Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
72 m² Boarea
3 Rum

Fakta

  • Adress Selebovägen 17
  • Område Svedmyra
  • Avgift 3 841 kr inkl. värme, VA, Br-tillägg
  • Boarea 72 m²
  • Rum 3
  • Drift 5 100 kr/år
  • Möjligt tillträde Enligt överenskommelse
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering
Marcus Klass Reg Fastighetsmäklare Mäklarringen Farsta - Bandhagen 0760-455 788
marcus.klass@maklarringen.se Skicka E-post Fri värdering

Bilder

Fint ljus högst upp i huset
Fint ljus högst upp i huset
Dag- och kvällsolsläge
Dag- och kvällsolsläge
Gavelfönster
Gavelfönster
Generösa fönsterytor, vacker originalparkett
Generösa fönsterytor, vacker originalparkett

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Brf Råmärket 4 har adresserna Selebovägen 15 och 17. Lägenhetsfördelning är 6 st 2:or och 6 st 3:or. 10 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 2 med hyresrätt, hyresrätterna kommer den dag då de såsmåningom säljas, att utgöra en intäkt för föreningen. Den totala bostadsarean är 804 kvm. Föreningen bildades 2013 och man köpte fastigheten av Familjebostäder 2014. Byggnaden uppfördes 1952. Fastigheten upplåts med tomträtt, med omskrivningsår 2021.

Övrigt om föreningen

Föreningen har en tvättstuga för grovtvätt med 1 tvättmaskin och 1 torkskåp. Sen finns ytterligare en tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torkskåp, 1 mangel och 1 torktumlare. Separata cykel- och barnvagnsrum finns. För ekonomisk förvaltning anlitas Carin Forslund AB. För fastighets- och markskötsel anlitas Jensen Drift & Underhåll.

Renoveringar

Fastigheten är väl underhållen och de största renoveringarna är gjorda. 2018: Spolades stammarna. 2010: Fasaden renoverades och tilläggsisolerades. Fönstren och balkongdörrarna byttes till två-plus-en glas med aluminiumutsida. 2008-2009: Taket renoverades. 2004-2005: Radiatorer byttes. Ny el drogs i lägenheterna. 2006: Kök och badrum stambyttes. En underhållsplan för planerat underhåll har upprättats för perioden 2018 - 2038.

Tv och bredband

Tv och internetuppkoppling via Comhem eller fiber öppet nät.

  • Föreningsnamn Brf Råmärket 4
  • Ekonomi Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av ett basbelopp, betalas av köparen, samt en pantsättningsavgift om 1% av ett basbelopp per pant. Föreningen höjde avgiften med 4 % 2019 och har för närvarande (2018-04-30) inga planer på avgiftshöjningar. Se mer information i årsredovisning och stadgar samt länkar och bilagor.

Området

Allmänt om området

Svedmyra är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. Fram till 1930 var området obebyggt sånär som på några äldre gårdar. Stadsdelen växte fram då förbipasserande spårvagnslinjen från Södermalm till Örby öppnades. Bebyggelsen är blandad, i östra delen huvudsak fristående villor och i väster bostadsrätter men även radhus och hyresrätter. Svedmyra är ett populärt område med goda kommunikationer och närhet till naturen, med bland annat Majroskogen och Svedmyraskogens grönområden. Stadsdelen gränsar till Tallkrogen, Stureby och Gamla Enskede. Stockholm växer och staden behöver fler bostäder och nya trafiklösningar. Grycksbovägen har smalnats av och byggnation av nya hus längs vägen pågår. Detta gör att den tidigare genomfartsleden kommer att kännas mer som en stadsgata och knyta ihop östra och västra delen. Ca 300 nya bostäder skall byggas, både bostadsrätter och hyresrätter, de första husen stod klara under 2016.

Närservice

Intill rondellen vid Oppundavägen och Postiljonvägen finns flera mindre matställen och livsmedelsbutiker. Nyöppnade Enskede Thai har snabbt blivit populär. På Oppundavägen erbjuds sushi av hög kvalitet. Vid Svedmyraplan ligger ICA-butiken BEA med mycket stort utbud i två plan. Här finns även en pizzeria på torget samt liten torghandel. Gångavstånd eller cykelavstånd till både ridhus och fotbollsplan i Enskede.

Kommunikation

Från Svedmyra kommer du till T-centralen på 16 minuter och till Gullmarsplan på 7 minuter med gröna linjen. Oavsett var i Svedmyra du bor så har du max 10 minuters promenad till tunnelbanan, från östra delen kan t-banan i Tallkrogen vara ett alternativ. Buss 161 trafikerar Grycksbovägen/Enskedevägen och kör mellan Bagarmossen och Gröndal. Buss 163 tar dig mellan Nackareservatet i öster (Kärrtorp) och Mälaren i väster (Bredäng). Med bil når du innerstaden på ca 10-15 minuter.

Parkering

Familjebostäder har ett antal parkeringsplatser i området, när någon blir tillgänglig externt så publiceras dessa på http://www.familjebostader.com/uthyres/garage-p-platser/garage-p-platser/

Övrigt

I området finns ett antal skolor, med undervisning från förskola till årskurs 9, exempelvis Tallkrogens skola, Engelska skolan och Enskede skola. Via Örbyleden kan man även snabbt ta sig till ströv- och motionsområden vid både Magelungen, Ågesta och Nackareservatet. Det är även gångavstånd till familjevänliga Margaretaparken samt nära till Tele2 Arena, Globenområdet och Södermalm med tunnelbana eller cykel.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.