Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Snart till salu

Henriksdalsringen 7

Henriksdal / NACKA
20 m² Boarea
1 Rum
1 895 000 kr accepterat pris
20 m² Boarea
1 Rum
1 895 000 kr accepterat pris

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Henriksdalsringen 7
 • Område Henriksdal
 • Pris 1 895 000 kr accepterat pris
 • Avgift 1 258 kr inkl värme, VA, kabel-TV & bredband
 • Boarea 20 m²
 • Rum 1
 • Drift 3 600 kr/år

Accepterat pris.

Perfekt planerad 1:a om 20 kvm med fina materialval. Välkommen till denna optimalt planerade 1 om 20 kvm med smakfulla materialval. Boendet bjuder på smart planerade kvadratmeter med kök med vita skåpsluckor som döljer ypperlig förvaring, stilrent helkakalt badrum med vitkaklade väggar och mörkgått kinkergolv med värme samt allrum med garderobsvägg. Välskött förening med god ekonomi vilket avspeglas på den låga avgiften som inkluderar bredband. Föreningen har även bra parkeringsmöjligheter med några laddplatser i garaget. Lägenheten ligger i ett attraktivt område med promenadavstånd till både Södermalm och Sickla köpkvarter. Bussen till Slussen tar endast 10 minuter.

Annika Palmö Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0736-66 46 41
annika.palmo@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Annika Palmö Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0736-66 46 41
annika.palmo@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Planritningar

Henriksdalsringen 7 henriksdalsringen 7 henriksdal nacka nacka 1
20

Beskrivning

Hall

Inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter i hatthyllan som nås via säkerhetsdörren. Hallen öppnas upp mot köket och allrummet. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vacker ekparkett som är genomgående för hela lägenheten.

Allrum

Luftigt allrum med stort fönsterparti som vetter in mot föreningens lummiga och gröna gård. Här flödar ljuset in och lägenheten ligger i söderläge. Längs ena väggen som ligger mot badrummet finns en hel garderobsvägg vilket ger optimala förvaringsmöjligheter. Gott om plats finns för både säng och matbord alternativt om så önskas en bäddsoffa och skrivbord.

Kök

Smakfullt renoverat kök som byggt si vinkel vilket ger goda arbetsytor. Bakom de vita skåpluckorna finns gott om förvaring och ovan arbetsbänken i massiv ek sitter vitt klassiskt kakel med svarta fogar. Köket är utrustat med ugn, induktionshäll med fläkt ovan, inbyggd micro samt kyl/frys.

Badrum

Stilrent badrum med vitkaklade väggar där kaklet går om lott och på golvet ligger ett mörkgrått klinkergolv med värme. Badrummet är utrustat med handfat med kommod under och spegelskåp ovan, wc, vägghängt skåp samt dusch.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy
×
Fri Värdering?

Fakta

 • Byggnadstyp Flerfamiljshus
 • Övriga byggnader Vindsförråd om ca 10 kvm tillhör lägenheten.
 • Byggnationsår 1971
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Fönster 3-glas
 • Fastighetsbeteckning Sicklaön 78:2
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Rum 1
 • Typ av kök kök
 • Ventilation Mekanisk (frånluft)
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Energideklaration Utförd
 • Byggnadens Energiförbrukning 164 kWh/kvm/år
 • Energiklass F
 • Energiprestanda Primärtenergital 168 kWh/kvm/år
 • Hiss Ja
 • Våning 1 av 7
 • Andel av årsavgiften 0,14046 %
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 0,14046 %
 • Föreningssnamn BRF Utsikten 1-35
 • Elkostnad 1 800 kr/år
 • Försäkringskostnad 1 800 kr/år
 • Total driftkostnad 3 600 kr/år
 • Personer i hushållet 1

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Utsikten 1-35 har, precis som namnet antyder, ett fantastiskt läge uppe på Henriksdalsberget med magisk utsikt över både Stockholms innerstad och ut mot Stockholms inlopp. Föreningen förvärvade fastigheterna 2009. År 2017 köpte de loss tomten från kommunen och behöver således inte betala höga tomträttsavgälderna. Per den 31 december 2019 har föreningen 275 lägenheter, varav 41 hyresrätter, vilket är en så kallad dold tillgång. Amorteringar görs kontinuerligt. Den goda ekonomin avspeglar sig på de låga avgifterna och föreningen planerade inga avgiftsförändringar. Brf Utsikten1-35 är en av 3 föreningar med adress Henriksdalsringen. De äger tillsammans med en av grannföreningarna Henriksdalsbergets Värmecentral vilket är en ekonomiskt gynnsam affär både för att föreningen kan hålla nere uppvärmningskostnaderna samtidigt som de säljer värme till den tredje föreningen på berget samt till den kommunala förskolan i området.

Övrigt om föreningen

FÖRRÅD Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd. Det finns 3 st cykelrum (port 3, 17 och 27) och barnvagnsrum i varje port. TVÄTTSTUGA Modern tvättstuga (renoverad 2014) finns på Henriksdalsringen 17. Här finns fyra tvättgrupper om två maskiner samt två grupper med grovtvättmaskiner. ÖVRIGT Bredvid tvättstugan ligger hobbylokalen som är mycket populär. Som lägenhetsinnehavare i Brf Utsikten 1-35 har man möjlighet att hyra föreningens gästlägenhet, som ligger på gårdssidan vid port 3. Där finns 6 bäddar, ett pentry, matbord, en sittgrupp, TV och dusch. Hyran är 400 kr/natt. Bastu och möteslokal finns att låna i området. Varje port har sopnedkast. Det finns också 3 grovsoprum som är öppna 1 timme varje onsdag. Återvinningsstation för tidningar finns på gatan och för glas, plast mm vid busstorget.

Renoveringar

Huset är mycket välskött och föreningen arbetar kontinuerligt med att stämma av skicket i fastigheterna. Renoveringar som utförts är: 2011 Trapphusen renoverades i sin helhet 2013-16 Upprustning av tre lekplatser 2014 Tvättstugan totalrenoverades 2014 Solpaneler installerades och producerar ca 27 000 kWh/år 2015 Stambyte genomfördes i garage och soprum 2016 Entrétaken mot gården renoverades 2016 En välutrustad hobbylokal invigdes 2018 OVK genomfördes, samtidigt besiktigades alla badrum och brandvarnare samt försågs alla lägenheter med nya friskluftsventiler 2019 Stamspolning har genomförts samt kontroll av stammarna 2020 Installation av laddstolpar i båda garagen Kommande renoveringar: I närtid finns inga renoveringar planerade utöver vad som nämnts ovan.

Parkering

Henriksdalsberget är precis som nämnt tidigare lätta att ta sig till, dessutom finns bra med parkeringsmöjligheter för både boende och gäster. Föreningen har 120 parkeringsplatser och MC-förråd i varmgarage med direktförbindelse via hiss eller trapphus (ej Henriksdalsringen 1 och 3). Det finns platser med bur och utan, med bur kostar 720 kr/mån och utan bur 600 kr/mån, MC-förråd kostar 360 kr/mån. Besöksparkering finns i området dels på gatan eller vid busstorget. Boendeparkering på gatan kostar 500 kr/mån eller 30 kr/dag, vardagar kl. 08-17. Gästparkering betalas (8-17, vardagar) i betalautomater. Korttidsparkering finns även vid busstorget/ICA.

Tv och bredband

Kabel-TV levereras av Comhem. I månadsavgiften (och hyran för hyresrätter) ingår Comhems grundutbud för tv. Bredband är indraget i alla lägenheter och i avgiften ingår 100 Mbit/s via Bahnhof.

 • Föreningsnamn BRF Utsikten 1-35
 • Ekonomi Överlåtelseavgift 3,5 % av prisbasbeloppet debiteras säljaren. Pantsättningsavgift 1,5 % av prisbasbeloppet debiteras pantsättaren per pant.
 • Antal lägenheter 275
 • Antal hyreslägenheter 41

Området

Allmänt om området

Familjevänligt område med närhet till vacker natur. Henriksdalsringen bjuder på en mycket stor innergård med parkkänsla och så mycket som 9 olika lekplatser, en förskola och fritidsgården Glada Henkan. Nedanför Henriksdalsberget finns dessutom Vilans skola. Promenadavstånd in till pulsen på Södermalm som ligger mindre än 1 kilometer bort eller till mysiga restauranger i Hammarby Sjöstad. För den som är båtintresserad finns det möjlighet till båtplats i närområdet finns genom Finnboda båtklubb eller Svindersviks båtklubb. I det angränsande området Saltsjöqvarn finns Elite Hotels of Sweden med SPA-avdelning och restaurang.

Närservice

I området finns Livsmedelsbutik (ICA, öppet 9-21 alla dagar), pizzeria, kemtvätt samt restaurang med asiatiskt kök. NACKA FORUM Ca 3 km bort finner vi Nacka Forum, ett av Sveriges största köpcentrum fullt av bl.a. mode, hobby, teknik och mat. Här finns allt du behöver tack vare ca 150 butiker, caféer och restauranger. Du finner även service, så som bank, vårdcentral, biltvätt, skomakare och kemtvätt. I det tillhörande parkeringsgaraget finns gott om parkeringsplatser. SICKLA KÖPKVARTER Även Sickla köpkvarter ligger inom bekvämt avstånd, ca 1,5 km (promenadväg finns under Värmdöleden). Där finns det ett stort affärs- och nöjesutbud med ca 150 butiker av olika slag. Här finns allt man kan önska sig i form av shopping, kläder, inredning, elektronik, livsmedel samt ett flertal restauranger och caféer. Det erbjuds även ett stort utbud av kultur och nöjen. I Dieselverkstaden har man förvandlat Atlas Copcos gamla verkstäder till en populär mötesplats med bl. a. bibliotek, restaurang, caféer och konsthall. Det arrangeras teaterföreställningar, konserter och utställningar. I Dieselverkstaden finner vi även en SF biograf med 6 salonger, samt Klätterverket ett inomhuscenter för klättring med 1000 kvm klättervägg. Vill man motionera så finns även olika träningsanläggningar t.ex. SATS och Friskis & Svettis.

Kommunikation

BUSS Henriksdalsberget bjuder på mycket goda kommunikationsmöjligheter som tex busstorget som ligger in vid ICA. Från station Henriksdalsberget (som ligger på busstorget) går busslinje nr 53, den tar dig till Slussen på ca 10 minuter. Under rusningstid avgår bussen så ofta som var 8:e minut. Några hundra meter bort (ca 5-10 minuters promenadavstånd via en trappa från Henriksdalsberget alternativt via bilvägen runt berget) finner vi station Henriksdal där busslinje 474, 433 och 443 tar er till Slussen på ca 5 minuter. Trappan och genvägar ner till Värmdövägen finner ni utanför port nr 25 och port nr 35. SALTSJÖBANAN På ca 5-10 minuters promenadavstånd ligger Saltsjöbanans station Henriksdal. Härifrån går det bra att ta tåget till Slussen på ca 5 minuter. För närvarande går ersättningsbussar på sträckan Henriksdal-Slussen. BÅT Från Finnboda hamn går det bra att ta båten direkt till bl.a. Saltsjöqvarnskaj, Djurgården och Nybrokajen. Båten avgår under sommartid var 30:e minut och till Nybrokajen tar du dig på ca 15 minuter.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.