Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

×
Fri värdering?
Objektet sålt
75 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Sjösavägen 15
  • Område Bandhagen
  • Avgift 4 132 kr inkl värme, VA
  • Boarea 75 m²
  • Rum 3
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Fin originalinredning
Fin originalinredning
Charmig fransk balkong
Charmig fransk balkong
Rymligt vardagsrum
Rymligt vardagsrum
Gott om plats för matgrupp och stor soffa
Gott om plats för matgrupp och stor soffa
Sovrum med klädkammare
Sovrum med klädkammare

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Sjösavägen 11-19 är en förening med god ekonomi som ligger i ett lugnt och trivsamt läge mellan Bandhagen och Högdalen. Föreningens adresser är Sjösavägen 11-19. Föreningens fastighet förvärvades 2013, den upplåts med tomträtt som har omskrivningsår 2023. Föreningen har 44 bostadslägenheter med en sammanlagd bostadsarea om 2489 kvm. I dag upplåts 42 lägenheter med bostadsrätt och 2 med hyresrätt. 2019 uppläts en hyresrätt till bostadsrätt med hjälp av Mäklarringen, vilket gav ett tillskott till föreningens kassa.

Övrigt om föreningen

Tvättstuga (renovering planerad 2020) och förråd finns i källare, separat torkrum. Cykel och barnvagnsförråd finns. Utvändig sophantering. Teknisk förvaltning ombesörjs av Storholmen. För ekonomisk förvaltning anlitas Hefab Redovisning AB.

Renoveringar

Större renoveringar: 2019 Avstängning av all gas 2018 Byte av elstammar, trefas till de kök som hade gas. 2017 Inkoppling av fiber i lägenheterna. 2016 VA-stammar i källaren bytta. 2015 Alla fönster och balkongdörrar byttes till nya med 3 glas-isoler. 2015 Alla portar fick fina entrédörrar i massiv ek. 2015 Tilläggsisolerat vinden. 2013 Tak och fasad renoverades. 2006 Alla badrum har renoverats i samband med utfört VA-stambyte. 2020 Planeras renovering av tvättstugan.

Parkering

Föreningen har 11 p-platser med motorvärmaruttag, 350:- mån. med separat kö. Ett antal 7-dygnsparkeringar finns, i övrigt gratis datumparkering på gatorna i området.

Tv och bredband

Uppkoppling via ComHem, och IpOnly.

  • Föreningsnamn Brf Sjösavägen 11-19
  • Ekonomi I månadsavgiften ingår kostnader för värme, vatten och avlopp samt kabel-tv basutbud. Överlåtelseavgift 1150 kr betalas av köparen, inklusive pantsättningsavgift. Enligt årsredovisning och hemsida planeras inte någon höjning av årsavgiften för 2020. Föreningen löste 2018-2019 ett lån/amorterade 3 miljoner kr av sina lån. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Ett trevligt och barnvänligt område med närhet till både natur och storstadens puls. Området ligger utmed tunnelbanans gröna linje och här är det gott om förskolor och skolor samt även en uppsjö av lekplatser. Bandhagen består till största delen av bostadsbebyggelsen av låghus som är byggda så att de bildar gårdar med mycket grönska. Här finns också en del punkthus som bryter av och ger området en varierad karaktär. Bebyggelsen är typisk för sin tid och klassad som kulturminneshistoriskt värdefull av Stockholms Stadsmuseum.

Närservice

Bandhagens centrum byggdes enligt klassisk ABC-modell och invigdes 1954. Idag finns det här bland annat en matvarubutik, apotek, tobaksaffärer, caféer, restauranger, grill, bageri, konditori, skräddare/kemtvätt, secondhandbutik, frisör, skönhetssalong och tandläkare samt körskola. Inom bekvämt gångavstånd har du även Högdalens centrum med cirka 50- tal butiker med allt från systembolag, matvarubutiker, klädbutiker, samt banker och caféer. Dessutom finns här torghandel med grönsaker och blommor.

Kommunikation

Tunnelbanan från Bandhagen eller Högdalen tar dig in till Skanstull på ca 11-12 minuter och city på cirka 20 minuter. Det finns buss som trafikeras av linje 161 och 173, båda går via Älvsjö station där många pendeltågslinjer trafikerar. Buss 173 tar dig även till Kungens Kurva. För ytterligare information besök gärna www.sl.se. Bilmässigt ligger området mellan Magelungsvägen och Örbyleden, två vägar som via deras öst-västliga riktning erbjuder snabba förbindelser till Nynäsvägen i öster och Huddingevägen i väster.

Övrigt

Bäckahagens skola ligger bakom huset, dit går man utan att korsa någon gata. Ett antal förskolor finns i närområdet. Mellan Bandhagens- och Bäckahagens skolor erbjuder Bandängens parklek aktiviteter året om. Bandängens parklek är mycket uppskattad, även för vuxna då det finns stora gräsytor för exempelvis picknick. I parkleken finns plaskdamm, gungor, rutschkanor, trampbilar, klätterställning mm och olika bondgårdsdjur. Här förekommer många aktiviteter för barnen, bl.a. sommaruppträdanden, midsommarfirande, julfirande med mera. Parkleken är gratis och öppen för alla. Det finns även en samlingslokal med WC och kök där man kan köpa fika. I Högdalen finns Högdalshallen som är en idrottshall med stort utbud av aktiviteter, som bad med även barnbassäng, gym, gruppaktiviteter med bland annat lekgympa och dans för barn, innebandy, kampsporter. Simhallen genomgår för närvarande en genomgripande renovering.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.