Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
45 m² Boarea
1,5 Rum

Fakta

 • Adress Ormingeringen 28A
 • Område Västra Orminge
 • Avgift 3 095 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud), IP-telefoni och bredband (100 Mbit/s)
 • Boarea 45 m²
 • Rum 1,5
 • Drift 2 400 kr/år
Tommie Tiberg Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0708 - 58 24 21
tommie.tiberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Tommie Tiberg Fastighetsmäklare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0708 - 58 24 21
tommie.tiberg@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Smaragden registrerades 1967. Föreningens fastigheter, Orminge 43:1 och Orminge 43:2, bebyggdes 1968 och den totala bostadsytan är 29 322 kvm. I föreningen finns totalt 384 lägenheter och två lokaler. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även egen återvinningsstation där de boende kan lämna grovsopor. BREDBAND OCH TV Bredband (100 Mbit/s/100 Mbit/s), IP-telefoniabonnemang och kabel-TV (grundutbud) från Telenor ingår i månadsavgiften till föreningen. FÖRRÅD Till lägenheten finns ett tillhörande förråd. TVÄTTSTUGA I föreningen finns tre tvättstugor. Dessa är belägna på Ormingeringen 7, 15 och 23. BASTU I föreningen finns en bastu i Ormingeringen 15 som är tillgänglig för de boende. PARKERING Föreningen erbjuder bra parkeringsmöjligheter. Parkeringstillstånd för utomhusparkering kostar 100 kronor per månad. Parkeringsplats utomhus med elstolpe kostar 200 kronor per månad. I föreningen finns även garageplatser för bil, mc och moped. Garageplats kostar 300 kronor per månade. Separat kö gäller till garageplatser och plats med elstolpe.

Övrigt om föreningen

I samband med alla försäljningar sker en lägenhetstillsyn. Köparen kan inte tillträda lägenheten innan synen är klar och medlemskap i föreningen har beviljats.

 • Föreningsnamn Brf Smaragden i Nacka
 • Hemsida www.brfsmaragden.se
 • Antal lägenheter 384
 • Antal lokaler 2
 • Överlåtelseavgift 1 182 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 473 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej

Området

Allmänt om området

Orminge har växt enormt i popularitet under senare år. Det är lätt att förstå med närheten till grönområden, kommunikationer, ett flertal populära och uppskattade förskolor och skolor (Orminge skola, Myrsjöskolan, Vittraskolan, från förskoleklass till årskurs 9). Känslan av trivsel är påtaglig i området. I Orminge centrum finns även ett bra utbud av affärer, banker, bibliotek, mm. Se även under "Närservice". FRITID Det finns ett närmast obegränsat utbud av friluftsaktiviteter i Orminge både sommar- och vintertid. Här finns mycket orörd natur, härliga strövområden och utflyktsmål med varierande aktiviteter. Närheten till vatten ger möjlighet till bad, fiske, segling eller en tur med kajaken sommartid. Vintertid blir många av sjöarna i närområdet skridskobanor. Skidspår finns bland annat i Velamsund och Nackareservatet och om ni vill åka utför ligger Hammarbybacken inte så långt bort. Några minuters promenad från lägenheten finns Boo rackethall där det spelas tennis, badminton, bordtennis, innebandy, mm. Området ritades för att passa in på klipporna och skapa harmoni. Bostadsrättsföreningens hus ligger inbäddade i lummig grönska. Här är det nära till affärer, kommunikationer, naturområden, fina cykelvägar, motionsslingor och gångavstånd till flera badsjöar.

Närservice

Bekvämt promenadavstånd, ca 500 meter, till Orminge centrum från lägenheten. Orminge centrum har genomgått en mycket positiv utveckling och är i dag en galleria med 28 butiker fördelade på dagligvaruhandel (med bl. a. Sveriges största Coop Extra-butik). Därutöver finns ett varierat utbud av kommersiell och offentlig service: apotek, bank, bankomater, systembolag, restaurang, gatukök, frisörer, kemtvätt och ett av Nacka kommuns välbesökta bibliotek. Det finns ca 260 parkeringsplatser i direkt anslutning till gallerian.

Kommunikation

På ett par minuters promenadavstånd från dörren finns ett flertal busslinjer att välja mellan. Dessa avgår med täta avgångar med bussar som tar dig till Slussen på 20-25 minuter, men även bussar till exempelvis Nacka Forum.

Parkering

Föreningen erbjuder bra parkeringsmöjligheter. Parkeringstillstånd för utomhusparkering kostar 100 kronor per år. Parkeringsplats utomhus med elstolpe kostar 200 kronor. I föreningen finns även garageplatser för bil, mc och moped. Separat kö gäller till garageplatser och plats med elstolpe. Det finns även platser för gästparkering.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.