Sök på Mäklarringen

Mäklarringen

Objektet sålt
71 m² Boarea
3 Rum

Fakta

 • Adress SÄTRAÄNGSVÄGEN 122, 2TR
 • Område Sätra äng
 • Avgift 4 648 kr Ink värme, VA, bredband, kabel-tv
 • Boarea 71 m²
 • Rum 3
 • Drift 4 000 kr/år

Bilder

Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök med vita skåpluckor
Kök med vita skåpluckor

Föreningsinformation

Allmänt om föreningen

Sätra Ängar är ett stort område som utgör det sista av Danderyd mot Sollentuna kommun. En del av området ägs av kyrkan där prästbostad och den lilla kyrkan finns. Området kring prästgården har en lång historia. Gården finns omnämnd redan på 1400-talet. Nuvarande bebyggelse är relativt modern, även om det finns ett uthus som är i orginal. Prästgården uppfördes i dess nuvarande form 1970. Därefter moderniserades och byggdes gården om under 2001. Dess placering och ett av uthusen som ligger som flygel är dock mycket gammal. Ängarna används idag inte i ett aktivt jordbruk även om de klipps av en lokal bonde som tar gräset och använder som foder. Under sommardagarna ser man ofta luftballonger som antingen startar eller landar där beroende på hur vinden blåser. Ängarna består av en övre del där det oftast finns fotbollsmål och ibland en besökande cirkus. Den nedre delen har en badplats med sandstrand och stort utrymme för picknick och lek.

Övrigt om föreningen

Cyckelförråd och separat mopedförråd. Tvättstuga finns på Sätraängsvägen 112, Sätraängsvägen 128-130. Grovtvättstuga finns på Sätraängsvägen 136. Föreningen har en föreningslokal som ligger i källaren. För bokning av tvättstuga har man en ”ID-tag” som bär lägenhetsnumret. För att boka tid sätter du din ID-tag mot den digitala informationstavlan i din port. Man kan även boka på nätet och i en app. Hör av dig till föreningen för mer info eller läs mer på deras hemsida.

Renoveringar

Stambytt 2011, bergvärme är installerat, trapphus och säkerhetsdörrar uppdaterade 2012. Kommande renoveringar - Renovering av hissar 2019/2020 (2019-03-15)

Parkering

Föreningen har 127 parkeringsplatser som hyrs ut till en månatlig kostnad om 196 kr utan el och 288 kr med el. Föreningen har också 28 garageplatser. Till dessa är det kö

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till Telia's kabel-TV nät. Basutbudet ingår i avgiften för lägenheten och levereras via det traditionella vägguttaget. För de boende som önskar få digital-TV går det att beställa hos Telia till en extra kostnad. Vid störningar i det analoga TV nätet skall en felanmälan göras till Styrelsen. Fastigheten är ansluten till Telia's fibernät. Alla boende har en hastighet på 10 Mbit/s. Mot en extra avgift kan du beställa upp till 100 Mbit/s. Vid beställning eller felanmälan ta kontakt med Telia.

 • Föreningsnamn Brf Sätra äng (HSB)
 • Hemsida http://www.brftorget.se/brfsatraang/
 • Antal lägenheter 238
 • Antal hyreslägenheter 19
 • Antal lokaler 11

Området

Allmänt om området

Sätra äng är ett naturskönt område invid Edsviken med klipp- och strandbad och ett aktivt skridskoliv på vinterhalvåret. Det finns härliga promenad- och jogginstråk längs Edsvikens vatten och området är mycket lugnt och trivsamt. Det är också nära till Danderyds golfklubb med 9-hålsbana och Rinkebyskogen (som till stora delar är skyddat som naturreservat) med elljusspår.

Kommunikation

Bussar går direkt mot Kista, Danderyd, Sollentuna and Täby.

Övrigt

I närheten till Sätraäng ligger flertalet skolor. Sätraängen ligger på ett avstånd om ca 400 m, Imagination internationell förskola 0 m, Balderskolan inom 600 m.

Flyttkalkylatorn

HitCounter

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.

Fri värdering

Mäklarringen hanterar dina personuppgifter i enlighet med aktuell lagstiftning. För vidare information se här.