Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Tullgarnsgatan 15

Kungsängen / Industristaden / Uppsala
60 m² Boarea
2 Rum
60 m² Boarea
2 Rum

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Tullgarnsgatan 15
 • Område Kungsängen / Industristaden
 • Avgift 3 089 kr Inkl värme, varm-/kallvatten, sophanteringen, kabel-tv och bredband
 • Boarea 60 m²
 • Rum 2
 • Drift 9 671 kr/år

Mycket ljus och häftigt planerad gaveltvåa på våning 6 av 7 med balkong i sydväst-läge som badar i sol. Utsikt över den fint iordningställa parken nedanför och centrala Uppsala med Domkyrkans torn i horisonten. Utmärkt planlösning med rymlig hall, stort badrum, klädkammare med utrymme för arbetsplats, fint arbetskök med fönster samt vardagsrum med plats för både soffa och för matsalsbord. Hiss finns från markplan. På föreningens grönskande innergård finns lekplats, grillplats och gemensamma utemöbler. Det finns även varmgarage, cykelförråd och modern tvättstuga. Föreningen har under 2020 installerat solceller på taket. I månadsavgiften ingår värme, varm-/kallvatten, sophanteringen, bostadsrättstillägg, kabel-tv och bredband. Suveränt läge på lugn återvändsgata i populära Industristaden. Bekvämt gångavstånd till Resecentrum, Akademiska sjukhuset, stadsparken, gågatan, m.m. I närområdet finns bl.a. Willys, apotek, gym och ett flertal restauranger. Föranmälan till visningen krävs med anledning av rådande omständigheter. Tack för visad hänsyn!

Anton Winqvist Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Uppsala 0706-14 14 60
anton.winqvist@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Anton Winqvist Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Uppsala 0706-14 14 60
anton.winqvist@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Ljus och mycket välplanerad gavellägenhet i högt läge
Ljus och mycket välplanerad gavellägenhet i högt läge
Stort vardagsrum med plats för både soffa och matbord
Stort vardagsrum med plats för både soffa och matbord
Vy mot sovrummet
Vy mot sovrummet
Rejäl matplats
Rejäl matplats
Gavelfönstret ger lägenheten en mycket trivsam känsla
Gavelfönstret ger lägenheten en mycket trivsam känsla

Planritningar

Tullgarnsgatan 15 tullgarnsgatan 15 kungsängen / industristaden uppsala uppsala 2
60

Beskrivning

Allmän beskrivning

Välkomnande och delvis möblerbar HALL med skjutdörrsgarderob som ger utmärkt förvaring. Spacklat och målat 2020. I anslutning till hallen finns en stor KLÄDKAMMARE/FÖRRÅD med gott om förvaringsutrymme och väggfasta hyllor. Här kan man till och med ha en arbetsplats.

Praktiskt och fint ARBETSKÖK med fönster, bra förvaring och arbetsytor. Vita skåpluckor med handtag i rostfritt stål, snyggt kakel ovan arbetsytor, bänkskivor i massivt trä (nyligen slipade och oljade) och fönster. Luckorna på underskåpen byttes ut under 2020. Spis med häll, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin (2019).

Mycket ljust och trivsamt VARDAGSRUM med gavelfönster som ger en fin vy mot den mysiga parken nedanför. Här finns utrymme för både soffgrupp och för matsalsmöbel. Parkettgolv och vita väggar (spacklat och målat 2019). En vägg är målad i svart kritfärg (2019).

Härlig BALKONG med sol större delen av dagen och kvällen. Utsikt mot den fint iordningställa parken och centrala Uppsala med Domkyrkans torn i horisonten.

Fräscht BADRUM med vitt kakel på väggarna och sjöstensklinker på golvet med komfortvärme. Toalett, handfat, infälld spegel samt duschhörna infällbara dörrar. Tvättmaskin och torktumlare.

Mysigt SOVRUM med parkettgolv, vita väggar (spacklat och målat 2020) och smakfull fondvägg. Bredvid sovrumsdörren finns ett sidoljus som ger rummet extra karaktär.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Byggnadstyp Flerbostadshus med hiss
 • Byggnationsår 2004
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Fönster 3-glas
 • Fastighetsbeteckning Kungsängen 23:3
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Rum 2
 • Typ av kök kök
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Energideklaration Utförd
 • Energiklass E
 • Energiprestanda Primärtenergital 109 kWh/kvm/år
 • Beskrivning av hiss Hiss finns från markplan.
 • Hiss Ja
 • Våning 6 av 7
 • Balkong Ja
 • Andel av årsavgiften 1,07214 %
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 1,072 %
 • Föreningssnamn Morgonglans
 • Elkostnad 6 720 kr/år
 • Försäkringskostnad 2 951 kr/år
 • Total driftkostnad 9 671 kr/år
 • Personer i hushållet 2

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 69 bostadsrättslägenheter med adress Tullgarnsgatan 15 och Kungsängsgatan 57 J,G, H. Husen byggdes 2004. Fin grönskande innergård med lekplats, grillplats och gemensamma utemöbler finns tillgänglig för medlemmarna. Under 2020 installerades solceller på taket. Det finns 46 platser i varmgarage (500-1000 kr/mån, separat kö). Sex av platserna är försedda med laddningsstation för el-bil. Föreningen gör en gång per år en intresseundersökning och installerar/bekostar efter det nya stationer efter önskemål. Det finns även MC-platser i garaget. I föreningen finns cykelförråd och rum för barnvagnar/cyklar/däckförvaring samt tvättstuga (markplan på Kungsängsgatan57 J) med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. I föreningen finns 29 förråd som medlemmarna kan hyra (ca 300-350 kr/mån, separat kö). Kabel-tv via ComHem, grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via A3 (fiber), ingår i månadsavgiften. Föreningen har tecknat ett gemensamt el-abonnemang. Lägenhetsinnehavarna debiteras en preliminär summa varje månad och sen sker avräkning en gång per år. Den preliminära summan baseras på den tidigare faktiska förbrukningen. Utfört underhåll: 2019 Tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp har bytts ut. 2018 Renovering av hiss Kungsängsgatan 57J. Obligatorisk ventilationskontroll 2017 Spolning av köks- och badrumsstammar. 2015 Målning av fastigheten, träpaneler och rostskyddsmålning på balkonger. I föreningens försäkring ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna vilket gör att de boende bara behöver teckna den vanliga hemförsäkringen. SBC handhar den ekonomiska förvaltningen. Eventuell överlåtelse- (ca 1.183 kr för 2020) och pantsättningsavgift (473 kr/pantsättning för 2020) betalas av köparen. Uppgifterna uppdaterades: 2020-09-03

 • Föreningsnamn Morgonglans
 • Antal lägenheter 69

Området

Allmänt om området

Kungsängens gamla industriområde i Uppsala har utvecklats. Moderna kvarter tar vid där de gamla innerstadskvarteren slutar. En levande stadsdel med närhet till både natur och grönska. Det centrala läget bidrar till Industristadens stora popularitet. Här bor du med ett ypperligt pendlarläge, nära resecentrum, E4:an och stans stora farleder. I området finns också välsorterade Willys, Lager 157, m.fl. På kort promenadavstånd ligger gågatan med affärer, restauranger och all tänkbar service. Närliggande Stadsparken erbjuder en grön oas i stan och fina strövområden. Allt du kan behöva finns i närheten av ditt hem. Dels i centrum, dels i form av nybyggd service i Kungsängen. I direkt anslutning till kvarteret finns gångbro över Fyrisån som leder till stadsträdgården och sjukhusområdet. Här kan du njuta av väldesignade hem och ett oslagbart läge. Du har ett bekvämt gångavstånd såväl till centrum som till flera parker och till Fyrisån med turbåtar och promenadstråk. Med alla dess parker och grönområden är det ett barnvänligt alternativ. Nära till allt Allt du kan behöva finns i närheten av ditt hem. Dels i centrum, dels i form av nybyggd service i Kungsängen. I direkt anslutning till kvarteret finns gångbro över Fyrisån som leder till stadsträdgården och sjukhusområdet. När du flyttar till Kungsängen kommer du till ett område i ständig utveckling. Kungsängen ligger bara en kilometer söder om Stora Torget. En kort promenad längs Kungsängsgatan tar dig rakt in i Uppsalas växande centrum med restauranger, museer, butiker och ett varierat utbud av kultur och nöjen. Med allt inom räckhåll kan du ge dig tid att njuta av staden och upptäcka ditt Uppsala med slottet, domkyrkan och Botaniska trädgården. Pendlarläge Kungsängen angränsar till Uppsalas nya resecentrum. Uppgången till perrongen från Strandbokilen gör det enkelt att pendla till jobbet, likaväl som att åka iväg på semester. För de lokala bussarna finns flera hållplatser inom några minuters avstånd och du kan snabbt och enkelt ta dig dit du vill. Vattenläge Tänk dig att komma hem efter jobbet och ta en kvällspromenad till ån. Kanske med ett metspö och en picknickkorg. Varför inte ta med kompisarna på ångbåtstur för att utforska Mälarens stränder med slott och herresäten? Bryggor som doftar av sol, trevliga uteserveringar längs åkanten och en båthamn där du kan hyra din egen plats. Stadsparken Stadsträdgården är lättillgänglig för dig som bor i Kungsängen. Här finns, förutom blomsterprakt, en stor lekplats, friluftsteater för evenemang, café och möjligheter till motion eller avkoppling i det gröna. Anna Petrus Park Vill du ha grönska på ännu närmare håll kan du gå ut på innergården eller till Anna Petrus Park som ligger intill föreningens kvarter, mellan Sågargatan och Mältargatan med träd och grönytor.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.