ger möjlighet till aktiviteter under alla årstider såsom bad, båtliv, skridsko- och skidåkning, fiske samt stillsamma promenader.

Närservice

Cirka 7 minuters restid med tunnelbana till Liljeholmen. Liljeholmen är en av Stockholms största knutpunkter för kollektivtrafik (tunnelbana, bussar och tvärbana). Vid Liljeholmstorget finns det mesta man kan tänka sig i form av butiker och serviceutbud. Här finns en populär galleria som erbjuder ett flertal moderna butiker, restauranger, mataffärer, systembolag, vårdcentral och apotek m.m. Gång- eller cykelavstånd till Fruängen centrum med stort serviceutbud och bussförbindelser. Gång- eller cykelavstånd till populära Långbro Park med välrenommerat wärdshus. Cykel- eller bilavstånd till Älvsjö centrum och pendeltågstation. Kort bilavstånd till Kungens Kurva handelsområde samt Skärholmens shoppingcentrum (SKHLM).

Kommunikation

Från bostaden har man nära gångavstånd (ca 150 meter) till Västertorps tunnelbanestation, linje 14. Ca 7-8 minuters restid till Liljeholmen. Ca 12-13 minuters restid till Slussen.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.