Sök på Mäklarringen

Objektet såld

Gällerstagränd 5

Ormkärr, Hagsätra / BANDHAGEN
75,5 m² Boarea
4 Rum

Översikt

 • Adress Gällerstagränd 5
 • Område Ormkärr, Hagsätra
 • Avgift 4 958 kr inkl. värme, VA, Br försäkring, bredband 500/500 + kabel-Tv bas (avg. 4 833 kr + tillägg bredband 125 kr = 4 958 kr)
 • Boarea 75,5 m²
 • Rum 4
 • Drift 4 300 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Rymligt och trivsamt vardagsrum
Rymligt och trivsamt vardagsrum
Balkong mot föreningens skogklädda innergård
Balkong mot föreningens skogklädda innergård
Fint ljus genom generösa fönsterytor
Fint ljus genom generösa fönsterytor
Bra plats för rejäl soffgrupp
Bra plats för rejäl soffgrupp
Fin ekparkett
Fin ekparkett

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Vårsådden är en populär förening med god ekonomi. Föreningen bildades 1958 och 1960 stod husen klara. Adresser är Fjugestagränd 1-23 2-4, Glanshammarsgatan 87-97, Stjärnsundsgatan 3-21 25-29 och Gällerstagränd 1-5. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt, nästa omskrivningsår är 2029. I föreningen finns 428 lägenheter, samtliga bostadsrätter, med följande fördelning: 2 rok 60 st. 3 rok 207 st. 4 rok 161 st. Sammanlagd bostadsarea är 28 744 kvm. I föreningen finns även 27 lokaler som hyrs ut.

Renoveringar

Genomförda renoveringar: 2023 Gemensam bredbandsanslutning. 2022 Byte samtliga garageportar. Installerat digitala infotavlor. Renoverat skorstenar. Ny belysning i tvättstugorna, en ny maskin inköpt. Matavfallshantering. Renoverat loftgångsräcken. Bytt bastuaggregat. 2020 Byte av portar. Installation porttelefoner. Breddning p-platser. 2018 OVK, ventilationskontroll. Stamspolning samt renovering av bastu. 2017 Reparationer av balkonger. 2013 Utbyte av alla värmecentraler i föreningen. 2012 Utbyte av alla armaturer i trapphus och utebelysning. 2008 Totalrenovering av 2 tvättstugor Glanshammarsgatan 93. 2005 Nya fasadfogar mellan huskropparna. 2002-03 Omfattande renovering. Ny takpapp, stuprör, fläktar, (tryck och temperaturstyrda) samt nya rökluckor. 1994 Stambyte. Planerade de närmaste fem åren: Installation laddstolpar. Upprustning lekplatser. Sopkärl utomhus. Renovering liggande stammar. Renovering av tegelfogar. Målning dörrar. OVK. Byte balkongplattor. Byte tvättutrustning. Fönsterbyte, medel till detta avsätts genom årliga överskott samt lån.

Parkering

Föreningen har 238 parkeringsplatser, för närvarande med kö. Omsättningen på parkeringsplatser är vanligtvis god, man köar till den gata som passar bäst. Föreningen har även 70 garageplatser, för närvarande med ca. 100 personer i kö. Administreras av HSB. Det är möjligt att anmäla intresse så snart en köpare blivit godkänd som medlem i föreningen. I övrigt finns datumparkering på gatan.

Gemensamma utrymmen

Åtta tvättstugor finns, på adresserna: Fjugestagränd 11 och 17, Glanshammarsgatan 93 samt Stjärnsundsgatan 11 och 27. I föreningen finns en föreningslokal, hobbylokal, vävstuga, bastu och motionsredskap.

Tv och bredband

Både fiber och analog uppkoppling ingår i månadsavgiften. Telenor, fiber 500/500 Mbit och fiber-tv basutbud. Tele 2, kabel-tv basutbud och bredband via koaxialkabel.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår värme, vatten/avlopp, fiberuppkoppling 500/500 Mbit/s, kabel-tv basutbud och hemförsäkringens obligatoriska bostadsrättstillägg.

 • Föreningsnamn HSB:s Brf Vårsådden i Stockholm
 • Hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/varsadden/
 • Ekonomi Föreningen har för närvarande, april 2024 inte beslutat om någon höjning av månadsavgiften. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 3,5 % av ett prisbasbelopp av köparen. En pantsättningsavgift om 1,5 % av ett prisbasbelopp per pantsättning tas ut. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.
 • Tillåter föreningen juridisk person som köpare Nej
 • Tillåter föreningen delat ägande Föreningen tillåter delat ägande, minsta andel 1%.
 • Äkta/oäkta bostadsrättsförening Äkta

Området

Allmänt om området

Ormkärr är en lugn och trivsam del av Hagsätra som gränsar till Stuvsta. Hagsätra är en av de förorter som växer snabbast i Stockholm och det byggs ständigt nya bostäder. Här har du närhet till Hagsätra centrum med utbud av affärer, restauranger, bibliotek, service och tunnelbana.

Närservice

Hagsätra Centrum når du på ca 5 minuters promenad och där finner du det mesta för vardagsbehoven, matbutiker, bibliotek, affärer, hårvård, restauranger, vårdcentral mm. Läs mer på hagsatracentrum.se/

Kommunikation

Till Hagsätra centrum är det ca 600 meter att gå eller cykla. Till Stuvsta centrum där det även finns pendeltåg går du på cirka 15-20 minuter. Från t-banestationen Hagsätra kommer du till T-centralen på 24 minuter. Buss 143 dig till Älvsjö resecentrum. Den bilburne tar sig snabbt ut på Huddingevägen för snabb anslutning till genomfartslederna. Läs mer på sl.se

Övrigt

För den som uppskattar motion finns friluftsområdet vid Ågesta med motionsspår och vacker natur runt om sjön Magelungen. På Hagsätra idrottsplats som renoverats och moderniserats för ett par år sedan finns en konstgräsplan, grusplan och en rink för ishockey. Staden ser över möjligheten att bygga en ny ishall här. I området finns även ett gym. Den närliggande Ormkärrsskogen har gott om promenadvägar och är dessutom ett bra område för svampplockning. Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. På bekvämt promenadavstånd finns både Kräpplaskolan och Kungsklippeskolan i Stuvsta.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.