Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
88 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Vegagatan 27
  • Område Duvbo/ Sundbyberg
  • Avgift 4 056 kr Inkl. värme & VA
  • Boarea 88 m²
  • Rum 3
  • Drift 3 600 kr/år

Bilder

Balkong
Balkong
Hall
Hall
Badrum
Badrum
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsförening Stataren 12 är en äkta förening med organisationsnummer 769612-1446. Den bildades 2006. Fastigheten byggdes 1970. Totalt antal är 138 stycken, av dessa är 8 st 1RoK, 66 st 2RoK, 60 st 3RoK, 4 st 4RoK. Antalet som upplåts som bostadsrätt är i dagsläget 126. Per den 1 mars 2016 är 12 renodlade hyresrätter. Inom fastigheten finns 4 lokaler som upplåts med hyresrätt. Två lokaler och två förråd på Ursviksvägen 8 utnyttjas av förskolan Karusellen. Den fjärde lokalen vid gaveln Vegagatan 21 har utnyttjats som varmförråd och hyrs i dagsläget inte ut Fastigheten renoverades till stora delar 2010-2011, då två våningar byggdes på den befintliga fastigheten, samtidigt som fasad och balkonger renoverades. Föreningen stamrenoverade 2015 och det arbetet är slutfört. Dränering av grunden påbörjades i slutet av 2013 och avslutades i början av 2015. De hyreslägenheter som finns i fastigheten har renoverats och det arbetet var klart i september 2016 Det finns två tvättstugor med tillhörande torkrum samt mangelrum. Dessa ligger på Ursviksvägen 8, våning -1 och kan bokas alla dagar, kostnadsfritt. Under hösten 2015 har utrusningen i tvättstugorna bytts ut och nya maskiner är installerade Föreningen har en trevlig innergård där det bl a finns en lekplats med en sandlåda samt flera sittgrupper med grillmöjligheter.

Övrigt om föreningen

Juridiska personer accepteras inte som medlemmar i föreningen. Elen debiteras individuellt för varje lägenhet, utifrån förbrukning. Varje lägenhetsinnehavare kan se sin egna elförbrukning via en portal på internet (www.homesolutions.se).

Renoveringar

Omfattande renoveringar som genomförts från 2008~: Renovering av tak (målning) enligt underhållsplan 2008. Målning, enligt underhållsplan 2008. Spolning av stammar 2008. Renovering tak 2010-2011. Nya balkonger 2010-2011. Ny ventilation 2010-2011. Nya hissar 2010-2011. Ny fasad 2010-2011. Under 2013 förstärktes garaget. 2015 stamrenovering i den äldre delen av huset. Hösten 2015 har nya buskar planterats i rabatterna utmed Vegagatan. 2016 renoverades hyreslägenheterna samt entréer målades och ny armatur sätts upp. Framtida omfattande renoveringar: i dagsläget finns inget planerat, men inom några år kommer garaget att renoveras.

Parkering

Föreningen har 104 garageplatser som hyrs ut mot betalning, 11 av dessa är för MC. HSB har hand om kölistan, kontakta dem på servicetelefon 010-442 11 00. Kostnad 550 kr i månaden. Det finns vanligtvis gott om lediga parkeringsplatser på gatan runt föreningen.

Tv och bredband

Kabel-TV genom ComHem. Bredband genom Bredbandsbolaget (optisk kabel/fiber, går att få IP-telefoni). Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. Bredbandsbolaget tillhandahåller bredband via fiber.

  • Föreningsnamn BRF Stataren 12 i Sundbyberg
  • Antal lägenheter 138
  • Antal hyreslägenheter 12
  • Antal lokaler 4

Området

Allmänt om området

Duvbo är en stadsdel i Sundbybergs kommun med främst villabebyggelse. Här hittar du charmiga trävillor och mycket snickarglädje på uppvuxna tomter. Området har en egen kyrka, Duvbo Kyrka, som invigdes 1904. Duvbo gränsar till centrala Sundbyberg vilket ger närhet till det mesta man kan önska sig av service och butiker. Med sin närhet till Lötsjön och Råstasjön kan Duvbo erbjuda en underbar miljö för härliga promenader och picknikar. Duvbo har även sin egen idrottsklubb, Duvbo IK, med innebandy, ishockey, basket och friidrott. I Duvbo finns det ett flertal förskolor, 2 st kommunala Förskolor som Karusellens förskola som ligger på Ursviksvägen samt Ekbackens förskola och 2st privata förskolor som Solgläntans förskola och Linets förskola ur och skur. Mitt i villaidyllen ligger Duvboskolan, en grundskola för F-6.

Närservice

För boende i Duvbo ligger matbutiken 'Ica Nära Duvbo' närmast men du har även Willys i centrala Sundbyberg och Ica Maxi i Solna Business Park på nära avstånd. Vill du shoppa kan Sundbybergs egna shopping centrum Signalfabriken och shopping stråket på Sturegatan erbjuda ett bra utbud av affärer, närservice, restauranger och caféer. Du har även Kista galleria, Bromma Blocks och Solna centrum på nära avstånd med bra kommunikationer. Duvbo kan även bjuda på flera second hand butiker inne i Duvbo centrum. Det finns ett antal restauranger att välja mellan i Duvbo, men med närheten till centrala Sundbyberg har du tillgång till ett stort och brett utbud som passar alla smaker.

Kommunikation

Längs med tunnelbanans blåa linje har Duvbo en egen tunnelbanestation, Duvbo station, som ligger strax utanför Duvbo med uppgång på Tulegatan i centrala Sundbyberg. Från Duvbo till Sundbybergs station tar du dig med buss 504 eller 10 - 15 minuters promenad. Från Sundbybergs station avgår både tunnelbanan och pendeltåget samt flertalet bussar och nu även tvärbanan. Tunnelbanan har en restid om 12 minuter in till Stockholm city och med pendeltåget tar du dig till Stockholm central på 8 min. Bussar * Nattbuss 197 Stockholm C-Duvbo-Sollentuna Station * 504 Sundbybergs station-Duvbo Torg-Rissne

Parkering

Den som bor i ett område med boendeparkering kan köpa ett boendeparkeringstillstånd och på så sätt parkera fritt i just det området. Boendeparkering i Sundbyberg kostar 300 kr per månad. Boendeparkering finns att ansöka om hos kommunen. Mer info finns på www.sundbyberg.se

Övrigt

Sundbyberg erbjuder möjlighet till ett rikt frilufts och idrottsliv med ett flertal frilufts- och idrottsanläggningar: Sunbybergs IP, Ursviks motionsspår med elljus, simhall, flera gym, rackethall mm.Här finns gröna oaser och parker för dig som vill njuta av en natursjön miljö

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.