Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
87,5 m² Boarea
3 Rum

Fakta

 • Adress Nynäsvägen 66,6tr
 • Område Handen
 • Avgift 6 138 kr inkl. värme, vatten, kabel-tv samt hemförsäkring
 • Boarea 87,5 m²
 • Rum 3
 • Drift 1 200 kr/år
Ansvarig mäklare Frances Rose Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 03
frances.rose@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 01
roger.engblom@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Ansvarig mäklare Frances Rose Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 03
frances.rose@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Extra kontakt Roger Engblom Kontorsägare/Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Haninge 0709-63 80 01
roger.engblom@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

BRF Lärkträdet ligger i ett naturskönt område och föreningen består av fem 7-vånings lamellhus med souterräng- och källarvåning. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna Söderbymalm 3:376, 3:377, 3:378, 3:379, och 3:400, samtliga inom Haninge kommun, i vilka man upplåter lägenheter och lokaler. Byggår 1964-67. Föreningen anses ha mycket god ekonomi, rankas mycket högt av HSB. Föreningslokal, "Lärkan" Denna lokal används till styrelsemöten, informationsmöten, husombudsmöten, Seniorklubbens möten, med mera. Lokalen kan även disponeras av föreningens medlemmar för privata ändamål. Föreningen har en husombudsorganisation som innebär att det finns två husombud i varje hus. Huvuduppgiften för Husombuden är att vara kontaktpersoner till medlemmarna samt vara styrelsens förlängda arm i olika boendefrågor. Det finns även en aktiv seniorklubb som anordnar träffar och utflykter.

Övrigt om föreningen

Tvättstugor för grov- och fintvätt samt mangel- och strykrum finns i varje hus. Källarförråd tillhör lägenheterna. Medlemsskap krävs i HSB Stockholm för att bli medlem i föreningen. Engångskostnad 500 kr samt årsavgift 375 kr/år. Registrera och betala enklast genom att gå in på HSB.se eller betala på bankgiro 388-3147 (ange person.nr som ocr nr).

Renoveringar

Totalrenovering av samtliga hissar utom Nv 52 1994 Fasad- och balkongrenovering 1996/97 Anslutning till kollektiv el för medlemmarna 1998 Renovering av samtliga undercentraler och installation av bredbandsuppkoppling i våra fastigheter och lägenheter 2000/01 Fönsterrenovering, ljudisolering av samtliga fönster i västra fasaderna och gavlarna 2002/03 Asbestsanering ventilationsanläggningar 2003/04 Byte av expansionskärl, byte av stamventiler och ny fläkt B-huset (NSV) 2004/05 Utbyte av motorvärmare 65 st. samt reparation av den horisontella stammen i B-huset 2005/06 Iordningställande av snickarlokalerna i B- och E-husen, våtrumsrenovering och stambyte i E-huset, ny kulvert mellan D- och E-husen samt nytt styrsystem, hissen Nv 52 2006/07 Ombyggnad av tak och fläktbyten i samtliga hus 2007/08 Fastsättning av fönsterlister 2008/09 Nytt låssystem, inköp av nya sopskåp och injustering VVS 2009/10 Ny gaveldörr Nv 46 och byte av reglercentral 2011 Stamrenovering hus A och nya miljöhus 2012 Stamrenovering hus B och C, ventilationsanläggning för B-husets uthyrda lokaler samt 12 nya parkeringsplatser 2013 Stamrenovering hus D, relining stammar under källargolv hus A-D, relining dagvattenstammar hus B-C samt installation tryckstegringspump för A-B-husen 2014 Relining dagvattenstam D-huset, Genomförd OVK-besiktning, Genomförd radonmätning samt Utbyte av VVC-pump I B-huset 2015 Planerade renoveringar Föreningen håller på med ett balkongprojekt som innefattar inglasning och utbyggnad av balkongerna. Beslutad byggstart är planerad till början av 2021. Balkongprojektet är att bygga ut balkongerna, inglasning, solskyddsgardiner och golvmatta. 2021: Utbyte, inglasning och utbyggnad av balkonger. Beräknas kosta ca 40 miljoner. Det finansieras med ca 25 miljoner i nya län och 15 miljoner egna medel. 2021: Renovering av lekplats, asfaltering av gångbanor, översyn av fasadbelysning, OVK och rensning av ventilationskanaler i lägenheterna. 2022: Målning av fönster. 2023: Målning av trapphus och källarutrymmen. 2024: Stamspolning. 2025: Byte av värmeväxlare.

Parkering

Föreningen har idag p-platser med två olika typer av uttag för motorvärmare. P-plats med el (kostar 400kr/månad) och utan el (kostar 200kr/mån). F.n kort kö. Föreningen har flera avgiftsbelagda gästplatser.

Tv och bredband

Kabel tv genom ComHems basutbud ingår i avgiften Bredband genom ComHem eller Bredbandsbolaget Ip-Telefon från ComHem, abonnemangsavgift - samtalsavgifter tillkommer

 • Föreningsnamn BRF LÄRKTRÄDET
 • Hemsida https://www.hsb.se/stockholm/Larktradet
 • Antal lägenheter 284
 • Antal lokaler 53
 • Överlåtelseavgift 1 162 kr betalas av säljaren
 • Pantsättningsavgift 465 kr betalas av köparen
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej

Området

Allmänt om området

Det finns ett par teorier om hur namnet Handen kom till. Den ena är från 1800-talets mitt och kommer från ett torpställe med samma namn. Torpet med smedja hörde under Söderby gård och låg i ett betydande vägskäl där landsvägen mot söder delades i två riktningar, den ena gick mot Dalarö och den andra mot Nynäshamn. I vägskälet stod en vägskylt som i form av en hand pekande mot Dalarö och man tror att just denna bidragit till namnet. En annan teori är att det helt enkelt rör sig om en sammandragning av namnet på skogsområdet Hanveden. År 1901 invigdes Nynäsbanan mellan Älvsjö strax söder om Stockholm och Nynäshamn och i torpet Handens närhet byggdes en station där järnvägen drogs utmed Övre Rudan. Handen utvecklades nu snabbt till ett stationssamhälle med bebyggelse på den rullstensås som heter Söderbymalm och här uppfördes flera butiker, caféer, ett Konsum och Folkets Hus. Även närområdet Kolartorp bebyggdes. Handen som först varit en lantlig idyll expanderade snart till en egen tätort. Från 1975 anses Handen vara sammanväxt med tätorten Stockholm av vilken den nu utgör en yttre del. När Öster- och Västerhaninge kommuner slogs samman 1971 blev Handen det naturliga kommuncentret. Efter en intensiv utveckling har Handen idag drygt 15 000 invånare och är den centrala stadsdelen i Haninge kommun och en regional stadskärna för östra Södertörn. I centrala Handen finns bland annat kommunhus, kulturhus med bibliotek, Handens pendeltågsstation, S:t Eskils kyrka, Rudans friluftsområde, Najaden (två större kontorshus som bland annat rymmer hotell- och konferensanläggning, samt inomhusgallerian Haninge centrum.

Närservice

Haninge centrum är ett ljust och modernt köpcentrum med ett 60-tal butiker, banker, polis, apotek, systembolag, huvudbibliotek, restauranger mm. Ett handelsområde, beläget inom gång- och cykelavstånd, ligger i anslutning till Handens trafikplats och innefattar bland annat Biltema, Port73, Coop Forum och Ica MAXI. Handen har en väl utbyggd barnomsorg och grundskola. Runstensskolan norr om Haninge centrum är en låg- och mellanstadieskola. Söderbymalmsskolan är en högstadieskola och ligger intill Fredrika Bremergymnasierna. I anslutning till pendeltågsstationen finns Rudanskolan (skolår 6-9). I Handen ligger sportanläggningen Torvalla med simhall, gym, bollhallar, ishall och en friidrottsarena utomhus, samt fotbollsplaner.

Kommunikation

Pendeltåget går fyra gånger i timmen under dagtid. Det tar 25 minuter till Stockholm City och drygt 40 minuter till Nynäshamn. Med bil tar det cirka 20 minuter till Stockholm. Handens bussterminal ligger vid pendeltågsstationen, och en rad olika busslinjer täcker in både närområdet och grannkommunerna. Handen har ett väl utbyggt system av gång- och cykelvägar.

Övrigt

Rudans friluftsområde är både ett populärt friluftsområde och naturreservat nära pendeltågsstationen. Här finns promenadvänliga skogar, stora ängar, friluftsbad, ädelfiske, motions- respektive skidspår med konstsnö, elljusspår, grillplatser och även en teaterlada. Sörmlandsleden passerar här. I skogen finns det mountainbikeslingor och ett ljussatt motionsspår. Vintertid skapas skidspår med snökanoner och då isen är stark nog på Övre Rudasjön plogas det skridskobanor. Sommartid finns en frisbeegolfbana med 18 hål. Det kostar inget att spela på banan, men man måste själv ta med en frisbee. I området finns två sjöar; Övre och Nedre Rudan. Torvalla är Haninge kommuns största idrottsanläggning med bland annat sport- och simhall, ishallar och tennishall. Eskilsparken med lekpark och stora gräsytor används för evenemang. Flera förstklassiga ridanläggningar samt hela 4 fina golfbanor finns i närområdet.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.