Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
69 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Lillhagsvägen 30
  • Område Hagsätra, Älvsjöbadet
  • Avgift 4 416 kr inkl värme, VA, Ip-tele/ bredband & K-tv; BR-tillägg
  • Boarea 69 m²
  • Rum 3
  • Drift 4 000 kr/år
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta-Bandhagen-Årsta
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
0760-455 788 marcus.klass@maklarringen.se Mejla

Bilder

Plats för härligt umgänge
Plats för härligt umgänge
Rektangulärt och lättmöblerat
Rektangulärt och lättmöblerat
Generösa fönsterytor ger fint ljus
Generösa fönsterytor ger fint ljus
Genomgående fräscha ytskikt
Genomgående fräscha ytskikt
Stor öppning till kök
Stor öppning till kök

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Älvsjöbadet nr 1 består av 3 flerbostadshus med tillsammans 49 bostadslägenheter på Lillhagsvägen 30-36. Här finns även förskolorna Lillskogen och Paletten i delvis separat byggnad och delvis integrerad i 2 av bostadshusen. Lägenhetsfördelning: 2 rum och kök - 5 st. 3 rum och kök - 25 st. 4 rum och kök - 18 st. 6 rum och kök - 1 st. Totalt 49 lägenheter med en bostadsarea om sammanlagt 3824 kvm, samtliga upplåtna med bostadsrätt. 428 kvm lokaler hyrs ut. Föreningen förvärvade fastigheten när husen byggts klart, 1992. Fastigheten innehas med tomträtt, omskrivningsår 2030.

Övrigt om föreningen

Föreningen är medlem i Liggmilans samfällighet tillsammans med Brf Älvsjöbadet 2, 3 & 4 (föreningens andel är 26,8%). Samfälligheten sköter och administrerar gemensamma vägar, garage, parkeringsplatser, och grönområden. I ett av samfällighetens hus kan bastu samt grovtvättstuga bokas. Tre tvättstugor finns, en i varje hus, utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, en centrifug sam två torkskåp. Barnvagnsrum och cykelrum finns. Föreningen har en träfflokal "Lilla lokalen" som medlemmarna kan abonnera. Föreningen har iordningställt en stor grillplats, komplett med bänkar och bord. En mindre lekplats finns i anslutning till gården. För ekonomisk förvaltning anlitas Fastighetsägarna. För teknisk förvaltning anlitas Driftia Förvaltning AB.

Renoveringar

Genomförda renoveringar: 2020 Underhåll och rengöring av takpannor. Brandsläckare och skyltar till portar, lilla lokalen och tvättstugorna. 2019 Godkänd OVK, byte av fjärrvärmepanna, byte till LED-belysning i samtliga hissar, byte av utsug frånluft i alla tvättstugor, undercentral utbytt. 2018 Stamspolning. Planerade renoveringar: 2021 Genomgång av maskinell utrustning i tvättstugor.

Parkering

Föreningen är delägare i en samfällighet som har garage och p-platser med totalt 160 platser för bil., varav 5 för el/laddhybrid, dessutom 2 mc-platser i garage. Se länk för detaljerad information om typer och priser. https://liggmilan.se/park/ För närvarande 2021-05-05 med lediga platser.

Tv och bredband

Alla bostäder är anslutna till Ownit för internet, hastighet upp till 1000 mb/s och Canal Digital bas-utbud för tv, kostnadsfritt. Flera tv-kaneler samt telefon mot avgift.

Information om månadsavgift

I månadsavgiften ingår, värme, vatten, fiber med stort basutbud av TV-kanaler och bredband med 1000 Mbt/s samt hemförsäkringens obligatoriska bostadsrättstillägg. Enhetsavläsning av el vilket innebär att man betalar elen med avgiftsavin för sin faktiska förbrukning.

  • Föreningsnamn Brf Älvsjöbadet 1
  • Hemsida http://www.alvsjobadet1.se/
  • Ekonomi Överlåtelseavgift 2,5 % av ett prisbasbelopp (betalas av köparen) och pantsättningsavgift 1% av ett prisbasbelopp (betalas av pantsättaren). Föreningen planerar i dagsläget inte någon avgiftshöjning (2021-05-06). Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Hagsätra är en av de förorter som växer snabbast i Stockholm och det byggs ständigt nya bostäder. Här blandas låg- och flervåningshus byggda mellan 1958 och 1967 med nyproducerade flerfamiljshus.

Närservice

Här har du närhet till Hagsätra centrum med utbud av affärer, restauranger, bibliotek, service och tunnelbana. Från bostaden tar det ca 10 minuter att promenera till Hagsätra centrum. Runt Älvsjö centrum och nya Älvsjö torg har en helt ny stadsdel byggts upp, med bostäder, butiker, restauranger och service. Även Stockholmsmässan ligger på ca 10 minuters promenadavstånd.

Kommunikation

Från t-banestationen Hagsätra kommer du till T-centralen på 24 minuter. Föredrar du pendeltåg så tar buss 143 dig till Älvsjö resecentrum. Den bilburne tar sig snabbt ut på Huddingevägen för snabb anslutning till genomfartslederna. Läs mer på sl.se. Här finns även bra vägnät med Huddingevägen på ett rofyllt avstånd, men ändå nära till hands att snabbt komma ut på. Hagsätra centrum når du på ca 10 minuters promenad längs en upplyst och asfalterad väg eller till Älvsjö resecentrum med en promenad på ca 15 minuter. Omedelbart där Lillhagsvägen startar, vid Ormkärrsvägen, finns busshållplatser för färd mot Hagsätra centrum, eller mot Älvsjö station. Vid Älvsjö station når man pendeltågen för vidare färd mot Stockholm eller utåt Södertörnshållet.

Parkering

Parkering på gatan mot avgift. Parkering och garage finns att hyra genom föreningens samfällighet. Separat kö.

Övrigt

Alldeles intill bostaden ligger Älvsjöbadet med härlig utomhuspool och grönt gräs runtom att solbada i, fri entré. Älvsjöbadet bjuder på stora gräsytor och tre bassänger för fritidsbad, som hålls öppna från första juni till sista augusti. På Hagsätra idrottsplats som är nyrenoverad och moderniserad finns en konstgräsplan, grusplan och en rink för ishockey. I området finns även ett gym. Den närliggande Ormkärrsskogen har gott om promenadvägar och är dessutom ett bra område för svampplockning. Det närmsta närområdet är mycket barnvänligt och har två förskolor: en inom den egna föreningen och en i grannföreningen, samt även närhet till parklek. Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.