Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?

Källviken (4)

Blidö / Blidö
495 000 kr
495 000 kr

Kontakta mäklaren för visning

Fakta

 • Adress Källviken (4)
 • Område Blidö
 • Pris 495 000 kr
 • Tomt 3 124 m²
 • Tomttyp Naturtomt
 • Övrigt tomt Taxerad som lantbruksenhet, övrig mark utanför tätort, taxeringsvärde 0 kr, typkod 197. Prövningstillstånd kan krävas genom att den är taxerad som lantbruksenhet och ligger inom definitionen glesbygd. För byggnation behöver taxeringen ändras till det som köparen avser att använda fastigheten till. Tomtgränserna är märkta med pinnar som har grön topp.

Ängstomt som är ganska plan har förhandsbesked utfärdats 2020-02-19 för byggnation av enbostadshus, se bilaga. Där framgår husplacering mm. Köparen väljer själv det hus man vill sätta upp. Ej planlagd fastighet. Tomrör för fiber finns vid tomtgränsen, man får själv utföra och bekosta grävningen på egna tomten. Anslutningskostnad 15 000 kr + 10 000 kr färdigt till insidan av huset. Prishöjning är att vänta från Juni -20 till 17 000 kr + 11 250 kr, mer info http://blidobredband.se/. Tomten ligger bara ca. 600 m från välsorterad ICA-butik. 5 Minuter till färjan som går varje hel och halvtimme. Blidövägen delar tomten. Troligen vill man ha infarten till tomten från Källviken och då med ett litet servitut med Oxhalsö 1:40.

Benny Forsius Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Norrtälje 0708-801410
benny.forsius@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Benny Forsius Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Norrtälje 0708-801410
benny.forsius@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Tomtbild 1
Tomtbild 1
Tomtbild 2
Tomtbild 2
Tomtbild 3
Tomtbild 3
Tomtbild 4
Tomtbild 4
Tomtbild 5
Tomtbild 5
Källviken (4) källviken (4) blidö norrtälje blidö
Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Fastighetsbeteckning Oxhalsö 1:33
 • Upplåtelseform Friköpt
 • Tomtarea 3 124 m²
 • Tomttyp Naturtomt
 • Övrig tomt Taxerad som lantbruksenhet, övrig mark utanför tätort, taxeringsvärde 0 kr, typkod 197. Prövningstillstånd kan krävas genom att den är taxerad som lantbruksenhet och ligger inom definitionen glesbygd. För byggnation behöver taxeringen ändras till det som köparen avser att använda fastigheten till. Tomtgränserna är märkta med pinnar som har grön topp.
 • Taxeringsår 2017
 • Summa taxeringsvärde -
 • Pantbrev -
 • Vatten och avlopp Saknas, provgropar finns inför förhandsbeskedet
 • Rättigheter/ Inskrivna servitut/ Gemensamhetsanläggningar Avtalsservitut Område Avtalsservitut Starkströmsledning Mm Nyttjanderätt Tele Last: Avtalsservitut: Område, 0188IM-12/10444.1 Last: Avtalsservitut: Starkströmsledning Mm, 0188IM-05/1533.1 Last: Ledningsrätt Tele, 0188-02/23.1 Infart till tomten torde bli från Källviken och då behövs ett servitut över Oxhalsö 1:40, ägaren har sagt ja till ett sådant servitut.
 • Total driftkostnad -
 • Fullvärdesförsäkrad Ja

Området

Allmänt om området

Blidö är en trevlig och lättillgänglig ö via två bilfärjor, med ca 800 bofasta och upp emot 10 000 sommargäster. Ön har ett rikt utbud av aktiviteter som olika idrottsevenemang, motionsverksamhet, olika marknader, cirkus och seglartävlingar för att nämna några. Vid Stämmarsund finns restaurang med vandrarhem, biograf med musikscen där konserter med artister i världsklass anordnas. Längre söderut i Blidögård, finns ett bageri med café och där ligger även den vackra kyrkan i vilken det även hålls konserter av hög kvalité. Och i Almvik anordnas bl a valborgsmässo- och midsommarfirande, hantverksförsäljning, och inte minst julmarknaden - öns största evenemang. Vill man se sig om i Skärgården, trafikeras ett antal bryggor av båtar som utgår från Stockholm, och även av Ångfartyget Blidösund som kör en mängd utflyktsturer.

Närservice

En välsorterad åretrunt-öppen ICA-butik finns i Oxhalsö och de är även systembolagsombud. Här finns även bensinstation. På Blidö finns även en vårdcentral - rankad som en av de bästa i landet! På grannön Yxlan finns Köpmanholms grundskola, fritidshem, fritidsgård samt förskola.

Kommunikation

Det finns bilfärja via Furusund och Yxlan till ön (tidtabell se www.trafikverket.se/Farja). För att ta dig ut kommunalt tar du buss 676 från Stockholm till Norrtälje, sedan buss 634 ut till Blidö (tidtabell: www.sl.se). Även Waxholmsbolaget trafikerar Blidö sommartid med fartygen Blidösund (ibland med musik), Sjögull och Sjöbris (tidtabell: www.waxholmsbolaget.se) - tar 4,5 resp. 2,5 timme från Stockholm. Gästhamn med bensinstation finns på fastlandet vid Furusund samt gästhamn på ön i Stämmarsund. Sjögull/Sjöbris angör på Bergshyddans Ångbåtsbrygga.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.