Sök på Mäklarringen

Budgivning pågår
Läs mer om budgivning

Sälj med oss

Budgivning pågår
Läs mer om budgivning

Valhallavägen 152A

Östermalm - Fältöversten / STOCKHOLM
94 m² Boarea
4 Rum
11 200 000 kr utgångspris
94 m² Boarea
4 Rum
11 200 000 kr utgångspris

Kontakta mäklaren för visning

Översikt

 • Adress Valhallavägen 152A
 • Område Östermalm - Fältöversten
 • Pris 11 200 000 kr utgångspris
 • Avgift 3 937 kr Inkl trippel play (27 tv-kanaler, Telia Fiber & IP-telefoni)
 • Boarea 94 m²
 • Rum 4
 • Drift 8 400 kr/år
 • Möjligt tillträde enligt överenskommelse

Välkommen till en av Brf Fältöverstens mest påkostade 4:a på 94 kvm, 2 badrum och stor balkong

Kontakta ansvarig mäklare för att boka en privat visning. Med attraktivt läge på populära Fältöversten finner ni denna topp renoverad 4:a med tre sovrum och två badrum. Lägenheten har tilltalande planlösning med öppna ytor och rymlig sällskapsdel. Härligt vardagsrum med modernt och välutrustat kök i öppen planlösning. Tre sovrum mot tyst innergård och gott om förvaring i platsbyggda garderober. Moderna och påkostade materialval samt ett enhetligt och klassiskt parkettgolv som sträcker sig över hela bostaden. Fönster i två väderstreck och utgång till möblerbar balkong på hela 10 kvm. De två badrummen erbjuder kvalité och komfort, enhetligt grått kakel som ger en lugn och harmonisk känsla. Vidsträckt balkong i soligt sydläge – vackert inramad av Värtavägen och Erik Dahlbergsalléns vackra sekelskiftes fasader. En lugn och stillsam plats tack vare läget i Brf Fältöverstens privata innergård. Välkommen till BRF Fältöversten, ett bostadsområde som erbjuder en privat och fridfull innergård i hjärtat av Stockholm. Här bor man idealiskt ovanpå Fältöverstens trevliga galleria och i en skuldfri förening. Nära Tessinparken och Djurgården erbjuder BRF Fältöversten en oslagbar närhet till Stockholms vackra natur och stadspuls.

Ansvarig mäklare Peter Johansson VD / Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Stockholms Innerstad
0708-36 96 90 peter.johansson@maklarringen.se Mejla
Extra kontakt Ewa Sommarborg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Stockholms Innerstad
073-5293755 ewa.sommarborg@maklarringen.se Mejla
Ansvarig mäklare Peter Johansson VD / Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Stockholms Innerstad
0708-36 96 90 peter.johansson@maklarringen.se Mejla
Extra kontakt Ewa Sommarborg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Stockholms Innerstad
073-5293755 ewa.sommarborg@maklarringen.se Mejla

Bilder

Planritningar

Valhallavägen 152A valhallavägen 152a östermalm - fältöversten stockholm stockholm 4
94

Beskrivning

Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning i direkt anslutning till och de tre sovrummen i fil samt badrummet och gäst-WC. Genomgående vackert parkettgolv i ek och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Vardagsrummet vars generösa fönsterparti ger rummet rikligt med ljus och en speciell rymd. Förstärkt av den öppna planlösningen mot köket. Här finns plats för större soffgrupp och en inbjudande matplats för sociala tillställningar. Från vardagsrum och kök kan festiviteten flyttas ut till den möblerbara balkongen.

Kök

Ett fullutrustat kök som har allt du behöver för att laga god mat och skapa minnen i. Här kan du njuta av en härlig utsikt från balkongen eller umgås med familj och vänner i den öppna och ljusa planlösningen mot vardagsrummet.
Stort fönsterparti ger ett rikligt ljusinsläpp åt rummet och de tidlösa skåpsluckorna i grått får sin rätta glans. Bänkskivan - vit italiensk granit med ett vackert framträdande gråmelerat mönster bär upp induktionshällen från Electrolux samt diskhon vars fantastiska hållbarhet och mjuka silkesliknande yta som ser ut och känns som natursten. Undertill finns diskmaskin och mycket förvaring i kökslådorna. Ovantill en fläkt från Franke. Fristående fullstor kyl och frys från Electrolux i rostfritt stål.

Badrum

Ett elegant och modernt badrum med helkaklade väggar i en stilren grå nyans. Sjangtilt handfat med tillhörande kommod under de spegelskåpet pryder ena långsidan. Njut av golvvärmen efter ett varmt avslappnande bad eller sköna duschen.

Gäst-WC

Modernt helkaklat badrum i sobert grått. Njut av den sköna golvvärmen som ger en extra touch av lyx samt smarta och praktiskt lösningar i form av vägghängt wc, dusch och handfat med kommod.

Sovrum #1

Ett ljust och lugnt sovrum i lägenhetens hörn. Njut av morgonsolens strålar som lyser upp rummet och den gröna innergården. Sovrummet har plats för en skön dubbelsäng, arbetsplats och utrymme för förvaring i byrå.

Sovrum #2

Nätt sovrum vars fönster vetter mot lugn innegård. Sovrummet har plats för enkelsäng och lekområde.

Sovrum #3

Sovrum rofyllt beläget i hörnet av lägenheten. Här skiner morgonsolen in genom sovrumsfönstret som vetter mot en tyst innergård med grönska. Rummet har en rymlig garderob, en skrivbordshörna och plats för en dubbelsäng.

Balkong

Vidsträckt balkong i soligt sydvästläge med sol från lunch till sent på kvällen. En lugn men centralt belägen tack vare läget vid Karlaplan ovanför Fältöverstens galleria.
Balkongen nås från vardagsrummet samt kök.

Fakta

 • Byggnadstyp Bostadsrättslägenhet
 • Övriga byggnader Förråd på ca 3 kvm ligger i direkt anslutning till lägenheten, går att "öppna upp" mellan förråd och lägenheten.
 • Byggnationsår 1973
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Fönster 2-glas
 • Fastighetsbeteckning Kv Fältöversten 7
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Rum 4
 • Typ av kök Kök
 • Ventilation Mekanisk frånluft
 • Besiktning Godkänd
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Energideklaration Utförd
 • Byggnadens Energiförbrukning 167 kWh/kvm/år
 • Energiklass D
 • Beskrivning av hiss Rymliga hissar.
 • Hiss Ja
 • Våning 2 av 6
 • Balkong Ja
 • Beskrivning bilplats I Fältöversten finns ett garage som drivs av Aimopark, med 65 kundparkeringar. Infart till garaget sker från Värtavägen. Garaget är öppet mellan 06-23. Där finns även elstolpar för elbil. I garaget finns två platser för föreningens medlemmar avsedda för kortare parkering vid av- och pålastning till flytthissen. Vid parkering här krävs både p-tillstånd och p-skiva. P-tillstånd skickas ut av förvaltingen kring årsskiftet varje år. Är du nyinflyttad skall detta överlämnas till dig från säljaren. Har du tappat bort ditt p-tillstånd kan nytt hämtas från Förvaltningskontoret.
 • Andel av årsavgiften 0,2422 %
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 0,243 %
 • Föreningssnamn Brf Fältöversten
 • Elkostnad 4 800 kr/år
 • Försäkringskostnad 3 600 kr/år
 • Total driftkostnad 8 400 kr/år
 • Driftkostnadskommentar Driftskostnaden är ungefärlig och kan ändras beroende på val av elleverantör och försäkring.
 • Personer i hushållet 2
 • Sammanställning uteplats Stor balkong i söderläge

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades år 1994 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förvärvade fastigheten sommaren 2008 och består av 5 flerbostadshus (Valhallavägen 146-152 och Karlaplan 15-21) med total bostadsyta om 38 099 kvm. I föreningen finns 570 lägenheter varav ca 25 hyresrätter (februari 2023). Givet ett marknadsvärde om 90 000 kr per kvm är dessa hyresrätter värda ca 133 miljoner kr, vilket är en dold tillgång i Brf Fältöverstens balansräkning. För mer information, besök Fältöverstens hemsida: www.brf-faltoversten.se

Renoveringar

Planerade åtgärder: Föreningen följer en underhållsplan, vad som ligger nära i tid nu är; Byte av ventilationen till från-och tilluft med värmeväxling (åtgärd pga. den underkända OVK:n). Detta kommer att finansieras med medel i kassan. Avloppsstammar: Avloppsstammarna är från 1973. Skicket på stammarna bedöms som bra och beräknas hålla runt 60 år. Renovering eller byte av stammar är planerat till ca 2033. 2022 Stamspolning 2022 Radonmätning, under 40 Bq/m3. 2021/2022 Tidigare har varmvattencirkulationen för Karlaplan åtgärdats genom att cirkulationen proppats i slits och de gamla handdukstorkarna tagits bort. I början av 2022 kunde vi dock påbörja arbetet även på Valhallavägen. 2021/2022 De delar av taken där fläktarna står på Valhallavägen 146-148 är belagda med papp. Denna papp har bytts ut under slutet av 2021 och början av 2022 för att förhindra läckage. 2021 Aluminiumpartierna i de indragna entréerna på gården har renoverats under året genom att nya profiler har fästs utanpå de gamla. 2022 Ny styrning till markvärmen. Markvärmen är nu inkopplad på ny styrning, sammankopplad med samma styrskåp som resterande värme i föreningen. 2021 Energiåtervinning (FTX-aggregat) Den tidigare uppvärmda luften som släpptes rakt ut, tas nu tillvara och värmen återanvänds (växlas) till att värma upp våra trapphus som tidigare uppvärmdes med fläktar kopplade till fjärrvärme. 2017/2018 Byggde man om lokalen på bottenplan på Valhallavägen 152B till bostäder. 2017/2018 Stamspolning 2014/2015 Isolering av yttertak 2014–2016 Reparation av samtliga yttertak 2013: Besiktning av samtliga yttertak 2013: Renovering fönsterkarmarna, nya tätningslister och målning av fönster 2013: Utbyte av rulltrappor uppgång Valhallavägen 2012: Utbyte av rulltrappor uppgång Karlaplan 2010–2011: Nya frånluftsfläktar installerades 2010: Byte av vattenpumpar tillhörande Valhallavägen 146–148. 2010–2011: Nybyggnation av yttre skalskydd med tillhörande låssystem 2006: Tätskiktsisolering av Bjälklaget 2003–2006: Hissarna renoverades

Parkering

Föreningen har inga parkeringsplatser eller garageplatser för uthyrning. Under föreningens fastighet finns ett garage där platser i mån av tillgång kan hyras. Garaget har en maxhöjd av 2,1 meter och administreras av Aimo Park, 0771-96 90 00 alt aimopark.se.

Försäkring

Föreningens fastighet är försäkrad i Brandkontoret med försäkringsnummer 111811. Där ingår som tidigare skadedjursförsäkring och ansvarsförsäkring för styrelsen. Skadedjursförsäkring: I fastighetsförsäkringen ingår skadedjursförsäkring hos Anticimex.

Gemensamma utrymmen

Gemensam tvättstuga (garageplan), bestående av 8 "tvättstugezoner". Soprum med källsortering (vid gaveln om port 152 A) samt grovsoprum (garageplan). Mycket trevlig grönskande innergård med utomhusmöbler och lekplatser. Cyklar förvaras i cykelställ på gården. Det finns cykelställ vid varje port. Vinterförvaring finns för tillfället i källaren, som man kommer åt två gånger på hösten och två gånger på våren. Barnvagnsrum finns i ett flertal portar och delas med samtliga inom föreningen. Gästlägenhet finns att hyra för de boende mot en kostnad av 500 kr/dygn, max hyrestid 4 dagar. Bokas via föreningens hemsida eller tavlan nere i tvättstugan.

Tv och bredband

Under 2021 har avtalet med Com Hem, numera Tele 2 förlängts med tre år från juni 2022. Avtalet är ett nollavtal där föreningen inte betalar något för avtalet. Nytt femårsavtal för tripel play tjänster upphandlades 2020 med Telia (bredband 250/100, tv-kanaler 27 st).

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, VA och Tripple-Play via Telia.

 • Föreningsnamn Brf Fältöversten
 • Hemsida www.brf-faltoversten.se
 • Ekonomi Skuldfri förening sedan 28 juni 2018.
 • Äger föreningen marken Eftersom det är en tredimensionell fastighet belägen ovanpå Fältöverstens galleria kan man inte äga marken eller för den delen betala en tomträttsavgift.
 • Antal lägenheter 570
 • Antal hyreslägenheter 25
 • Överlåtelseavgift 1 433 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 573 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Ja
 • Äkta/oäkta bostadsrättsförening Äkta

Området

Allmänt om området

Välkommen till BRF Fältöversten, ett bostadsområde som erbjuder en privat och fridfull innergård i hjärtat av Stockholm. Här kan du njuta av lugnet och samtidigt ha närheten till spännande aktiviteter och grönområden. Beläget nära Tessinparken och Djurgården erbjuder BRF Fältöversten en oslagbar närhet till Stockholms vackra natur. Utforska de gröna omgivningarna och njut av jogging- och cykelleder, promenader längs vattnet. Sammanfattningsvis erbjuder BRF Fältöversten ett attraktivt bostadsområde med en privat innergård, skuldfri förening, närhet till vackra grönområden, ett rikt restaurangutbud och en levande storstadspuls. Med bra kommunikationer och bekvämligheter inom räckhåll får du en trivsam och praktisk tillvaro. Välkommen till ditt nya hem i hjärtat av Stockholm!

Närservice

För att göra din vardag ännu enklare finns galleria smidigt stationerad ”en trappa ner”. Här hittar du allt från matbutiker till klädaffärer och andra bekvämligheter som gör att du kan lösa dina vardagliga ärenden på ett smidigt sätt, utan att behöva bege dig långt hemifrån. För den som älskar restauranger och storstadspuls är detta det perfekta området att bo i. Här finns i närområdet ett brett utbud av kaféer, restauranger och matställen som lockar med olika smaker och kök. Oavsett om du är ute efter en romantisk middag eller en snabb bit att äta, kommer du garanterat att hitta något som passar dina smaklökar.

Kommunikation

Att ta sig runt i staden är enkelt och bekvämt från BRF Fältöversten. - Med tunnelbanestationen och busshållplatser precis utanför dörren har du smidiga kommunikationer som tar dig vart du än önskar.

Parkering

I Fältöversten finns ett garage som drivs av Aimopark, med 65 kundparkeringar. Infart till garaget sker från Värtavägen. Garaget är öppet mellan 06-23. Där finns även elstolpar för elbil. I garaget finns två platser för föreningens medlemmar avsedda för kortare parkering vid av- och pålastning till flytthissen. Vid parkering här krävs både p-tillstånd och p-skiva. P-tillstånd skickas ut av förvaltingen kring årsskiftet varje år. Är du nyinflyttad skall detta överlämnas till dig från säljaren. Har du tappat bort ditt p-tillstånd kan nytt hämtas från Förvaltningskontoret.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.