Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Brevvägen 3

Svedmyra / ENSKEDE
48 m² Boarea
2 Rum

Översikt

 • Adress Brevvägen 3
 • Område Svedmyra
 • Avgift 3 366 kr Inkl. värme, VA, k-tv bas, BR-tillägg och obl. bredbandstillägg 149 kr/mån
 • Boarea 48 m²
 • Rum 2
 • Drift 5 400 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Fina umgängesytor
Fina umgängesytor
Bra plats för möbler och växter
Bra plats för möbler och växter
Gott om utrymme för dubbelsäng och möbler
Gott om utrymme för dubbelsäng och möbler
Ljus från två håll
Ljus från två håll
Matplats för 5-6 personer, eller vrid och duka långbord för många
Matplats för 5-6 personer, eller vrid och duka långbord för många

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Brevlådan 3 är en populär bostadsrättsförening med välskötta hus i Svedmyra. Föreningen äger marken med fem hus innehållande 59 bostadslägenheter med en total bostadsarea om 2 813 kvm, där 55 upplåts som bostadsrätter och fyra med hyresrätt, dessa kommer att ge föreningen ett ekonomiskt tillskott när de i framtiden upplåts som bostadsrätter/säljs. Dessutom finns några mindre lokaler med en sammanlagd area om 128 kvm. Adresser är Brevvägen 1, 3, 5, 7 och 9 samt Postiljonsvägen 5.

Övrigt om föreningen

För närvarande (augusti 2023) finns inte några beslut om avgiftshöjning. 2022 upplät föreningen en hyresrätt till bostadsrätt med hjälp av Mäklarringen, vilket gav ett tillskott till föreningens ekonomi. För ekonomisk förvaltning anlitas Nabo. För fastighetsskötsel anlitas Qvalitet Haninge AB. Trädgården sköts av en trädgårdsmästare. Trapphus och tvättstuga städas av ett städföretag en gång i veckan.

Renoveringar

Ett urval av de största genomförda renoveringarna: 2022 Stamspolning samtliga hus. Uppdatering undercentral. 2021 Relining av spillvattenledningar bottenplattor. 2020 Nya radiatorer. 2019 Renovering skorstenar, omasfaltering gårdsytor. 2018 Trädgårdsrenovering. 2017 OVK besiktning ventilation godkänd alla hus. 2017 Nya hissar i samtliga hus. 2016 Tilläggsisolering på alla vindar. 2016 Nya 3-glas fönster i samtliga fastigheter, med bullerdämpande rutor och ventilation. Nya tvättmaskiner i Brevvägen 5, 7 & 9. 2015 Nya balkonger. 2013 Stamspolning av köks- och badrumsstammar i samtliga fastigheter. 2011 Ny undercentral för fjärrvärme. 2011 Byte av yttertak på samtliga fastigheter. 2009 Stambyte och nya elstigare Brevvägen 1, 3, 5. 2004 Stambyte och nya elstigare Brevvägen 7, 9. 3-fas el finns installerat i lägenheterna. För ytterligare information, se renoveringsförteckning i årsredovisningen.

Parkering

Föreningen har i dagsläget 9 bilplatser och 2 MC-platser. För närvarande med kö. Kostnad bilplats 700 kr / månad. Kostnad MC-plats 100 kr / månad. Kön hanteras av styrelsen.

Gemensamma utrymmen

Ett fräscht gym för föreningens medlemmar finns på Brevvägen 3, det kostar 300 kr/år. Tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum finns i alla hus.

Tv och bredband

Bredband via Banhof, uppkoppling 1 Gbit , möjligt at utöka med IPTV eller IPtele. Tele2 tv basutbud ingår. Obligatoriskt tillägg 149 kr/mån.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp, kabel-tv basutbud (1, 2, 4, 6) samt det obligatoriska bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.

 • Föreningsnamn Brf Brevlådan 3
 • Hemsida http://brfbrevladan3.se/
 • Ekonomi Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Föreningen har i dagsläget (februari 2023) inte planerat någon höjning av månadsavgiften. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
 • Äger föreningen marken Ja
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Föreningen tillåter delat ägande, minsta andel 10%.

Området

Allmänt om området

Svedmyra är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Fram till 1930 var området obebyggt sånär som på några äldre gårdar. Stadsdelen växte fram då förbipasserande spårvagnslinjen från Södermalm till Örby öppnades. Bebyggelsen är blandad, i östra delen huvudsak fristående villor och i väster bostadsrätter men även radhus och hyresrätter. Svedmyra är ett populärt område med goda kommunikationer och närhet till naturen, med bland annat Majroskogen och Svedmyraskogens grönområden. Stadsdelen gränsar till Tallkrogen, Stureby och Gamla Enskede.

Närservice

Intill rondellen vid Oppundavägen och Postiljonvägen finns flera mindre matställen och butiker. Vid Svedmyraplan ligger ICA-butiken BEA med mycket stort utbud i två plan. Här finns även en pizzeria på torget samt liten torghandel. Gångavstånd eller cykelavstånd till både ridhus och fotbollsplan i Enskede.

Kommunikation

Från Svedmyra kommer du till T-centralen på 16 minuter och till Gullmarsplan på 7 minuter med gröna linjen. Oavsett var i Svedmyra du bor så har du max 10 minuters promenad till tunnelbanan, från östra delen kan t-banan i Tallkrogen vara ett alternativ. Buss 161 trafikerar Grycksbovägen/Enskedevägen och kör mellan Bagarmossen och Gröndal. Buss 163 tar dig mellan Nackareservatet i öster (Kärrtorp) och Mälaren i väster (Bredäng). Med bil når du innerstaden på ca 10-15 minuter.

Parkering

Datumparkering på gatorna i området.

Övrigt

I området finns ett antal skolor, med undervisning från förskola till årskurs 9, exempelvis Tallkrogens skola, Engelska skolan och Enskede skola. Via Örbyleden kan man även snabbt ta sig till ströv- och motionsområden vid både Magelungen, Ågesta och Nackareservatet. Det är även gångavstånd till familjevänliga Margaretaparken samt nära till Avicii arena och Tele2 arena i Globenområdet och Södermalm med tunnelbana eller cykel.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.