Sök på Mäklarringen

Objektet såld
Högsta bud
2 370 000 kr
Belopp/datum
Budgivare
 • 2 370 000 kr

  2024-02-20 09:32
  5
Läs mer om budgivning

Skebokvarnsvägen 290

Högdalen / Bandhagen
58 m² Boarea
2 Rum

Översikt

 • Adress Skebokvarnsvägen 290
 • Område Högdalen
 • Avgift 3 849 kr inkl värme, VA, kabel tv
 • Boarea 58 m²
 • Rum 2
 • Drift 2 080 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Fint ljus genom generösa fönsterytor
Fint ljus genom generösa fönsterytor
Balkong i bästa västläge
Balkong i bästa västläge
Gott om utrymme för skrivbord och förvaring
Gott om utrymme för skrivbord och förvaring
Rymligt och lättmöblerat rum
Rymligt och lättmöblerat rum

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Attraktiv, lågt belånad HSB-förening med första inflyttning 1956. Föreningen innehar tre fastigheter med 11 st trevåningshus och 4 st tiovåningshus. De innehåller 501 bostadsrättsrätter med en total bostadsarea om 31 269 kvm och har följande adresser: Skebokvarnsvägen 239-257, 261-289 och 280-308 samt Önskehemsgatan 8-14. I föreningen finns också 40 lokaler med en area om 1 428 kvm. Fastigheterna som är upplåtna med tomträtt (omskrivningsår 2025) tas om hand av föreningens två heltidsanställda fastighetsskötare.

Övrigt om föreningen

På varje gård finns cykel och barnvagnsrum. Källsortering av hushållssopor.

Renoveringar

Genomförda: 2022 Uppgraderat motorvärmaruttag till laddplatser 2019 Laddplats för el-bil, målning av tre yttertak, nytt gym med utrustning. 2018 Nya hissar i de fyra höghusen. 2016 Ny gästlägenhet. Byte värmeväxlare. 2014 Tvättstuga på Skebokvarnsvägen 273. 2013 Energibesparande munstycken, kök, tvättrum, och bad/duschrum i samtliga lägenheter. Värmeåtervinnande ventilation i höghusen. 2011 Elektroniskt låssystem installeras. 2008 Tilläggsisolering av fönster. 2001-03 Stambyte samt renovering av alla badrum, ny el med jordfelsbrytare, nya balkonger i låghusen. Pågående planering: Fönsterbyte planeras de närmaste åren.

Parkering

35 garageplatser och 117 p-platser med el, även för laddning av bil. Med kö. Två snabbladdare finns. I övrigt finns ett antal 7-dygns platser i området samt datumparkering längs Skebokvarnsvägen och Önskehemsgatan.

Gemensamma utrymmen

Medlemmarna har tillgång till en rymlig föreningslokal med fullt utrustat kök för 50 personer, bastu, grillplatser, boulebana, lekpark och gästlägenhet med plats för fyra personer. Tvättstugor finns på Skebokvarnsvägen 257, 273, 282 och 296 samt grovtvättstuga i port 273.

Tv och bredband

Alla lägenheter har fiber inkopplat. Bredbandsabonnemang kan tecknas via Tele2 eller Telenor.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, VA och basutbud kabel-TV

 • Föreningsnamn HSB:s Brf Magelungen i Stockholm
 • Hemsida http://www.hsb.se/stockholm/magelungen
 • Ekonomi Föreningen höjer oftast avgiften varje årsskifte, 2024-01-01 höjdes avgiften med 8%. Överlåtelseavgift för närvarande 1 432,50 kr (betalas av säljaren) och pantsättningsavgift f.n. 573 kr (betalas av pantsättaren). Individuell el-mätning som läggs på månadsavin. Lägenhetsinnehavaren behöver därför inte teckna något eget el-abonnemang. Föreningen har krav på medlemskap i HSB Stockholm. Läs mer om medlemsandelar, medlemsavgift och familjemedlemskap samt ansök via: https://blimedlem.hsb.se/ Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Högdalen invigdes 1957 och är Vantörs kommersiella centrum. Stadsdelen gränsar till Bandhagen, Örby, Rågsved, Fagersjö och Gubbängen. Högdalens signum är den tupp som pryder både "Tupphuset" och idrottslaget Högdalen AIS klubbmärke. Inspirationen kommer från Vantörs kyrka vars tupp fått pris som en av Sveriges vackraste. Bebyggelsen är en blandning av låghus och punkthus, utplacerade efter ett rutsystem.

Närservice

I mitten av 1990 upprustades Högdalens centrum genomgripande och de senaste åren har ytterligare ombyggnader och förnyelse genomförts. De senaste årens förtätningar och förnyelse av området har ökat kundunderlaget vilket medfört förbättrad närservice och ökad popularitet. Idag finns ett 50- tal butiker med allt från torghandel till matvarubutiker, systembolag, klädbutiker, samt restauranger, caféer och bibliotek. Simhallen återinvigdes år 2022 efter en genomgripande renovering. Se gärna mer på www.hogdalencentrum.se.

Kommunikation

I området finns både Bandhagens- och Högdalens centrum. Här finns det mycket bra allmänna kommunikationer med tunnelbana som tar dig in till city på cirka 20 minuter. SL trafikerar området med såväl tunnelbana (linje 19) som går i tio-minuters trafik och busslinjerna 161 och 173 med bland annat kvartstrafik till Älvsjö. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Parkering

Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

Både Bandhagens skola och Bäckahagens skola ligger i närheten, ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även av vuxna, då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken som renoverades senast 2020, finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är öppen för alla och gratis att besöka. Det finns även en samlingslokal med wc och kök där man kan köpa fika. Högdalens skatepark är en av Europas största.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.