Sök på Mäklarringen

Snart till salu

Sälj med oss

Stenbockens gata 118, 3 tr

Brandbergen / BRANDBERGEN
66 m² Boarea
3 Rum
1 695 000 kr Accepterat pris
66 m² Boarea
3 Rum
1 695 000 kr Accepterat pris

Kontakta mäklaren för visning

Översikt

 • Adress Stenbockens gata 118, 3 tr
 • Område Brandbergen
 • Pris 1 695 000 kr Accepterat pris
 • Avgift 4 695 kr inkl värme, V/A, grundutbud av Kabel-TV samt bredband via fiber.
 • Boarea 66 m²
 • Rum 3
 • Drift 6 600 kr/år

Fin gavellägenhet ombyggd till 3:a i hus med hiss! Helkaklat badrum. Balkong med em-/kvällssol.

Fin gavellägenhet, smart ombyggd till en 3:a. 3 trappor upp i hus med hiss! Lugnt belägen i ett populärt område med bra kommunikationer och närhet till härliga strövområden, shopping, barnomsorg och skolor. Balkong som vetter mot gården med eftermiddags/kvällssol. Ett renoverat kök med full maskinpark, matplats för 4-6 personer, dubbla fönster med milsvid utsikt över naturen. Två sovrum samt ett helkaklat badrum med duschhörna. Bredband 1000Mbit ingår i avgiften! Vid inträde i föreningen har den nya medlemmen rätt att hyra en parkeringsplats i området.

Ansvarig mäklare Frances Rose Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge - Tyresö
0709-63 80 03 frances.rose@maklarringen.se Mejla
Extra kontakt Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge - Tyresö
0709-63 80 01 roger.engblom@maklarringen.se Mejla
Ansvarig mäklare Frances Rose Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge - Tyresö
0709-63 80 03 frances.rose@maklarringen.se Mejla
Extra kontakt Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge - Tyresö
0709-63 80 01 roger.engblom@maklarringen.se Mejla

Bilder

Kök
Kök

Planritningar

Stenbockens gata 118, 3 tr stenbockens gata 118, 3 tr brandbergen haninge brandbergen 3
66

Beskrivning

Hall

Välkomnande hall med golvmatta, tapetserade väggar, garderober och bra avhängningsmöjligheter.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med parkettgolv, vitmålade väggar och fönster mot gaveln.

Kök

Fint kök, renoverat 2016 med laminatgolv och tapetserade väggar. Bra arbetsytor, gott om förvaring, full maskinpark och naturskön utsikt. Rostfri kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spishäll samt fläkt. Stort skafferi.

Sovrum

Stort sovrum med parkettgolv, målade väggar med tapetserad fondvägg. Garderobsvägg samt fönster mot baksidan med milsvid utsikt.

Sovrum

Rymligt sovrum med parkettgolv, vitmålade väggar och utgång till balkong i fritt soligt västerläge.

Badrum

Helkaklat badrum med klinkergolv, duschplats, WC och handfat. Tvättmaskin.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du vår personuppgiftspolicy

Fakta

 • Byggnadstyp Flerfamiljshus
 • Byggnationsår 1970
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Fastighetsbeteckning -
 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Övrigt om byggnaden, tex Renoveringar Styrelsen har i april 2022 tagit ett så kallat inriktningsbeslut om att påbörja stambyte i föreningen. HSB anlitas som projektledare och boendestödjare för genomförandet. Mycket preliminär byggstart är om två år, projektet väntas vara helt klart om ca 10 år. Mer information kommer framöver på föreningens hemsida.
 • Rum 3
 • Typ av kök Kök
 • Ventilation Mekanisk ventilation FTX
 • Bostadens Elförbrukning -
 • Energideklaration Utförd
 • Energiklass D
 • Beskrivning av hiss Modern hiss.
 • Hiss Ja
 • Våning 3 av 6
 • Balkong Ja
 • Andel av årsavgiften 0,10822 %
 • Kommentar till andelstal -
 • Andel i föreningen 0,10822 %
 • Föreningssnamn BRF VÄDUREN
 • Elkostnad 4 800 kr/år
 • Försäkringskostnad 1 800 kr/år
 • Total driftkostnad 6 600 kr/år
 • Personer i hushållet 1

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Väduren bildades den 1 december 1967 och registrerades den 19 januari 1968. Bostadsrättsföreningens fastigheter färdigställdes mellan åren 1969 - 1972. Föreningen är medlem i HSB Stockholm. Lägenheter Föreningen omfattar 913 lägenheter om tillsammans 64 073 kvm bostadsyta, fördelat på 7 höghus med 25 portar och 22 låghus med 69 portar. Hela tomtarealen är 87 272 kvm. Lokaler, garage och p-platser Inom föreningen finns 179 lokaler. Den totala lokalytan uppgår till 4 888 kvm. Väduren äger och förvaltar också 610 garageplatser, 341 varmplatser och 269 kallplatser. Det finns 400 p-platser inom föreningens markområde.

Övrigt om föreningen

Föreningen förvaltas av HSB. Medlemskap i HSB Stockholm erfodras för köpare. 500kr/pers samt s k lägenhetsavgift.

Renoveringar

Utförligare beskrivningar av tidigare och kommande renoveringarna se årsredovisningen. 2009 Energideklaration 2009 Elektroniskt passersystem driftsatt. 2010 Luftfuktare installerade i krypgrunder i låghusen. 2011 Nya ventilationsaggregat på höghusen. 2012 Nya orienteringstavlor och fasadnummerskyltar. 2013-2014 Fasadtvätt och infärgning. 2013-2014 Nya tak och ventilation på låghusen. 2013-2014 Byte till LED-belysning i trapphus och källare 2014 Byte till LED-belysning i entréer samt ytterbelysning 2016 Borrning bergvärme 2017 Stambyte Stenbockens gata 118 2017 Modernisering av föreningens 25 hissar påbörjades 2017 Inventering och statusbedömning av avlopp i låghusen. 2017 Radonmätning 2017 Fönsterrenovering 2017 Fortsatt ombyggnad av gårdar och förädling av mark Styrelsen har i april 2022 tagit ett så kallat inriktningsbeslut om att påbörja stambyte i föreningen. HSB anlitas som projektledare och boendestödjare för genomförandet. Mycket preliminär byggstart är om två år, projektet väntas vara helt klart om ca 10 år. Mer information kommer framöver på föreningens hemsida.

Parkering

Föreningen innehar både varmgarageplatser, kallgarageplatser, MC-garage med och utan bur samt utomhus p-platser, olika priser och bredd. Priser mellan ca 200kr (p-plats) - 500kr/700kr för garage utan eller med bur. Vid inträde i föreningen har den nya medlemmen rätt till en parkeringsplats i området (på någon av Brf Vädurens parkeringsområden) senast vid det månadsskifte som inträffar en månad efter det att intresse anmälts. För utomhusparkering tillämpas ömsesidig uppsägningstid av 3 månader. För garage tillämpas ömsesidig uppsägning av 1 månad. Har man redan en plats kan man i mån av tillgång hyra en extra plats. För de hyresgäster som disponerar extraplats kan avtalet bli uppsagt enligt avtalet när bostadsrättsinnehavare utan en första p-plats begärt att få börja disponera sådan. För extraplats tillämpas ömsesidig uppsägningstid av 1 månad.

Tv och bredband

Föreningen har gruppavtal HSB TV small med Com Hem. Den boende behöver en digitalbox från Com Hem för att kunna ta emot de kanaler som ingår. Bredband från Ownit är kopplad till varje lägenhet: Bredbandstjänsten för varje lägenhet innehåller: Fast internetuppkoppling på 1000 mb Obegränsad surftid En fast IP-adress 10st e-postkonton 100 MB utrymme för egen hemsida Felanmälan och teknisk support veckans alla dagar. Obligatoriskt tillägg om 59 kr på månadsavgiften för bredbandet.

Information om månadsavgift

Styrelsen tog beslut om att höja avgiften med 2% från första Januari 2022. Detta är i enlighet med HSBs rekommendation utefter inflation, belåningsgrad och framtida projekt. Brf ligger på en bra nivå avgiftsmässigt och höjer nu ungefär som inflationen som ligger på en takt på 2,8%.

 • Föreningsnamn BRF VÄDUREN
 • Hemsida http://www.vaduren.se/
 • Äger föreningen marken Ja
 • Överlåtelseavgift 1 207 kr betalas av säljaren
 • Pantsättningsavgift 483 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Äkta/oäkta bostadsrättsförening Äkta

Området

Allmänt om området

Brandbergen ligger 2 km från Haninge Centrum, med mycket goda bussförbindelser till bla Stockholm, Gullmarsplan (direktbussar) samt till Handen. Namnet "Brandbergen" härstammar från en stor och uppmärksammad skogsbrand 1947 i området, som då var i stort sett obebyggt mellan Handen och Vendelsö. 1968 köptes området av dåvarande Österhaninge kommun och planeringen för den nya "servicestaden", som den då kallades, började. Området planerades av arkitekten Gustaf Lettström. De första hyresgästerna flyttade in 1970 och fem-sex år senare fanns i det gamla skogsområdet bostäder för över 9 000 människor. Närmast centrum finns flerfamiljshus och lite längre ifrån radhus- resp. villabebyggelse. På senare år har man renoverat centrumbyggnaden samt uppfört flera nya bostadshus vid centrum. Inom området finns gott om lekplatser, promenadväggar, grönområden och utomhusbad, samt närhet till Tyresta nationalpark. Det finns även många förskolor, skolor samt service i Brandbergen centrum.

Närservice

Brandbergen har en väl utbyggd service. I centrum finns livsmedelsbutiker, specialbutiker, restauranger med mera. Här finns grundskolor och ett antal förskolor. I Brandbergens centrum ligger Brandbergsskolan, grundskola upp till årskurs 9. Svartbäcksskolan har årskurs 1-5, förskola, fritidshem och särskola och ligger på väg mot Tyresta.

Kommunikation

Brandbergen har goda kommunikationer. Lokalbusslinjer till Haninge Centrum tar ca 5-7 min och pendeltåg samt till andra kommundelar och Tyresö. Direktbusslinjer till Stockholm. God kontakt med det regionala vägnätet. Med bil når man Stockholm på 15-20 minuter. Snabbuss till Gullmarsplan tar lika lång tid. Här finns ett väl utbyggt gång- och cykelvägnät, separerat från biltrafik.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.