Sök på Mäklarringen

Mäklarpodden; Bostadspolitik med Kristdemokraterna

Mäklarpodden möter Caroline Szyber, Kristdemokraterna 

"Vi eftersträvar en bostadsmarknad där bostadsdrömmar kan gå i uppfyllelse – oavsett ålder och status." Det säger Caroline Szyber, bostadspolitisk talesperson för Kristdemokraterna. Mäklarpodden har varit i Sveriges riksdag och pratat bostadspolitik med Caroline. 

Vi befinner oss än en gång i riksdagshuset och träffar en bostadsansvarig politiker. Den här gången möter vi Caroline Szyber från Kristdemokraterna. 

– Om bostadsdrömmar ska kunna gå i uppfyllelse, för alla, kommer det krävas en del tuffa beslut. Idag är det bara drömmar, säger Caroline. 

Kristdemokraterna inser att det inte bara är ett enskilt parti som ska ”få ordning på” den svenska bostadsmarknaden. Att det krävs ett samarbete för framtida planer och spelregler.  

– Vi vill sätta fokus på ökad rörlighet och då måste politiken göra det möjligt. 

Kristdemokraterna efterlyser en aktiv marknadspolitik

Caroline tycker inte att media överdriver rapporteringen om en rådande bostadskris. Hon tycker det är särskilt oroande att bostadsbristen tvingar unga människor att tacka nej till både studieplatser och jobb samtidigt som företagen inte får den arbetskraft de behöver. 

– Jag träffade nyligen en stor advokatbyrå som vid rekryteringar numera alltid ställer frågan ”har du löst boendet?”. En fråga de aldrig behövt ställa tidigare. 

Caroline och Kristdemokraterna anser att vi behöver en aktiv marknadspolitik med långsiktighet – och en medveten tanke på vem vi egentligen bygger för. 

– Det är generellt svårt att få in en fot på bostadsmarknaden, men unga människor är särskilt utsatta. Dessutom kom amorteringskravet och försvårade ytterligare för en målgrupp som redan har det tufft. 

Bospar enligt den norska modellen, investeringssparkonton, lågkonjunktur, boendekollektiv, ägarlägenheter, kontantinsatser och massor av andra högaktuella ämnen kommer på tal under mötet med Caroline Szyber. Hör hela samtalet i ”Mäklarpodden möter Kristdemokraterna”.

Trevlig lyssning! 

Youtube    Soundcloud    Acast

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.