Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
75 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Vedevågslingan 14
  • Område Bandhagen-Hagsätra-Rågsved
  • Avgift 4 132 kr inkl värme, VA, basutbud kabel-TV
  • Boarea 75 m²
  • Rum 3
  • Drift 7 899 kr/år
  • Möjligt tillträde Enligt överenskommelse
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Fint ljusinsläpp genom generösa fönsterytor
Fint ljusinsläpp genom generösa fönsterytor
I bästa sydvästläge
I bästa sydvästläge
Utsikt över stor innergård
Utsikt över stor innergård
Bra förvaringsmöjligheter
Bra förvaringsmöjligheter
Gas-spis för den matlagningsglada
Gas-spis för den matlagningsglada

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Föreningen Ringlåset 1 är en stabil och skuldfri bostadsrättsförening som bildades 1981, fastigheten tillträddes 1986. Fastigheten är en tomträtt, med omskrivingsår 2028. Adresser är Vedevågslingan 2-34 och Gökholmsbacken 22-30. Fastigheten består av sju flerbostadshus i 3 våningar med 130 bostadsrätter och 8 hyresrätter, dessa kommer när de så småningom ska säljas att ge ett tillskott till föreningens ekonomi. Lägenhetsfördelning: 1:or, 6 st. 2:or, 33 st. 3:or 34, st. 4:or 66 st. Bostadsarea 10341 kvm, uthyrd lokalarea 404 kvm.

Övrigt om föreningen

I föreningen finns en föreningslokal för styrelsen och en övernattningslägenhet med sovplats för fyra personer som kan hyras av medlemmarna. Föreningen sköter själva ekonomisk och teknisk förvaltning. Föreningen har 3 tvättstugor på Göksholmsbacken 26-30 (varav 1 är grovtvättstuga), utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Barnvagnsrum och cykelrum finns. Sophantering utomhus i separata sophus, container för grovsopor brukar föreningen boka 3-4 gånger per år. Alla lägenheter har källarförråd och matkällarförråd. Gemensam gård: På föreningens grönskande innergård finns grill- och lekplats. Parken i mitten ägs av Stockholms stad.

Renoveringar

Några exempel: 2019 Stamspolning. Energideklaration. Trapphusbelysning. Kall-, varm- och vvc-rörsbyten i husen. 2017 OVK 2013-2015 Infodring av rörstammar. 2013 Fiberinstallation. Se utförligare i årsredovisning. Inga planerade större renoveringar, men tak, undercentral och balkonger finns med i underhållsplanen under de närmaste åren.

Parkering

Föreningen innehar 50 parkeringsplatser (286 kr/mån utan el) och 41 garage (300-425 kr/mån beroende på storlek). Garagestorlekarna som finns är 11-16 kvm. Det är för närvarande kö till parkering och garage. Fri parkering på kringliggande gator, datumparkering.

Tv och bredband

Bredband via fiber, Telenor. eller via ComHem.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten, avlopp samt basutbud TV via Comhem.

  • Föreningsnamn Brf Ringlåset 1
  • Ekonomi Föreningen upplät under 2020 en hyresrätt till bostadsrätt, vilket stärkte föreningens ekonomi ytterligare. Föreningen har som ambition att höja månadsavgifterna med inflationen vid respektive årsskifte, senaste höjningen var 1 januari 2021, då var höjningen 1%. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp (1190 kr 2021) av köparen . En pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp (476 kr 2021) per pantsättning tas ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
  • Äger föreningen marken Fastigheten upplåts med tomträtt, omtecknad med oförändrad avgäld för perioden 2018-2028.

Området

Allmänt om området

Området mellan Hagsätra och Rågsved utvecklats sedan 1950-talet och består av en blandning av lamellhus och punkthus. Under senare år har moderniseringar och förtätningar av området skett, utan att inkräkta för mycket på de naturliga grönytor och skogspartier som bidrar till trivseln i stadsdelen.

Närservice

I Hagsätra centrum finner du det mesta för vardagsbehoven, matbutiker, bibliotek, affärer, hårvård, restauranger, vårdcentral mm. Läs mer på hagsatracentrum.se/

Kommunikation

Här kan du välja mellan t-banestationerna Rågsved och Hagsätra, varifrån du kommer till T-centralen på 22-24 minuter. Föredrar du pendeltåg så tar buss 143 dig till Älvsjö station. Den bilburne tar sig snabbt ut på Huddingevägen för snabb anslutning till genomfartslederna. Läs mer på sl.se

Parkering

Fri parkering på gatan.

Övrigt

I närheten ligger Älvsjöbadet med härlig utomhuspool och gräsytor runtom att solbada på. På moderna, renoverade Hagsätra idrottsplats finns en konstgräsplan, grusplan och en rink för ishockey. I området finns även ett gym. I närområdet finns många möjligheter till naturliv: Ormkärrsskogen har gott om promenadvägar, Rågsveds naturreservat är stadens senaste reservat och invigdes den 2 september 2018. Rågsveds naturreservat rymmer en mosaik av öppna ängsmarker, våtmarker, fuktlövskogar, ädellövsmiljöer och barrskogsklädda höjder. Friluftsområdet vid Ågesta med motionsspår och vacker natur runt om sjön Magelungen är mycket uppskattat. Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet som kallas för mellanstadieverksamheten. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy. Närmaste gymnasium finns i närliggande Huddinge.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.