Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Filipstadsbacken 48

Farsta - Farsta Strand / FARSTA
30,5 m² Boarea
1 Rum

Översikt

  • Adress Filipstadsbacken 48
  • Område Farsta - Farsta Strand
  • Avgift 1 923 kr Värme, vatten/avlopp, kabel-tv bas & bredband via Tele 2
  • Boarea 30,5 m²
  • Rum 1
  • Drift 3 725 kr/år
  • Möjligt tillträde Snabbt tillträde möjligt
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Tosterö 3 är en populär stabil förening, med mycket låg belåningsrad. Föreningen förvärvade sin fastighet 1957 i samband med uppförandet av bostadshusen på Filipstadsbacken 36-50. Fastigheten är en tomträtt med nästa omskrivningsår 2026. Den innehåller tre flerbostadshus med 231 bostadsrätter med en total bostadsarea om 13 731 kvm. Lägenhetsfördelning: 56 st. 1 rum och kök/kokvrå. 87 st. 2 rum och kök. 66 st. 3 rum och kök. 19 st. 4 rum och kök. 3 st. 5 rum och kök.

Övrigt om föreningen

För ekonomisk förvaltning anlitas AB Rådstornet och för teknisk förvaltning Aphos Förvaltnings AB.

Renoveringar

Kommande renoveringar 2024 Inkommande vatten till kök och badrum. Elstambyte. Genomförda renoveringar i urval, se årsredovisning för utförligare information. 2022 Ombyggnad skorstenar, separation rökkanaler. 2021 Reparation och utbyte av pumpar i källare 2020 Besiktning av skyddsrum 2019 Renovering av entréer och trappuppgång 2017-2018 Stamrenovering av avloppstammar genom infordring 2016 Installation av ny varmvattencirkulation. 2009 - Byte av fönster och balkongdörrar. 2007 - Hissrenovering. 2004-2005 - Omläggning av husens yttertak. 1996 - Renovering hissar. 1990 - Renovering/tilläggsisolering fasad samt byte fönster/balkongdörrar och balkonger.

Parkering

Det finns 6 st garage varav 3 upplåts med bostadsrätt, separat kö till de tillgängliga garagen (kostnad 300kr/kvm/år= 425-500 kr/mån). Det finns 39 st parkeringsplatser, med kö (kostnad 150 kr/mån). 7-dygns parkering utanför porten och i området.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns fem gemensamma tvättstugor , vardera utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Kombinerat cykel och barnvagnsförråd finns i källaren. Container för grovsopor har ställts upp vår och höst. En helrenoverad bastu finns i nr 50. Föreningen har också en föreningslokal som går att hyra.

Tv och bredband

Tele2, basutbud kabel-tv ingår i avgiften. Fiberuppkoppling från Telia, separat abonnemang.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår, värme, vatten/avlopp, kabel- tv basutbud via Tele 2.

  • Föreningsnamn Brf Tosterö 3
  • Ekonomi Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp av säljaren En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Föreningen höjer normalt avgifterna vid årsskiften och planerar i dagsläget inte några avgiftsförändringar, enligt föreningens ekonomiska förvaltare i februari 2024.

Området

Allmänt om området

Farsta Strand är är en dal av Farsta, ett naturnära område med varierad terräng. Här finns skogklädda berg och flera fina badmöjligheter i sjön Magelungen. Närheten till naturen och sjön ger området en speciell karaktär liksom den olikartade bebyggelsen, som spänner från villor med lantlig prägel till moderna höghus och radhus. Farsta strand gränsar till Farsta, Larsboda, Fållan och Fagersjö, i sydväst har stadsdelen har hela strandlinjen mot sjön Magelungen.

Närservice

Vid Stieg Trenters torg finns en livsmedelsaffär och några mindre butiker. Vid torget finns en pizzeria, i närheten ger Bun Meat Bun och Tsuyo Sushi variation. Vid Ågesta Broväg finns Puls & Träning. Vid torget finns även t-banan, härifrån når du Farsta centrum på 2 minuter. I Farsta centrum är det kommersiella utbudet är mycket omfattande. Torghandeln bidrar till att ge liv år torget alla årstider. Bland det kulturella utbudet märks biblioteket och Vår Teater. I Farsta finns fem-sex kommersiella gym, kompletterat av kommunala Farstahallen med gym, simhall och ett mindre äventyrsbad.

Kommunikation

Här finns både pendeltåg och tunnelbana samt tvärförbindelse med buss mellan Östra Skogås och Huddinge Universitetssjukhus.

Övrigt

Utmed sjöstranden slingrar sig den iordninggjorda strandpromenaden från Farsta gårds ägor och bort mot Forsån, som förbinder Magelungen och Drevviken. Området är väl försörjt för fritidsaktiviteter med idrottsanläggningar, strandbad och strandpromenad utmed sjön som har en intressant flora och fågelliv. Roddbanorna i sjön invigdes 1969, vintertid brukar skridskobana plogas.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.