Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?
Objektet sålt
54,5 m² Boarea
2 Rum

Fakta

 • Adress Tuvvägen 13
 • Område Handen
 • Avgift 4 331 kr inkl värme, vatten, bredband via fiber, IP telefoni samt grundutbud av Kabel-TV.
 • Boarea 54,5 m²
 • Rum 2
 • Drift 7 800 kr/år
Ansvarig mäklare Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 01
roger.engblom@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Frances Rose Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 03
frances.rose@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Ansvarig mäklare Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 01
roger.engblom@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Frances Rose Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 03
frances.rose@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Välkommen till Tuvvägen 13!
Välkommen till Tuvvägen 13!
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök
Kök

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

HSB Brf Valhall nr 218 ligger i natursköna Haninge, i södra Handen intill Slätmossen naturpark. Här finns strövvänliga skogar, stora ängar, friluftsbad, ädelfiske, motions- och skidspår med konstsnö, elljusspår och grillplatser. Sörmlandsledens sträckning går förbi här också. Trots närheten till skog och mark så är det inte mer än ca 1 km till Haninge centrum med all social- och kommersiell service. Här finns även pendeltåg och tvärförbindelser. På gångavstånd ligger skolor, gymnasium, arbetsförmedling, försäkringskassa, Handens sjukhus, S:t Eskils kyrka och Kungliga Tekniska Högskolan med mera. Brf Valhall grundades av HSB Stockholm 1981, registrerades 1982. Byggnationen gjordes under 1983, första inflyttning påbörjades hösten 1983 och föreningen överlämnades 1984. Föreningen äger och förvaltar samtliga byggnader inom fastigheten. Fyra punkthus med tillhörande cykelstall. Gårdshus med förvaltningskontor, bastu, gemensamhetslokal (som kan disponeras av medlemmarna) och tvättstuga. 1 sophus. Medlemskap i HSB krävs. Överlåtelseavgift betalas av säljaren med 2,5 % av prisbasbelopppet år 2020 ca 1 183 kr. Pantsättningsavgift 1 % av prisbasbeloppet år 2020 ca 473 kr

Övrigt om föreningen

Medlemskap i HSB krävs. Överlåtelseavgift betalas av säljaren med 2,5 % av prisbasbelopppet år 2020 ca 1 183 kr. Pantsättningsavgift 1 % av prisbasbeloppet år 2020 ca 473 kr Expeditionen hittar du på Tuvvägen 15, Föreningshuset och där kan du få hjälp med: - Medlemsservice - Allmäna ärenden - Administrativ förvaltare - Lägenhetsadministration - Hyresfrågor - Parkerings- och garagefrågor Telefon under öppettider: 08-777 08 79 Öppettider: Onsdagar jämna veckor 16.00 -18.00 E-post: expeditionen@brfvalhall.se

Renoveringar

Årsavgiften höjdes med 5 % fr.o.m. den 1 januari 2016. Detta med anledning av att föreningen har haft stora utgifter samt kommer även framöver att ha större arbeten i föreningen. Exempel på det är att vi, under senaste åren har bytt ut våra hissar till helt nya och tätat om fogar i husfasaderna på bostadshusen. Detta för att förebygga höga reparationskostnader i hissarna samt att få ner uppvärmningskostnader och vårda husen. Vi har också en del kommande arbeten och investeringar som ska ge kostnadsbesparingar och miljöanpassning. Det kommer även att ske arbeten med garage, gångvägar mm. Senaste höjning av avgiften var den 1 januari 2012.

Parkering

Föreningen har ett begränsat antal parkeringsmöjligheter både för boende och gäster. Boendeparkeringen består av: 30 garageplatser med uttag för motorvärmare. 52 P-platser med uttag för motorvärmare. 44 P-platser utan uttag för motorvärmare. Expeditionen kan skriva ut ett fåtal tillfälliga parkeringstillstånd för boendes privata bil under väntan på P-plats. Gästparkering utgörs av en avgiftsbelagd parkering längs Tuvvägen. Automaten tar för tillfället endast kontanter och kostar 2 kr/timme dygnet runt. Ansökan om garage eller p-plats görs på expeditionen. Parkering inom området är endast tillåten på markerade platser.

Tv och bredband

Föreningen har avtal med Telia om Bredband, Digital TV och Telefoni som levereras med Telia FiberLan/Smart. Har du frågor om Telias tjänster och ev. vill beställa ska du ringa 020 - 755 766. Du kan också besöka deras webbplats för mer information. Dessa tjänster ingår i månadsavgiften. Kollektivt Telia bredband fiberlan 50/8 - 100/10 Kollektivt Digitalpaket Lagom Kollektiv IP-telefoni Kollektiv Kabel-TV OBS! Box och Router tillhör lägenheten och får inte tas med vid ev. flytt eller dylikt.

 • Föreningsnamn HBS:S BRF VALHALL nr218 I HANINGE
 • Hemsida www.brfvalhall.se
 • Antal lägenheter 128
 • Överlåtelseavgift 1 138 kr betalas av säljaren
 • Pantsättningsavgift 455 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej

Området

Allmänt om området

Det finns ett par teorier om hur namnet Handen kom till. Den ena är från 1800-talets mitt och kommer från ett torpställe med samma namn. Torpet med smedja hörde under Söderby gård och låg i ett betydande vägskäl där landsvägen mot söder delades i två riktningar, den ena gick mot Dalarö och den andra mot Nynäshamn. I vägskälet stod en vägskylt som i form av en hand pekande mot Dalarö och man tror att just denna bidragit till namnet. En annan teori är att det helt enkelt rör sig om en sammandragning av namnet på skogsområdet Hanveden. År 1901 invigdes Nynäsbanan mellan Älvsjö strax söder om Stockholm och Nynäshamn och i torpet Handens närhet byggdes en station där järnvägen drogs utmed Övre Rudan. Handen utvecklades nu snabbt till ett stationssamhälle med bebyggelse på den rullstensås som heter Söderbymalm och här uppfördes flera butiker, caféer, ett Konsum och Folkets Hus. Även närområdet Kolartorp bebyggdes. Handen som först varit en lantlig idyll expanderade snart till en egen tätort. Från 1975 anses Handen vara sammanväxt med tätorten Stockholm av vilken den nu utgör en yttre del. När Öster- och Västerhaninge kommuner slogs samman 1971 blev Handen det naturliga kommuncentret. Efter en intensiv utveckling har Handen idag drygt 15 000 invånare och är den centrala stadsdelen i Haninge kommun och en regional stadskärna för östra Södertörn. I centrala Handen finns bland annat kommunhus, kulturhus med bibliotek, Handens pendeltågsstation, S:t Eskils kyrka, Rudans friluftsområde, Najaden (två större kontorshus som bland annat rymmer hotell- och konferensanläggning, samt inomhusgallerian Haninge centrum.

Närservice

Haninge centrum är ett ljust och modernt köpcentrum med ett 60-tal butiker, banker, polis, apotek, systembolag, huvudbibliotek, restauranger mm. Ett handelsområde, beläget inom gång- och cykelavstånd, ligger i anslutning till Handens trafikplats och innefattar bland annat Biltema, Port73, Coop Forum och Ica MAXI. Handen har en väl utbyggd barnomsorg och grundskola. Runstensskolan norr om Haninge centrum är en låg- och mellanstadieskola. Söderbymalmsskolan är en högstadieskola och ligger intill Fredrika Bremergymnasierna. I anslutning till pendeltågsstationen finns Rudanskolan (skolår 6-9). I Handen ligger sportanläggningen Torvalla med simhall, gym, bollhallar, ishall och en friidrottsarena utomhus, samt fotbollsplaner.

Kommunikation

Pendeltåget går fyra gånger i timmen under dagtid. Det tar 25 minuter till Stockholm central och drygt 40 minuter till Nynäshamn. Med bil tar det cirka 20 minuter till Stockholm. Handens bussterminal ligger vid pendeltågsstationen, och en rad olika busslinjer täcker in både närområdet och grannkommunerna. Handen har ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Övrigt

Rudans friluftsområde är både ett populärt friluftsområde och naturreservat nära pendeltågsstationen. Här finns promenadvänliga skogar, stora ängar, friluftsbad, ädelfiske, motions- respektive skidspår med konstsnö, elljusspår, grillplatser och även en teaterlada. Sörmlandsleden passerar här. I skogen finns det mountainbikeslingor och ett ljussatt motionsspår. Vintertid skapas skidspår med snökanoner och då isen är stark nog på Övre Rudasjön plogas det skridskobanor. Sommartid finns en frisbeegolfbana med 18 hål. Det kostar inget att spela på banan, men man måste själv ta med en frisbee. I området finns två sjöar; Övre och Nedre Rudan. Torvalla är Haninge kommuns största idrottsanläggning med bland annat sport- och simhall, ishallar och tennishall. Eskilsparken med lekpark och stora gräsytor används för evenemang.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.