Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Rosettvägen 26

Röbäck / Röbäck
74,5 m² Boarea
3 Rum

Fakta

 • Adress Rosettvägen 26
 • Område Röbäck
 • Avgift 5 526 kr inkl. värme, VA, kabel-TV och internet
 • Boarea 74,5 m²
 • Rum 3
 • Drift 2 500 kr/år
Peter Lindeberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Umeå
070-595 75 77 peter.lindeberg@maklarringen.se Mejla
Peter Lindeberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Umeå
070-595 75 77 peter.lindeberg@maklarringen.se Mejla

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Röbäck 30:67 (Rosettvägen), Umeå Kommun. På fastigheten har under år 1984 uppförts 6 st tvåvånings flerfamiljshus (varav 2 med hiss), 5 envånings- och 6 tvåvånings parhus. Dessutom finns två separata byggnader innehållande lägenhetsförråd, tvättstugor, cykelförråd, matkällare, samlingslokaler och soprum. Fastighetens adresser är Rosettvägen 2-92 (jämna nummer), 904 41 Röbäck. Husen ligger samlade i 2 grupper, var grupp i form av ett "plus" -den nedre gruppen med röda hus och den övre med grå. Mitt i varje "plus" ligger en liten oas bestående av lekplats och samlingsplats. Mellan dessa husgrupper ligger också en lekplats, och sparad naturmark. I varje "plus" finns 27-28 lägenheter. Även förråd, matkällare, samlingslokal, tvättstuga, soprum och cykelförråd. P-platser kostar 120:-/mån Garage kostar 320:-/mån Vår uppkopplingshastighet till internet är 100Mbit/s, och kabeltv Canal Digital med ca 20 kanaler i basutbudet -allt detta ingår i hyran. Lägenhetsägaren har eget elabonnemang. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.rbh2.se/ För dom som inrett vinden, tillkommer ett vindstillägg på 290 kr/mån.

Renoveringar

För attt bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Underhållsplan: Föreningens underhållsplan används för att kunna planera kommande underhåll tidsmässigt och kostnadsmässigt.

Parkering

Föreningen har 37 garage och 36 p-platser P-avgift: 120 kr/mån Garage: 320 kr/mån

Tv och bredband

Uppkopplingshastigheten till internet är 100Mbit/s, och kabeltv Canal Digital med ca 20 kanaler i basutbudet (digitalt från och med 2011-02-01) och även 8 valbara kanaler -allt detta ingår i avgiften.

 • Föreningsnamn brf Röbäckshus nr 2
 • Hemsida http://www.rbh2.se
 • Antal lägenheter 57
 • Antal hyreslägenheter 2
 • Antal lokaler 1

Området

Allmänt om området

Röbäck ligger cirka 5 kilometer sydväst om Umeå centrum, söder om älven. Utbyggnaden av Röbäck påbörjades i början av 1980-talet. Hela området består av marknära bostäder bestående av lägenheter och småhus med bostadsrätt och hyresrätt. Röbäcksskolan F-6, är en av Umeå kommuns äldsta skolor som fortfarande är i bruk. Den byggdes 1893 och har efter hand anpassats till dagens skol- och fritidsverksamhet. Skolan är belägen i den gamla delen av Röbäcks by, med en lantlig atmosfär. Det finns en till F-6 skola: Linblommans skola som ligger 4km söder om Umeå i en gammal jordbruksbygd, där några nya bostadsområden har vuxit upp. I anslutning till Linblomman ligger Röbäcks idrottsplats med bl a nya fotbollsplaner, isbana, tennisbana och motionsspår. Ny fin idrotsshall, kontstgräsplan och Elofsonhallen finns också här. Linneaskolan 7-9 skola. Linneaskolan är en tvåparallellig 7-9-skola i Röbäck i ett naturskönt område strax söder om Umeå. Skolan är fysiskt sammanbyggd med Linblomman F-6.

Närservice

Här finns daghem, skolor, el-ljusspår, motionshall och livsmedelsbutik, pizzeria samt Glödheta Glashytta som har funnits i Röbäck sedan hösten 1994.

Kommunikation

Det är bra förbindelser med kollektivtrafik och det tar cirka 20 min att cykla in till Umeå centrum.

Övrigt

Aktiv idrottsförening http://rif.roback.nu/ Historiska platser i Röbäck är en led som följer femkilometersslingan vid Röbäcks idrottsplats. Röbäck är inte enbart känd för att vara skidstjärnan Per Elofssons hemby utan även en gammal jordbruksby med rik historia. Efter leden finns bl a Linnés källa, stenhuggarmonumentet, Västerbottens äldsta bro, bronsåldersgravar, krigskyrkogård från år 1809 samt Jättstuberget med grotta och utsiktstorn.

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.