Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
168 m² Boarea
6 Rum

Fakta

  • Adress Björkhagsvägen 1
  • Område Ektorp
  • Boarea 168 m²
  • Biarea 29 m²
  • Rum 6
  • Tomt 1 728 m²
  • Drift 42 666 kr/år
    Fastighetsavgift/skatt tillkommer
  • Möjligt tillträde Enligt ök.
Marielle H Andersson Fastighetsmäklare/Kontorsägare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0707-48 24 21
marielle.h.andersson@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marielle H Andersson Fastighetsmäklare/Kontorsägare Mäklarringen Nacka - Värmdö 0707-48 24 21
marielle.h.andersson@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Björkhagsvägen 1
Björkhagsvägen 1
Välkommen till Oskarsborg
Välkommen till Oskarsborg
Lantligt kök med utgång till verandan i sydväst
Lantligt kök med utgång till verandan i sydväst
Matplatsen i köket
Matplatsen i köket
Baksida hus
Baksida hus

Området

Allmänt om området

OMRÅDET Ektorps centrum är ett litet mysigt centrum med sitt utbud av butiker och restauranger. I Ektorp finns flera matbutiker, restauranger samt bageri/café Gateau. För den som är träningssugen finns gymmet, World Class och här finns också tandläkare och sjukgymnast. Närsjukhuset ligger på promenadavstånd och innehar allt du behöver inom vård och omsorg. Njut av vackra promenadvägar och natursköna Långsjöns naturreservat med omtyckt badsjö som ligger i närheten. Även Bastusjön och Skurusundet finns på promenadavstånd. Många trevliga promenadstråk och utflyktmål finns i närheten som Nyckelviken, Skuruparken, Dufnäs Marina samt Strandpromenaden med fantastisk sjökontakt. Flertalet båtklubbar finns. Nyckelviken lockar med skidåkning och gnistrande vita promenader vintertid och sommartid kanske en tur i joggingspåret eller bad vid saltstänkta klippor. Förutom naturen finns här en trevlig lantgård med djur och ett café. På sommarhalvåret rekommenderas en promenad ner till Café Koloni i Duvnäs, beställ en bit god mat och lite vin därtill och sätt dig sedan under den stora eken och njut av den härliga atmosfären! Kanske du också passar på att ta en titt i Olle Nymans ateljéer eller på någon pågående konstutställning. Saltsjö Duvnäs var ett av flera villasamhällen som växte fram längs den nya Saltsjöbanan. Uppdraget att planera det nya villasamhället gick till den framstående stadsplaneraren Per Hallman som ritade en plan som byggde på ett gatu- och vägnät som följde den kuperade terrängen. Hallmans planer kom att förverkligas till stora delar, och är bevarat. Hallman hade också tänkt sig en kyrka, ett torg och en saluhall som aldrig kom att förverkligas. En av Hallmans idéer som dock förverkligades var att bevara den äldre bebyggelsen, och låta den ingå som en naturlig del i området. I Nackareservatet finns också ett stort utbud av friluftsaktiviteter och den populära Hellasgården. Här kan man vandra, cykla, bada i sjön eller besöka något av caféerna. Här kan man också åka skridskor vintertid. För den som gillar golf finns Saltsjöbadens golfklubb på ca 10 min bilavstånd och även Nackas golfklubb med sin 18-hålsbana på ca 15 minuters bilavstånd. I östra Nacka ligger det stora naturområdet Velamsund med Velamsunds gård. Här erbjuds strövområden, elljusspår för löpning och längdskidåkning, raststuga, lekplats och badplats. Här finns också Nacka Ridklubb och restaurang Långa raden. Långa raden är en huslänga från 1800-talet som idag inhyser en restaurang och en butik. Vill man njuta på SPA-anläggning så finns omtyckta Hasseludden Yasuragi inte långt bort, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen.

Närservice

NACKA FORUM Ca 10 minuter bort med bil finner vi Nacka Forum. Nacka Forum är ett av Sveriges största köpcentrum fullt av bl.a. mode, hobby, teknik och mat. Här finns allt du behöver med cirka 150 butiker, caféer och restauranger. Du finner även service, såsom banker och vårdcentral. SICKLA KÖPKVARTER Även Sickla köpkvarter ligger inom bekvämt avstånd. Där finns det ett stort affärs- och nöjesutbud med ca 150 butiker av olika slag. Här finns allt man kan önska sig i form av shopping, kläder, inredning, elektronik, livsmedel samt ett flertal restauranger och caféer. Det erbjuds även ett stort utbud av kultur och nöjen. I Dieselverkstaden har man förvandlat Atlas Copcos gamla verkstäder till en populär mötesplats med bl. a. bibliotek, restaurang, caféer och konsthall. Det arrangeras teaterföreställningar, konserter och utställningar. I Dieselverkstaden finner vi även en SF biograf med 6 salonger, samt Klätterverket ett inomhuscenter för klättring med 1000 kvm klättervägg. Vill man motionera så finns även olika träningsanläggningar t.ex. SATS och Friskis & Svettis samt bowlinghall.

Kommunikation

BUSSAR/TÅG Att ta sig in till city från Nacka är båda enkelt och snabbt. Det går flera busslinjer dygnet runt från Ektorps centrum. Med bussen tar det ca 20 minuter in till Slussen på Södermalm. I högtrafik rullar bussarna ofta. Den pittoreska Saltsjöbanan, går in till Slussen från station Saltsjö-Duvnäs. Saltsjöbanan invigdes år 1893 och det tar ca 15 minuter in till Slussen från Saltsjö-Duvnäs.

Övrigt

FRILUFTSLIV/REKREATION I Nacka med denna härliga skärgårdsmiljö finns flertalet smultronställen. På Sickla-ön med samma infart som Nacka Strand finner man populära Nyckelviken med 134 hektar natur, efter 2 km väg genom områdets skog och ängar når du hembygdsmuseum, lantgård med djur, café, motionsspår mm. Stora Nackareservatet i sydvästra Nacka mot Stockholm och Tyresö behöver knappast presenteras, 700 hektar friluftsområde med Hellasgården. För den som gillar golf finns Saltsjöbadens golfklubb på ca 10 min bilfärd och även Nackas golfklubb med sin 18-hålsbana på ca 15 minuters bilfärd. I östra Nacka, ligger stora Velamsund, 700 hektar som omsluter Velamsundsviken och Insjön med friluftsgård - en stor magasinsbyggnad med rastlokal, omklädningsrum och duschar, mm, Nacka Naturskola, ett 2,5 km långt elljusspår för löpning och skidåkning, Nacka Ridklubb, båtklubb, kajakklubb, golfklubb, Långa raden - en huslänga från 1800-talet med restaurang, glashytta, butik mm. Inte mycket längre bort finns Telegrafberget där Restaurang Telegraf ligger nere vid vattnet och som blev utnämnd till Årets Lunchrestaurang i Nacka 2009. Vill man njuta på SPA-anläggning så finns omtyckta Hasseludden Yasuragi inte långt bort, en anläggning med lugn japansk atmosfär och ro för själen. Till Värmdö och Gustavsberg kan man ta sig med bil men även längs den fina gång- och cykelbanan som går mellan Lännersta och Gustavsberg. Gustavsberg är ett gammalt brukssamhälle som på ett charmigt sätt har lyckats med blandningen av modernt och gammalt. I Gustavsbergs Hamn, ett par minuters promenad från centrum, finns småbutiker, café och restaurang. Ett flertal factory outlets inom glas, porslin och keramik. Stockholms nyaste konsthall hittar du också i hamnen med olika nutida utställningar samt en unik glasexpo. I samma hus, Gula Byggningen, hittar du en mycket trevlig presentbutik med konsthantverk från de många lokala hantverkarna. Du hittar även Keramisk Center vilken är huvudattraktionen i Gustavberg med sin fasta utställning med gammalt och nytt porslin ofta kombinerad med olika specialutställningar. I Gustavsberg finns uppskattade Gustavsbergbadet med äventyrsavdelning.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.