Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Laxgränd 11

Teg/Böle / UMEÅ
89 m² Boarea
3 Rum

Översikt

 • Adress Laxgränd 11
 • Område Teg/Böle
 • Avgift 6 590 kr inkl värme, vatten, TV, internet, garage och el som avräknas varje år
 • Boarea 89 m²
 • Rum 3
 • Möjligt tillträde 1 Juni eller enligt övk
Peter Lindeberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Umeå
070-595 75 77 peter.lindeberg@maklarringen.se Mejla
Peter Lindeberg Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Umeå
070-595 75 77 peter.lindeberg@maklarringen.se Mejla

Bilder

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningens fastighet, Forellen 4, bebyggdes 2009. Fastigheten är belägen på Laxgränd 11-17 i Umeå. På fastigheten finns två bostadshus innehållande 68 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Till varje lägenhet hör en bilplats i varmgarage eller p-plats med motorvärmare. I husen finns två övernattningslägenheter, en relaxavdelning med bastu och en samlingslokal som får nyttjas av föreningens medlemmar. BRF Laxen I månadsavgiften ingår: värme, kabel-TV, internet, telefoni (Telia Triple Play). Dessutom ingår bilplats i varmgarage eller P-plats med motorvärmare (2 lgh) Förbered elladdning finns på samtliga garageplatser, box kan köpas från föreningen till självkostnad. Serviceavgift 60 kr/månad. Obligatoriskt tillägg: Preliminär elavgift (för hushållsel). Avräknas årligen mot verklig förbrukning enligt undermätare i varje lägenhet. Ingen avräkning görs normalt vid ägarbyten, eventuell skuld eller fordran överförs på ny ägare. Relaxavdelning, bastu, övernattningsrum och samlingslokal får disponeras av medlemmar mot en mindre avgift.

Övrigt om föreningen

Leif Rönnholm Ordförande 2024 Ake Lidman Vice ordförande 2023 Per Johansson Sekreterare 2023 Gunnar Sjöberg Ledamot 2024 Par Andersson Ledamot 2024 Bryggförening ordf staffan.sjostrom@telia.com

Renoveringar

Då fastigheterna är relativt nya så är inga stora renoveringar gjorda, förutom en del fasadmålning. En investering som färdigställdes 2022 var att man förberedde samtliga garageplatser för laddning av elbil. Då laddboxarna är slut för man köpa ny till självkostnadspris. 2024 Byte av passersystem planeras hösten 2024 2023 Byte av takbeklädnad på det ena huset, Laxgränd 15-17, i samband med att man sätter 108 solceller på taket. Det ska vara klart i juli 2023.

Parkering

Utomhus med mv eller rymligt varmgarage med billaddare.

Försäkring

Föreningens fastigheter har under året varit fullförsäkrad i IF. I försäkringen ingår tilläggsförsäkring för bostadsrättshavare.

Gemensamma utrymmen

Bastu Samlingslokal Övernattningsrum Laxgränd 13 Övernattningsrum Laxgränd 15 Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet. Ingen tvättstuga. Förråd finns till alla lägenheter.

Tv och bredband

Telia triple play

 • Föreningsnamn brf Laxen
 • Antal lägenheter 68
 • Överlåtelseavgift 1 433 kr betalas av köparen
 • Pantsättningsavgift 573 kr betalas av köparen
 • Äkta/oäkta bostadsrättsförening Äkta

Området

Allmänt om området

Bölesholmarna - Längs Umeälvens södra strand och inom synhåll från Umeå centrum ligger de grönskande Bölesholmarna. Detta naturskönt belägna och lövrika område är mycket uppskattat och ett lämpligt mål för en kortare utflykt. Det finns också en vacker badstrand på ön Gröna oxen. Sandstranden är väl tilltagen och med stora omgivande gräsytor. På badet finns en badbrygga, en större lekplats och grillplatser. Toaletter och omklädningsrum finns i direkt anslutning till badet. Stranden mitt i staden hittar du på Bölesholmarna. Bölesholmarna är en naturskön plats med både strand, grilllatser, fin natur och fiskemöjligheter. Det är ett mycket uppskattat område som kan erbjuda något för alla och är ett lämpligt utflyktsmål.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.